ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: 9 ερωτήματα που βάζουν φωτιά στις έρευνες

Μπορεί η Ρούλα Πισπιρίγκου να βρίσκεται προφυλακισμένη για το θάνατο της 9χρονης κόρης της, τα ερωτήματα όμως παραμένουν για την πλήρη δράση της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: 9 ερωτήματα που βάζουν φωτιά στις έρευνες
Ρούλα Πισπιρίγκου: 9 ερωτήματα που βάζουν φωτιά στις έρευνες
Συντάκτης: Ευαγγελία Κουτσιανούδη Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Με αγωνία παρακολουθεί το Πανελλήνιο την εξέλιξη της υπόθεσης με τα τρία παιδιά στη Πάτρα. Η μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα με τη χρήση κεταμίνης. Την ίδια ώρα ο φάκελος των άλλων δύο παιδιών, της 3χρονης Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, έχει ανοίξει με πολλά στοιχεία να δείχνουν ασφυξία στις περιπτώσεις τους.

Ο πολύπειρος δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος από τη πρώτη στιγμή έχει φέρει στο φως σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση, μεταφέρει το ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ» αναλύοντας την υπόθεση και τα 9 κύρια ερωτήματα που παραμένουν ανοιχτά αυτή τη στιγμή, δίνοντας τις δικές του απαντήσεις.

Βασίλης Λαμπρόπουλος: Αυτά είναι τα ερωτήματα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου που μένουν ανοιχτά

1) Είναι ισχυρά τα στοιχεία για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και την εμπλοκή της στη δολοφονία της εννιάχρονης Τζωρτζίνας;

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και δικαστικούς, τα στοιχεία είναι ακλόνητα.

Η χορήγηση υπερβολικής δόσης κεταμίνης από τη μητέρα ενώ βρισκόταν μόνη στον θάλαμο με το παιδί της θεωρείται απόλυτα αποδεδειγμένη. Σύμφωνα λοιπόν με τις σαφείς καταθέσεις γιατρών, καταμετρήσεις και δεδομένα αποθηκών, δεν υπήρχε καν στην Παιδιατρική Κλινική του «Αγλαΐα Κυριακού». Στη προσπάθειά ανάνηψής της  δεν υπήρχε λόγος για κάποια τέτοια χορήγηση και κανένας γιατρός δεν κρίνεται ότι έχει λόγο να πει ψέματα.

2) Πού βρήκε την κεταμίνη η 33χρονη μητέρα; Κι αν δεν βρεθεί ο τρόπος που την προμηθεύθηκε, θα κλονιστεί η κατηγορία εναντίον της;

Σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης η κατηγορία δε θα κλονιστεί αν δε βρεθεί ο τρόπος που προμηθεύτηκε τη ουσία.

Ωστόσο, θα αποτελέσει αρκετά σημαντικό ενισχυτικό στοιχείο η απόδειξη προμήθειας της κεταμίνης, αλλά και άλλων ύποπτων φαρμακευτικών ουσιών, που πιθανώς να έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες περιπτώσεις.

Γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος με την άρση του απορρήτου σε υπολογιστές, κινητά, ακόμη και στο θαμμένο τάμπλετ της Τζωρτζίνας το οποίο ανακτήθηκε, με σκοπό την εύρεση στοιχείων που σχετίζονται με την αγορά κεταμίνης. Τα αποτελέσματα αναμένονται σε λίγες εβδομάδες.

3) Υπάρχουν άλλα επιβαρυντικά στοιχεία για τη Ρούλα Πισπιρίγκου;

Ναι υπάρχουν. Οι καταθέσεις των γιατρών για τα ανεξήγητα επεισόδια του κοριτσιού όταν βρισκόταν στο πλευρό του η μητέρα του. Ακόμη, οι πληροφορίες ότι ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο ή ρωτούσε πληροφορίες για ύπαρξη κάμερας στο θάλαμο. Επίσης, επιβαρυντικό στοιχείο αποτελεί ότι ο ήχος από το οξύμετρο είχε ανεξήγητα χαμηλώσει.

4) Θα υπάρξουν άλλες καταθέσεις που μπορεί να δυσχεράνουν τη θέση της Ρούλας Πισπιρίγκου;

Υπάρχουν τουλάχιστον 30 γιατροί και νοσηλευτές από τα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύτηκε το παιδί. Οι παρόμοιες καταθέσεις των γιατρών από διαφορετικά νοσοκομεία για τις κινήσεις και τις δράσεις της μητέρας αλλά και τα ανεξήγητα συμπτώματα που παρουσίαζε το παιδί όταν βρισκόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου μαζί του δυσχεραίνουν τη θέση της κατηγορουμένης.

5) Εξηγούνται μήπως αυτές οι εναλλαγές και η αστάθεια στην κατάσταση της υγείας της Τζωρτζίνας; Μήπως είχε αφανές πρόβλημα υγείας;

Όπως φαίνεται το κοριτσάκι ήταν υγιέστατο χωρίς κανένα καρδιολογικό πρόβλημα το οποίο αποδεικνύεται και από τις ιστολογικές εξετάσεις.

Η καλή κατάστασή της μεταβλήθηκε ξαφνικά μετά την έξοδό της από τη ΜΕΘ, όπου υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία όπου τα πάντα μοιάζουν φυσιολογικά, και την μεταφορά της σε μονόκλινη δωμάτιο με τη μητέρα της.

Μάλιστα, γιατροί έχουν ήδη συντάξει έγγραφα, προ πολλών μηνών, που αποδίδει τα ανεξήγητα επεισόδια της Τζωρτζίνας σε πιθανή στέρηση οξυγόνου μέσω χορήγησης αναισθητικής ουσίας. Οι συγκεκριμένοι γιατροί έχουν ενημερώσει την αστυνομία να ψάξουν και για άλλες αναισθητικες ουσίες που ίσως χρησιμοποίησε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

6) Τι έχει συμβεί με τον θάνατο των δύο άλλων κοριτσιών, της Μαλένας το 2019 και της Ιριδας το 2021;

Η έρευνα για τους δύο θανάτους από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής  βρίσκεται σε εξέλιξη.

Καταθέσεις από γιατρούς και συγγενείς για τις δύο περιπτώσεις θα ληφθούν σύντομα. Στη Μαλένα υπάρχουν και πάλι αναφορές για καθυστερημένη ενημέρωση των γιατρών όταν το παιδί ήταν άπνοο.

Στην Ίριδα, η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, αδελφής της κατηγορούμενης, είναι κρίσιμη καθώς εξετάζεται αν της πρόσφερε άλλοθι. Κύριο ρόλο και στις δύο περιπτώσεις θα παίξουν όμως τα αναθεωρημένα ιατροδικαστικά πορίσματα για την αιτία του θανάτου των δύο παιδιών.

7) Ποιο μπορεί να είναι τελικά το κίνητρο της Ρούλας Πισπιρίγκου;

Σημειώνεται πως οι θάνατοι  και τα προβλήματα υγείας συνέβησαν όταν ο Μάνος Δασκαλάκης απομακρυνόταν από τη κατηγορουμένη με τον χωρισμό να διαφαίνεται στον ορίζοντα. Όλοι οι θάνατοι συνάδουν χρονικά με προστριβές ή τάσεις για χωρισμό από το ζευγάρι.

8)  Τελικά γνώριζε ο Μάνος Δασκαλάκης ή η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι η 33χρονη σκότωσε την Τζωρτζίνα ή ίσως (αν επιβεβαιωθεί) και τα άλλα παιδιά της;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Μάνος Δασκαλάκης δεν ήταν παρών σε κανένα μοιραίο περιστατικό. Η πιθανή εμπλοκή του για την εγκληματική ενέργεια κατά της κόρης τους και πιθανώς και των άλλων δύο παιδιών του, προς το παρόν δεν φαίνεται να επικρατεί σύμφωνα με τους ερευνητές.

9) Τι συνέβη με τον θάνατο της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού τον Σεπτέμβριο του 2020;

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν βρεθεί κάτι ύποπτο σε αυτόν το θάνατο που να συνδέεται με τη δράση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αυτό διότι η γυναίκα έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και είχε σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ ο θάνατος της επήλθε μέσα στο νοσοκομείο του Ρίου από παθολογικά αίτια όπου ούτε η Ρούλα Πισπιρίγκου ούτε ο άντρας της βρέθηκαν τις τελευταίες ώρες ζωής της.

Ειδήσεις σήμερα

Θανάσης Κατερινόπουλος: 10 άτομα μπλεγμένα στις δολοφονίες στη Πάτρα

Τηλεθέαση: Τα σάρωσε όλα το Survivor – Δείτε τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε!

ΦΩΣ στο τούνελ: Η Αγγελική Νικολούλη έγινε playmobil!

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι απαντά ο κουμπάρος της για την ερωτική τους σχέση

Αθλητικό παρασκήνιο: Ντόρτμουντ για Μαυροπάνο – Ο μπαμπάς του Λύρατζη – Μουρμούρες στον Άρη

Exit mobile version