Ροζίτα Σώκου: Δίνει στο νοσοκομείο μάχη για τη ζωή της!
Διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο φέρεται πως υπέστη η γνωστή δημοσιογράφος με την κατάσταση της να είναι κρίσιμη.Στο νοσοκομείο εδώ και δύο ολόκληρες εβδομάδας βρίσκεται η Ροζίτα Σώκου έπειτα από ένα διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η σπουδαία δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου, δίνει την μεγαλύτερη μάχη της για να κρατηθεί στην ζωή. Νοσηλεύεται εδώ και 14 ημέρες στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» έπειτα από τα εγκεφαλικά που υπέστη στο σπίτι της στο οποίο βρίσκεται καθηλωμένη τα τελευταία χρόνια σε αναπηρικό αμαξίδιο.
Από το πλευρό της δεν λείπει, η μοναχοκόρη της, Ιρένε και οι ευχές όλων είνια για μια γρήγορη ανάρρωση.
Ποια είναι η Ροζίτα Σώκου
Η Ροζίτα Σώκου γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1923 στην Πλάκα της Αθήνας ενώ έχει καταγωγή από τη Σμύρνη. Παρακολουθούσε από μικρή ηλικία μαζί με τον παππού της Φώτη Μιχαηλίδη, τις κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις που παίζονταν στην Αθήνα. Διατηρεί ακόμη μάλιστα τις κριτικές της για τις ταινίες από την εποχή του Γυμνασίου! Το 1937 ξεκίνησε να εργάζεται ως μεταφράστρια και καθηγήτρια ξένων γλωσσών. Το 1957 παντρεύτηκε τον Ιταλό δημοσιογράφο Μάνλιο Μαραντέι και αναχώρησε για την Ιταλία. Το 1958 απέκτησε την κόρη της Ιρένε και το 1961 επέστρεψε μαζί της στην Ελλάδα. Έχει δύο εγγόνια, τον Τανκρέντι-Εμίλιο (1993) και τη Λαβίνια-Φαρίντα (1997).
Τελείωσε το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θηλέων, τις τάξεις του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και πήρε το Cambridge Diploma of English Studies από το Βρετανικό Συμβούλιο. Μόλις ολοκλήρωσε το σχολείο, έδωσε εξετάσεις στη Σχολή Καλών Τεχνών. Άφησε τη σχολή μόλις γνώρισε τον Γιάννη Τσαρούχη και ίδρυσε μαζί του έναν ερασιτεχνικό όμιλο.
Υπήρξε μια από τις πρώτες Ελληνίδες γυναίκες δημοσιογράφους ενώ άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την κινηματογραφική κριτική το 1946. Στην τηλεόραση έγινε γνωστή με την εκπομπή ταλέντων Να η ευκαιρία, που σημείωσε μεγάλη τηλεθέαση (1977-1983), ως μέλος της κριτικής επιτροπής, όπου ξεχώριζε για την καλλιέργεια και την αμεσότητά της.
Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά και είναι υπεύθυνη για τις μεταφράσεις πολλών βιβλίων.
Διαβάστε Επίσης:
Μεταλλάξεις «Κάππα» και «Λάμδα»: Συναγερμός και αγωνία για το τείχος ανοσίας!