ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεύμα: Πόσο θα πληρώσετε αν δώσατε 200 ευρώ στον προηγούμενο λογαριασμό!

Αλλάζουν τα πράγματα όσον αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις.

Ρεύμα: Πόσο θα πληρώσετε αν δώσατε 200 ευρώ στον προηγούμενο λογαριασμό!
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αλλαγές όσον αφορά το ηλεκτρικό τους ρεύμα θα δουν τον επόμενο μήνα τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, μετά από απανωτές αυξήσεις και τις τιμές να έχουν πάρει την ανιούσα για τα καλά, ήρθε η ώρα για μία μικρή… προσγείωση.

Η κυβέρνηση λοιπόν, αποφάσισε να ρίξει πάνω από 1 δις προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες και να απορροφήσει τις αυξήσεις, προκαλώντας παράλληλα και πολλά ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα, όπως μας δείχνει και η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι:

«Για τις όλες τις κύριες και μη κύριες κατοικίες η επιδότηση ανέρχεται στα 337€ /MWh για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Απορροφούμε, έτσι, το 90% της αύξησης με στόχο η τιμή της κιλοβατώρας να κυμαίνεται μεταξύ 15-17 λεπτών».

Ένα μέσο νοικοκυριό με μηνιαία κατανάλωση 400 kWh πριν από την επιδότηση των 33 λεπτών ανά κιλοβατώρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, θα πλήρωνε 194,4€.

Μετά την παρέμβαση και την προσγείωση της τιμής στα 15 λεπτά θα πληρώσει 59,6 €. Δηλαδή 134,8 € λιγότερα.

Φυσικά αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερες επιβαρύνσεις το χειμώνα, αφού δεν θα μπορεί να γίνεται μία τέτοια παρέμβαση κάθε μήνα.

Έτσι φαίνεται ότι η Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλουν να κερδίσουν χρόνο, με τα σενάρια για εκλογές να δίνουν και να παίρνουν.




Exit mobile version