ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεζίλι διεθνώς μας έκανε ο Μητσοτάκης με την 6ημερη εργασία – Έφριξαν στο αμερικανικό CBS με το νομοσχέδιο – γαλέρα!

Έκπληκτοι οι δημοσιογράφοι του CBS απορούν γιατί η ελληνική κυβέρνηση αυξάνει τις εργάσιμες μέρες, ενώ όλες οι χώρες τις μειώνουν!

Έκπληκτοι οι δημοσιογράφοι του CBS απορούν γιατί η ελληνική κυβέρνηση αυξάνει τις εργάσιμες μέρες, ενώ όλες οι χώρες τις μειώνουν!
Συντάκτης: Αλέξανδρος Ορφανίδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ρεζίλι διεθνώς κατάφερε να κάνει τη χώρα μας για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη! Αφού η… αριστεία του Μαξίμου έχει καταφέρει τα τελευταία 5 χρόνια να κάνουμε θραύση διεθνώς σε αρνητικές πρωτιές όπως πχ. σε νεκρούς εν καιρώ πανδημίας, ακρίβεια (τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα), καμένα στρέμματα, λαθρομετανάστευση, δημογραφική συρρίκνωση κ.α., δεν θα μπορούσε να μην ξεχωρίσει διεθνώς και η εργασιακή γαλέρα που επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Σε μια εποχή που σχεδόν όλα τα εκσυγχρονισμένα κράτη στρέφονται προς τη μείωση της πενθήμερης εργασίας σε τετραήμερη (χωρίς μείωση αποδοχών), στην Ελλάδα ο Άδωνις Γεωργιάδης μας γυρίζει μισό αιώνα πίσω με καθιέρωση της εξαήμερης εργασίας! Και μάλιστα αυτό συμβαίνει, ενώ ήδη εδώ και χρόνια οι Έλληνες είναι πρωταθλητές στις ώρες εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Όλα για χάρη της ευημερίας των εργοδοτών, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους δίνει γη και ύδωρ.

Συγκεκριμένα με τον μνημονιακό νόμο του Γεωργιάδη (τον είχαν βάλει στο τραπέζι οι δανειστές και τον έφερε ο Άδωνις το 2023) από την 01/07/2024, οι επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με εναλλασσόμενες βάρδιες , μπορούν να ζητούν από τους εργαζομένους τους να δουλεύουν και την 6η ημέρα, με προσαύξηση ημερομισθίου κατά 40%.

Λογικό και επόμενο ήταν, αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας που μόνο στην Ελλάδα υφίσταται, να απασχολήσει τα μεγάλα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα και η… χάρη του Μητσοτάκη να φτάσει μέχρι την Αμερική και συγκεκριμένα το CBS!

Σε πρωινή εκπομπή του μεγάλου αμερικανικού καναλιού, οι δημοσιογράφοι παρουσίασαν ως αξιοπερίεργη είδηση την καθιέρωση της 6ημερης εργασίας στην Ελλάδα, και μάλιστα τη σχολίασαν με χαρακτηριστική έκπληξη, απορία και… λύπηση!

«Χώρες σε όλον τον κόσμο, εταιρείες σε όλο τον κόσμο συζητούν για μείωση της πενθήμερης εργασίας σε τετραήμερη» αναφέρει ο δημοσιογράφος και προσθέτει «και εδώ έρχεται η Ελλάδα, στην οποία αποφάσισαν να επιμηκύνουν το πενθήμερο… σε εξαήμερο εργασίας» ανέφερε ο δημοσιογράφος Τόνι Ντοκουπίλ με τους συναδέλφους του στο πλατό να ακούνε έκπληκτοι την είδηση. Μάλιστα κάποιος στο στούντιο αναρωτήθηκε αν θα λάβουν κάτι ως αντάλλαγμα οι εργαζόμενοι, όπως λόγου χάριν περισσότερες μέρες άδειας.

«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» σχολίασε ο παρουσιαστής και στη συνέχεια με σκωπτικό ύφος διάβασε τις δηλώσεις Μητσοτάκη για την 6ήμερη εργασία ότι: «ο πυρήνας αυτής της νομοθεσίας είναι φιλικός προς τους εργαζόμενους, είναι βαθιά προσανατολισμένος στην ανάπτυξη». Επιπλέον ο Ντοκουπίλ σημείωσε ότι οι Έλληνες εργάζονται 300 ώρες παραπάνω από τους Ευρωπαίους και 70 ώρες περισσότερες από τους Αμερικάνους, οι οποίοι όπως είπε, έχουν τη φήμη ότι είναι οι χειρότεροι στις ώρες εργασίας!

Την ώρα που όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη αντιλαμβάνονται την ανάγκη να μειωθεί η εξάντληση των εργαζομένων για να αποδίδουν καλύτερα, στην Ελλάδα οι στύβονται σαν «λεμονόκουπες», καταργείται η Κυριακάτικη αργία και τώρα με την 6ήμερη εργασία δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις να δίνουν μόλις 4 ρεπό το μήνα. Με 26-27 εργάσιμες μέρες τον μήνα, ουσιαστικά εκμηδενίζεται η οικογενειακή ζωή, ο ποιοτικός χρόνος, η κοινωνικοποίηση, ο ύπνος, η ψυχαγωγία, η άθληση και οτιδήποτε εκτός εργασίας μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του ανθρώπου.

Η απάντηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους χαμηλούς μισθούς δεν είναι οι (μη πενιχρές) αυξήσεις, αλλά ακόμα περισσότερη εργασία, ακόμα περισσότερη εργασιακή εκμετάλλευση. Ο νόμος για την 6ήμερη εργασία όχι μόνο δεν είναι «φιλικός προς τους εργαζόμενους», όπως λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά κάνει τους εργαζόμενους «λάστιχο» και μειώνει τις προσλήψεις (άρα επιδεινώνει την ανεργία), αφού ο εργοδότης αναπληρώνει τα νέα εργατικά χέρια με το «ξεζούμισμα» του υπάρχοντος προσωπικού…

@cbsmornings

Greece is extending its work week to six days — or 48 hours — as some companies around the globe pivot to shorter work weeks. #greece #work

♬ original sound – CBS Mornings

 

Exit mobile version