ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρουμανικά ΜΜΕ: Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες θεωρούνται «εξωγήινοι» από τους Έλληνες

Τα Ρουμάνικα ΜΜΕ κάνουν αναφορά στην αντίδραση των Ελλήνων μετά την εκπληκτική οργάνωση των Ρουμάνων πυροσβεστών που έφτασαν στην Βόρεια Εύβοια

Πυροσβέστες Ρουμάνοι Ρουμάνικα ΜΜΕ
Συντάκτης: Μάριος Σταμπουλής Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τα Ρουμάνικα ΜΜΕ αναφέρονται στους Ρουμάνους πυροσβέστες που κατέφθασαν στην Ελλάδα ώστε να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη Βόρεια Εύβοια.

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει ο τρόπος οργάνωσης και δράσης των Ρουμάνων Πυροσβεστών, έχοντας αφήσει άπαντες άφωνους.

112 Πυροσβέστες και 23 οχήματα έφτασαν στην Ελλάδα και κατά την άφιξή τους έστησαν άμεσα το δικό τους ανεξάρτητο στρατηγείο, κάνοντας χαρτογράφηση των δασικών δρόμων με drones, έπιστρατεύοντας ενδοεπικοινωνία τελευταίας τεχνολογίας, ενώ εκμεταλλεύτηκαν δεκάδες ρυάκια που βρίσκονται στις διάφορες περιοχές προκειμένου να τροφοδοτούν τα οχήματα και τις μάνικες 60 μέτρων.

Το ελληνικό twitter αποθεώνει τους Ρουμάνους, ενώ τα ΜΜΕ της Ρουμανίας τονίζοντας πως οι Έλληνες θεωρούν «εξωγήινους» τους πυροσβέστες που έφτασαν στην χώρα.

«Σήμερα (8 Αυγούστου) πραγματοποιήθηκε η πρώτη αποστολή των Ρουμάνων στρατιωτικών πυροσβεστών στην περιοχή Σπαθάρι, το νησί της Εύβοιας. Η επέμβαση ήταν δύσκολη, η φωτιά είχε αρκετές εστίες και οι 35 πυροσβέστες που εργάζονταν σε δύο βάρδιες κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες για τον εντοπισμό και την εκκαθάρισή τους με έξι πυροσβεστικά οχήματα με νερό και αφρό και δύο δεξαμενές που τα τροφοδοτούν. Ταυτόχρονα, μια πραγματική βοήθεια που δόθηκε για την αναγνώριση της κατεύθυνσης της διάδοσης του αέρα ήταν η χρήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους», σημειώνουν οι υπεύθυνοι τους τμήματος έκτακτης ανάγκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιές: Στέλνει και άλλα πυροσβεστικά στην Ελλάδα ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Φωτιά Εύβοια: Προχωρά το πύρινο μέτωπο στη Γαλατσώνα – Δραματικές στιγμές

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ρεπορτάζ στη Γερμανία οι τρύπιες μάνικες

Exit mobile version