Safe Youth… για κλάμματα
Η εφαρμογή των ανηλίκων που θα βοηθούσε στην αποτροπή των περιστατικών βιας και bullying μεταξύ νεαρών, μαθητών ή..... και όχι.Το πρόβλημα: Καθημερινό πλέον έχει γίνει το φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού και περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων εντός και εκτός χώρων σχολείων. Ομάδες παιδιών που δεν έχουν όρια, που δε φοβούνται να εκφοβίσουν και ακόμα να ξυλοκοπήσουν συνομηλίκους τους για τον οποιοδήποτε λόγο.
Η λύση της κυβέρνησης: Το κυβερνητικό πλάνο ήταν «ξεκάθαρο». Θέτει σε λειτουργία μια νέα εφαρμογή που θα είναι δίπλα στα παιδιά μας το λεγόμενο “SAFE YOUth”, μέσω της οποίας κάθε νέος που χρήζει βοήθειας θα πατάει το κουμπί πανικού σε περίπτωση κινδύνου, θα εντοπίζεται και θα αποστέλλονται δυνάμεις στο σημείο που βρίσκεται και φυσικά ανοιχτή γραμμή με την άμεση δράση.
Εφαρμογή: Η κυβέρνηση αφότου έφτιαξε την εφαρμογή η επόμενη κίνηση της ήταν να την λανσάρει στο κοινωνικό σύνολο έτσι ώστε ο κάθε έλληνας πολίτης να γνωρίζει αυτό το εργαλείο αποτροπής βίας με target group φυσικά το νεανικό κοινό.
Όπως φανταζόμαστε όλοι η εκσυγχρονισμένη μας κυβέρνηση εν έτη 2024 θα προέβλεπε ότι η προβολή αυτής της εφαρμογής θα είχε απήχηση σε πλατφόρμες που συχνάζουν οι νέοι : Tik tok , instagram, facebook.
Παρόλο αυτά η προώθηση έγινε με διαφημιστικά σποτάκια στην τηλεόραση… ( για λόγους άγνωστους ή και γνωστούς ) έχοντας πλήρη αστοχία στην διάδοση της.
Το αποτέλεσμα: Οι ειδοποιήσεις που έχει άμεση δράση μέχρι σήμερα μέσω τις εν λόγω πλατφόρμας να μπορούν να μετρηθούν στα δάκτυλα ενός χεριού..
Πακέτο με όλα αυτά υποσχέθηκε πως στην άλλη γραμμή της επικοινωνίας θα βρίσκεται ένα ειδικά εκπαιδευμένο άτομο που θα στελεχώσει αυτή τη θέση ευθύνης…
Όμως οι κλήσεις στο κέντρο της άμεσης δράσης είναι μηδενικές..
Το πλήρως εκπαιδευμένο αστυνομικό προσωπικό που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση ότι θα απαρτησει αυτές τις θέσεις ευθύνης για τέτοιου είδους περιστατικά ποιο είναι τελικά;
Quiz time:
A) ένας αξιωματικός της Ελληνικής αστυνομίας με χρόνια στο πεζοδρόμιο και αμέτρητα περιστατικά στα πόδια του
Β) ένας αστυνομικός που ταυτόχρονα έχει τελειώσει τις σπουδές του στην ψυχολογία και έχει ειδικευτεί στην παιδοψυχολογία
Γ) ένας νεαρός αστυφύλακας που έχει μόλις ενταχθεί στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας
Hint: Η σωστή απάντηση είναι και η πιο τραγελαφική..
Πώς μπορεί ένας 22χρονος αστυνομικός με την ελάχιστη εμπειρία που διαθέτει να βοηθήσει σε μια τέτοια περίπτωση; Που είναι η εκπαίδευση που πέρασε για αυτόν τον ρόλο ; Που είναι τα σεμινάρια που παρακολούθησε; Ποιος τον έκρινε κατάλληλο για αυτή τη θέση;
Άκουσε εν τελεί κανείς τον αριθμό που μπορεί να καλέσει; Έχει ακουστεί κάπου; Έχει αναρτηθεί μήπως κάπου;
Ας συνέλθουμε λοιπόν και να μην έχουμε ψευδαισθήσεις . Η εφαρμογή αυτή ουδέποτε εχει ηχήσει στο κέντρο της αστυνομίας ενώ τα περιστατικά καθημερνά είναι πολλά. Τι πήγε λάθος; Τι πάει λάθος; Και μέχρι πότε.