ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Σεληνιάστηκε» ο Τατσόπουλος, αποχώρησε από εκπομπή βρίζοντας – «Λύσσαξε» από την αγάπη του κόσμου στον άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο!

Υστερικό επεισόδιο έπαθε ο Πέτρος Τατσόπουλος - Τζάμπα ο κόπος του να συκοφαντεί την Ορθοδοξία - «Βούλιαξε» η Εύβοια από προσκυνητές
«Σεληνιάστηκε» ο Τατσόπουλος, αποχώρησε από εκπομπή βρίζοντας – «Λύσσαξε» από την αγάπη του κόσμου στον άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο!

Ένας πραγματικός χαμός έγινε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούριου, με αφορμή την επανένωση της δεξιάς χείρας στο σκήνωμα του αγίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Προκόπι Ευβοίας. Με ένα υστερικό παραλήρημα άνευ προηγουμένου, ο Πέτρος Τατσόπουλος έβγαλε «χολή» για τον μεγάλο άγιο που τιμά και σέβεται ολόκληρη η Ελλάδα.

Αρχικά ο Τατσόπουλος επικαλέστηκε ένα αντικλιρικαλιστικό και αντιορθόδοξο βιβλίο του 1806 («Ελληνική Νομαρχία») για να υποστηρίξει ότι όλα τα λείψανα των αγίων είναι μια «απάτη» και μια «εμπορική επιχείρηση». Όταν οι παρουσιαστές της εκπομπής είπαν στον Τατσόπουλο ότι δεν μπορεί να τα ισοπεδώνει όλα και ότι σέβονται κι εκείνοι τον άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, ο συγγραφέας άρχισε να ανεβάζει… πίεση.

Αφού δεν «πέρασε» το – έτσι κι αλλιώς ευτελές – επιχείρημα του, άρχισε να βρίζει, να ειρωνεύεται, να ωρύεται, μέχρι που αποχώρησε από την εκπομπή επειδή δεν έβρισκε συμπαράσταση στο αφήγημά του. Ένα πραγματικό παραλήρημα. Από τη μία έφτασε να πει ότι η τιμή στα ιερά λείψανα είναι… «μ@λ@κίες» και από την άλλη ότι είναι… «ευρωπαίος πολίτης» που δεν ανέχεται τέτοια πράγματα. Τέτοιος… πολιτισμός από τον «ευρωπαίο» Τατσόπουλο.

«Επειδή είμαστε σε ορθόδοξη χώρα δεν μπορούμε να λέμε όποια μ@λ@κία θέλουμε. Ακούς;», φώναξε ο Τατσόπουλος στον καλεσμένο Ανδρέα Καραγιάννη και στη συνέχεια αποχώρησε οργισμένος.

Για το ξέσπασμα νεύρων του Τατσόπουλου, υπάρχει εξήγηση. Ο Τατσόπουλος είναι ένας μέτριος συγγραφέας που το μόνο που τον κρατάει λίγο πιο πάνω από τον «πυθμένα» της αφάνειας, είναι ότι έχει κάνει επάγγελμα του να βρίζει την ορθοδοξία.

Δεν είναι λίγο να είσαι κομπλεξικός άθεος (υπάρχουν και ευπρεπείς άθεοι, αλλά ο Τατσόπουλος δεν είναι ένας από αυτούς) και να εργάζεσαι επί χρόνια για να αποδομήσεις τους αγίους, και να βλέπεις τελικά έναν «ποταμό» χιλιάδων χριστιανών να συρρέουν από όλη την Ελλάδα στο Προκόπι για να ασπαστούν τη δεξιά χείρα του αγίου Ιωάννη του Ρώσσου.

Ο Τατσόπουλος κυριολεκτικά ζει και αναπνέει καθημερινά για να κάνει το «παράσιτο» στην ορθόδοξη πίστη του λαού. Δεν έχει σχεδόν καμία άλλη ασχολία. Ε λοιπόν, τόσος κόπος, τόση προπαγάνδα, τόση συκοφαντία, τόσες «γκαρίδες» στα τηλεοπτικά πλατό και τελικά να βλέπεις την Εύβοια να «βουλιάζει» από προσκυνητές; Άνθρωπος είναι και ο Τατσόπουλος, πόσο να… αντέξει ο καημένος!

Εντωμεταξύ οι ανοησίες που έλεγε για τον άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο, έδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν έχει ιδέα από ορθοδοξία. Δεν ξέρει δηλαδή «γρι» από αυτό που βρίζει. Είπε ειρωνικά ότι ο άγιος Ιωάννης επικοινωνεί με τους πιστούς κάθε… 25 χρόνια για να του αλλάξουν τα άμφια, ενώ τα άπειρα θαύματα του αγίου συμβαίνουν συνεχώς εδώ και δεκαετίες, και γεμίζουν ολόκληρες βιβλιοθήκες σε αριθμό μαρτυριών. Επομένως ο άγιος δεν ανταποκρίνεται κάθε… 25 χρόνια, αλλά βοηθά συνεχώς τους πιστούς. Και πλήθος είναι οι μαρτυρίες για θαυματουργικές εμφανίσεις του, μία από αυτές κατέθεσε και ο άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης.

Ο «εκρηκτικός» διάλογος πριν από την αποχώρηση του Τατσόπουλου:

Τατσόπουλος: Αν δεν θέλεις να με ακούς, μην με καλείς. Αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. ο Ανδρέας Καραγιάννης) βγαίνει σήμερα χωρίς να σκάει το χειλάκι του, χωρίς να γελάει και χωρίς να γελάει και κανένας από το πάνελ και μιλάει σα να είναι ανταποκριτής, σα να μας λέει μια είδηση. Μας λέει ότι ο Ιωάννης ο Ρώσος, ένας άνθρωπος που πέθανε πριν από τρεις αιώνες, το 1730, επικοινωνεί κάθε 25 χρόνια και δεν τον ενδιαφέρουν ούτε οι Παγκόσμιοι Πόλεμοι, ούτε οι καταστροφές, ούτε οι Μικρασιατικοί, τίποτα. Το μόνο που τον ενδιαφέρει κάθε 25 χρόνια είναι να επικοινωνεί με τους πιστούς του και να τους λέει να του αλλάξουν τα άμφια. Και αυτό το λέμε σε δελτίο ειδήσεων σε ευρωπαϊκή χώρα. Όχι στη Ζιμπάμπουε.

Καραγιάννης: Είναι ορθόδοξη χώρα κύριε Τατσόπουλε

Τατσόπουλος: Επειδή είναι ορθόδοξη χώρα δεν μπορούμε να λέμε όποια μ@λ@κία θέλουμε. Ακούς; Δεν μπορούμε να λέμε ό,τι μ@λ@κία θέλουμε, είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προσβάλλεις την νοημοσύνη των ανθρώπων. Γειά σας, φεύγω, αρκετά με την παράνοια!

Καινούργιου: Βοήθειά μας! Κύριε Τατσόπουλε δεν το καταλαβαίνω αυτό το ξέσπασμά σας. Με τον κύριο Τατσόπουλο ξαναλέω είναι ευγενέστατος, δεν έχουμε τίποτα, όλες τις απόψεις ακούμε αλλά τώρα…

Πέτρος Τατσόπουλος: Είναι τρέλα, είναι τρέλα.

Κατερίνα Καινούργιου: Δεν είναι τρέλα κι εγώ τα ίδια πιστεύω, μαζί και τόσοι τηλεθεατές.

Πέτρος Τατσόπουλος: Τους καθοδηγείτε όμως, αυτός ο απατεώνας που ζει από τις απάτες, από απάτες ζει.

Κατερίνα Καινούργιου: Είναι βαριές κατηγορίες. Ανδρέα Καραγιάννη ευχαριστώ για την ψυχραιμία.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από το 10ο λεπτό:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Σεληνιάστηκε» ο Τατσόπουλος, αποχώρησε από εκπομπή βρίζοντας – «Λύσσαξε» από την αγάπη του κόσμου στον άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.