ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει ο Δημήτρης Σταρόβας: «Τρομακτική εμπειρία το εγκεφαλικό – Δόξα τω Θεώ δεν έχασα την κίνηση – Έχω επανέλθει 90% στην κιθάρα»

Δημήτρης Σταρόβας: «Δεν μπορούσα να μιλήσω, ούτε μία λέξη - Πήρα την κιθάρα και δεν μπορούσα να συγχρονίσω τα 2 μου χέρια - Υπάρχει πρόοδος και είμαι αισιόδοξος»
Συγκλονίζει ο Δημήτρης Σταρόβας: «Τρομακτική εμπειρία το εγκεφαλικό – Δόξα τω Θεώ δεν έχασα την κίνηση – Έχω επανέλθει 90% στην κιθάρα»

Μπορεί ο Δημήτρης Σταρόβας να αντιμετώπισε μια σοκαριστική περιπέτεια υγείας, αλλά λέει  «δόξα τω Θεώ» για όσα γλίτωσε από το εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό είναι και το υγιές σκεπτικό για έναν άνθρωπο που πιστεύει, που ελπίζει και που αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν και χειρότερα.

Ειδικά όταν ένας άνθρωπος με ευαισθησίες, σαν τον Δημήτρη Σταρόβα έχει γλιτώσει από το μοιραίο και έχει δει μέσα στο νοσοκομείο τον πόνο που υπάρχει γύρω του, η κοσμοθεωρία αλλάζει. Δεν λες το εγωιστικό «γιατί σε εμένα», αλλά εστιάζεις στα χειρότερα που γλίτωσες, ενώ άλλοι δεν τα καταφέρνουν. Κι εκεί έρχεται το «δόξα τω Θεώ», η πιο μεγάλη κουβέντα που καταφέρνει να αναγεννά ανθρώπους μετά από θλίψεις και δοκιμασίες.

Από το προσωπικό του κανάλι στο YouTube, StarovasTV, ο αγαπημένος καλλιτέχνης μοιράζεται με τον κόσμο τον αγώνα που δίνει για να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που του προκάλεσε το εγκεφαλικό. Ήδη η ομιλία του έχει καλυτερέψει θεαματικά σε σχέση με τις πρώτες μέρες, που όπως λέει ο ίδιος, δεν μπορούσε να αρθρώσει ούτε λέξη.

Σε νέο του βίντεο, ο Δημήτρης Σταρόβας διηγείται το πώς αντιμετώπισε την επόμενη μέρα, όταν συνειδητοποίησε ότι το εγκεφαλικό του είχε επηρεάσει βασικές λειτουργίες του σώματος όπως είναι η ομιλία και ο συγχρονισμός των κινήσεων. Το πρώτο σοκ ασφαλώς ήταν η αδυναμία να μιλήσει όπως είπαμε. Αλλά ερωτευμένος με την μουσική καθώς είναι ο Δημήτρης, θέλησε σύντομα να δει αν μπορεί να παίξει με την κιθάρα.

Η κίνηση των χεριών του δεν φαινόταν να έχει επηρεαστεί – όπως εξηγεί – ενώ και ο τρόπος παιξίματος των μουσικών κομματιών ήταν ξεκάθαρος στο μυαλό του, την ίδια στιγμή που δεν μπορούσε να αντιληφθεί πχ. ποια μέρα ακολουθεί μετά τη Δευτέρα ή ποιος αριθμός είναι μετά το «1»!

Εδώ φαίνεται και πόσο ακατανίκητη είναι η αγάπη για μια συνήθεια που γίνεται τρόπος ζωής, όπως είναι η αγάπη στη μουσική και το παίξιμο της κιθάρας που έχει γίνει δεύτερη φύση για τον Δημήτρη Σταρόβα. Μπορεί αρχικά να ξέχασε όλα τα άλλα, αλλά οι κινήσεις στην ταστιέρα της κιθάρας του έμειναν ανεξίτηλες.

Όμως παρά το ότι δεν είχε πρόβλημα στην κίνηση, ανακάλυψε ότι είχε πρόβλημα με τον συγχρονισμό των κινήσεων των δύο χεριών, με αποτέλεσμα να χάνει τον ρυθμό. Κάτι που παλεύει καθημερινά με πρόβες για να βελτιώσει, ώστε σιγά – σιγά να φτάσει στα επίπεδα ικανότητας που είχε παλιά, όντας ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες στην Ελλάδα.

«Έχω επανέλθει κατά 90%»

Σήμερα πλέον έχει παρουσιάσει τεράστια βελτίωση και σε αυτόν τον τομέα, όπως και με την ομιλία του. Ο ίδιος ο Δημήτρης Σταρόβας εξιστορεί τα παραπάνω, έχοντας πάντα αυτοσαρκαστικό χιούμορ:

«Κοντεύω τα 40 κιλά. Έχω χάσει 38 μέχρι στιγμής, ελπίζω να φαίνεται. Και μην πείτε ότι δεν βλέπετε καλύτερα την κιθάρα» είπε και εξήγησε στη συνέχεια: «Σίγουρα από τις πιο σημαντικές και τρομακτικές εμπειρίες της ζωής μου. Δεν είχα κανένα κινητικό πρόβλημα από την πρώτη μέρα, δόξα τω Θεώ, κουνούσα χέρια – πόδια. Δεν μπορούσα να μιλήσω, ούτε μια λέξη, τουλάχιστον την κίνηση την γλιτώσαμε. Έκανα πρόβες την κιθάρα, ήμουν βέβαιος ότι δεν θα είχα επηρεαστεί. Τουλάχιστον έτσι ήλπιζα».

Και συνέχισε: «όταν βγήκα από το νοσοκομείο πήγα στο κέντρο αποκατάστασης για 1,5 μήνα, εκεί ζήτησα να μου φέρει ο Δημήτρης ο φίλος μου μια από τις κιθάρες μου. Παίρνω παιδιά την κιθάρα και αντιλήφθηκα ότι έχασα τον ρυθμό. Δεν μπορούσα να συγχρονίσω τα δυο μου χέρια. Δεν είχα κανέναν έλεγχο, απελπισία. Ευτυχώς σε 10 ημέρες η πρόοδος ήταν πολλαπλάσια του λόγου. Τώρα έχω σχεδόν επανέλθει κατά 90%. Ας είμαστε αισιόδοξοι και όλα θα πάνε καλά» ανέφερε ο Δημήτρης Σταρόβας, με τον κόσμο στα σχόλια του βίντεο να τον επαινεί για τη δύναμη της ψυχής του και τον μεγάλο αγώνα που δίνει.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συγκλονίζει ο Δημήτρης Σταρόβας: «Τρομακτική εμπειρία το εγκεφαλικό – Δόξα τω Θεώ δεν έχασα την κίνηση – Έχω επανέλθει 90% στην κιθάρα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.