Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να περιγράφει μια ψεύτικη ευημερία, δεν υπάρχει ούτε μια διεθνής έκθεση για την οικονομική κατάσταση του ελληνικού λαού που να μην δείχνει ότι βρίσκεται σε μεγάλα επίπεδα φτώχιας.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η χώρα μας παρουσιάζει μια από τις χειρότερες επιδόσεις στα μισθολογικά, ανάμεσα σε 34 χώρες μέλη του Οργανισμού. Συγκεκριμένα η Ελλάδα διαθέτει τον τρίτο χαμηλότερο μισθό, με μόνο το Μεξικό και την Κολομβία να βρίσκονται σε χειρότερο επίπεδο.
Σε αντίθεση με άλλες ντροπιαστικές εκθέσεις για τη χώρα μας που έχουν υποτιμήσει στο Μαξίμου για να μην παραδεχτούν τη φτωχοποίηση στην Ελλάδα, το πρόβλημα με την έκθεση του ΟΟΣΑ είναι ότι αποτελεί έναν οργανισμό υψηλότατου κύρους με τον οποίο συνεργάζεται επίσημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Επομένως δεν μπορούν να πουν τίποτα ως απολογία, που να μη φαντάζει τουλάχιστον γελοίο.
Βάσει των στοιχείων του ΟΟΣΑ λοιπόν, σχετικά με τα μισθολογικά θέματα η Ελλάδα έχει τις χειρότερες επιδόσεις, ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό πολιτών που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, πίσω από το Μεξικό, τη Σλοβακία και την Τουρκία, με πάνω από το 65% να βιώνουν οικονομικές δυσχέρειες.
Στις 20 από τις 35 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ οι πραγματικοί μισθοί (λόγω πανδημίας και πληθωρισμού) μειώθηκαν το 2023, σε σχέση με το 2019. Στην Ελλάδα οι πραγματικοί μισθοί καταγράφουν την μεγαλύτερη επιδείνωση μεταξύ 2010-2019, αλλά και χειροτέρευση μεταξύ 2019 – 2022.
Από όλα αυτά φαίνεται τι βαθμός κοροϊδίας υπάρχει στην κυβερνητική πολιτική, με έναν Κυριάκο Μητσοτάκη που εδώ και 5 χρόνια στηρίζει το αφήγημα πως στην Ελλάδα υπάρχει «καταπληκτική ποιότητα ζωής»</strong>. Μέχρι τώρα ο λαός έλεγε ότι έχουμε γίνει Κολομβία των Βαλκανίων λόγω έκρηξης της εγκληματικότητας, αλλά τώρα αποδεικνύεται ότι έχουμε ταυτιστεί και στη φτώχεια με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Φυσικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να πάψει να στρουθοκαμηλίζει και να αρνείται να δεχτεί τη φτωχοποίηση των Ελλήνων. Άλλωστε ανάλογα θλιβερά στοιχεία με τον ΟΟΣΑ, έχει δημοσιεύσει επανειλημμένως και η Eurostat, διαλύοντας το κυβερνητικό «success story» περί δήθεν καλυτέρευσης του λαϊκού εισοδήματος.
Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι από τα παλαιότερα μέλη της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, οι δείκτες ευημερίας της συγκρίνονται με φτωχές χώρες της Νότιας Αμερικής. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που το brain drain πληγώνει ασταμάτητα τη χώρα μας, αφού μισθολογικά η κατάσταση είναι τραγική, τόσο σε επίπεδο απολαβών – όσο και σε επίπεδο αγοραστικής δύναμης, ακρίβειας, ενοικίων, φορολογίας κ.ο.κ…