ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστικά μηνύματα ενότητας από Καρυστιανού – Πλακιά για τη συναυλία των Τεμπών: «Τα παιδιά μας θα χορεύουν εκεί ψηλά» – «Όλοι να είμαστε ένα»

Τέμπη: Ξεπεράστηκαν οι διαφωνίες - Οι οικογένειες αφήσαν πίσω ότι τους χώριζε και επικεντρώνονται σε αυτό που τις ενώνει: τον αγώνα για δικαίωση

Τέμπη: Ξεπεράστηκαν οι διαφωνίες - Οι οικογένειες αφήσαν πίσω ότι τους χώριζε και επικεντρώνονται σε αυτό που τους ενώνει: τον αγώνα για δικαίωση.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Διαφορετικές οικογένειες, διαφορετικοί χαρακτήρες, διαφορετικές απόψεις, αλλά όλες τις οικογένειες των Τεμπών ενώνουν δύο κοινά στοιχεία: ο πόνος της απώλειας και η δίψα για δικαίωση των νεκρών. Σε αυτά κανένας δεν υστερεί, κανένας δεν περισσεύει.

Τις τελευταίες μέρες το πανελλήνιο παρακολουθούσε με θλίψη τον «εμφύλιο» που ξέσπασε μεταξύ των οικογενειών που στήριζαν τον Νίκο Πλακιά και του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, όπου προεδρεύει η Μαρία Καρυστιανού.

Αιτία της ρήξης ήταν η συναυλία για τα Τέμπη που θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο, και το αντίτιμο των 15 ευρώ που αιτήθηκε ο σύλλογος. Η μία πλευρά υποστήριζε ότι τα έσοδα είναι απαραίτητα για το δικαστικό αγώνα στην Ευρώπη και η άλλη ότι το αντίτιμο προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων.

Η σύγκρουση φούντωσε σε λίγα 24ωρα και από τις 2 πλευρές, με αιχμηρές δηλώσεις, ανακοινώσεις, εξώδικα, αιτήματα για ασφαλιστικά μέτρα. Η πίκρα του κόσμου ήταν μεγάλη, καταλαβαίνοντας μάλιστα ότι κάποιοι στην κυβέρνηση έτριβαν τα… χέρια τους από ικανοποίηση για τον διχασμό των οικογενειών. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε ότι όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ υπερπροβάλλαν την έριδα που ξέσπασε μεταξύ των οικογενειών.

Ως αντίδραση στη ζημιά που πήγε να γίνει, ο κόσμος στα social κυριολεκτικά πλημμύρησε με σχόλια το προφίλ του Νίκου Πλακιά και της Μαρίας Καρυστιανού, ζητώντας να πρυτανεύσει η λογική της ενότητας, για να μη πάει στράφι ο συγκλονιστικός αγώνας που έχουν δώσει ως τώρα αυτές οι οικογένειες.

Και με την ευαισθητοποίηση του κόσμου, έγινε αυτό που εύχονταν όλοι. Και οι 2 πλευρές έκαναν πίσω στις διαφορές τους και ενώθηκαν ξανά για τον κοινό σκοπό τους. Ο Νίκος Πλακιάς και η Μαρία Καρυστιανού, έκαναν 2 συγκινητικές αναρτήσεις συμφιλίωσης, αναγνωρίζοντας ότι καμία διαφωνία δεν πρέπει να μπαίνει πάνω από το κοινό στόχο για δικαίωση. Καμία από τις οικογένειες δεν θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή της κυβέρνησης στο εγκληματικό έργο της συγκάλυψης. Όλοι μαζί. Όλοι ενωμένοι και ο λαός δίπλα.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι έχουμε να κάνουμε με οικογένειες που λειτουργούν καθημερινά υπό τρομακτική ψυχολογική πίεση, και έχοντας απέναντί τους έναν ολόκληρο κρατικό μηχανισμό να τους πολεμά. Είναι απολύτως φυσικό λοιπόν να υπάρχουν και εντάσεις.

Τελικά όμως η πλευρά του Νίκου Πλακιά αναγνώρισε τη χρησιμότητα της συναυλίας στην ενίσχυση του αγώνα και αο χαροκαμένος πατέρας έκανε μια συγκλονιστική ανάρτηση που δείχνει μεγαλείο ψυχής:

«Έμαθα ότι η εκδήλωση θα γίνει

Δέχομαι την απόφαση των αρμοδίων φορέων που πήραν την τελική απόφαση.

Thanasis Papakonstantinou

Sokratis Malamas / Σωκράτης Μάλαμας

Tania Tsanaklidou

Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias

Κοινοί Θνητοί

Βάλτε όσο πιο πολύ δύναμη μπορείτε στην φωνή σας να ακουστεί ως τον ουρανό .

Κάπου εκεί όταν τραγουδήσεις Θανάση την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ τρία αστέρια θα εμφανιστούν

Είναι τα παιδιά μας και θα χορεύουν.

Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου», έγραψε στην ανάρτησή του.

Μετά από λίγες ώρες απάντησε στο προφίλ της στο Facebook και η Μαρία Καρυστιανού, με ένα εξίσου συγκινητικό μήνυμα ενότητας και μεγαλοψυχίας:

«Νίκο, Σοφία, Δημήτρη, Μάρθα…

Πονάμε το ίδιο.

Τα κορίτσια μας είναι μαζί στον ουρανό

Κι αυτό δε θα αλλάξει μέχρι να πάμε κι εμείς κοντά τους.

Η ευχή μου είναι να είμαστε ένα.

Όλοι. Όλες»…

Τις αναρτήσεις του Νίκου Πλακιά και της Μαρίας Καρυστιανού, υποδέχθηκαν με ανακούφιση και πολλά «μπράβο» οι πολίτες που είδαν να ξεπερνιέται και αυτός ο «ύφαλος» στην πορεία της δικαίωσης, όταν θα έρθει η ώρα να τιμωρηθούν επιτέλους οι εγκληματίες.

Exit mobile version