ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεύμα: Μπάχαλο με τα τιμολόγια – Αυξήσεις φωτιά εώς 65%

Τι αλλάζει στα τιμολόγια του ρεύματος ώστε να καταπολεμηθεί η ακρίβεια.
Ρεύμα: Μπάχαλο με τα τιμολόγια – Αυξήσεις φωτιά εώς 65%

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα νέα μέτρα που επεξεργάζεται για να εφαρμόσει η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σκοπό να μειωθεί το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Οπως αναφέρει η Real News, μετά τα μπλε, τα πράσινα και τα κίτρινα τιμολόγια, το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον Υπουργό Θόδωρο Σκυλακάκη, θα εφαρμοστούν και τα πορτοκαλί, που θα αφορού όσα νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν «έξυπνους» μετρητές, ενώ μέχρι τέλους θα ισχύσουν οι αλλαγές στις χρεώσεις σε όσους είναι δικαιούχοι νυχτερινού τιμολογίου.

Επίσης εξετάζεται να αλλάξουν οι ζώνες χαμηλής χρέωσης και από της βραδινές ώρες να μεταφερθούν στις μεσημβρινές, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαφορετικές χρεώσεις τα Σαββατοκύριακα, καθώς επίσης και να διαφοροποιούνται οι χρεώσεις ανάλογα με τις εποχές.

Στόχος είναι να αξιοποιηθεί η αυξημένη παραγωγή «φθηνού» και «πράσινου» ρεύματος κατά τη διάρκεια της ημέρας , ωθώντας τους καταναλωτές να κάνουν μεγάλη κατανάλωση στο ρεύμα τις ώρες που υπάρχει και μεγάλη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ.

Σε ό,τι αφορά τα πορτοκαλί τιμολόγια, θα προσφέρουν χαμηλότερες τιμές κατά τις μεσημεριανές ώρες, όταν η παραγωγή των φωτοβολταϊκών είναι υψηλή και η χρηματιστηριακή τιμή της ενέργειας μειώνεται, ενώ τις ώρες αιχμής, όπως τα απογεύματα, όταν η παραγωγή των φωτοβολταϊκών μειώνεται, οι χρεώσεις θα είναι υψηλότερες.

Την ίδια στιγμή, με τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος να φτάνουν τον Ιούνιο ακόμη και το 65% σε σχέση με τα αντίστοιχα του Μαΐου, αρκετά νοικοκυριά αναζητούν τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας με τις πιο ανταγωνιστικές χρεώσεις.

Οπως αναφέρουν στοιχεία που δημοσίευσε η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), οι αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος του Ιουνίου κυμαίνονται από 11,66% έως 64,87% σε σχέση με τον Μάιο. Οι προχώρησαν στις αυξήσεις αυτές, καθώς τον Μάιο η μέση τιμή στο Χρηματιστήριο Ενέργειας έκλεισε στα 81 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Απρίλιο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρεύμα: Μπάχαλο με τα τιμολόγια – Αυξήσεις φωτιά εώς 65%», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.