ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει ο πατέρας του Ιωνά που σκοτώθηκε από τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ: «Σκοτώνουν ο ένας τον άλλον με τη Π.Διαθήκη και το Κοράνι»

«Είναι μια τρέλα και οι μεν και οι δε - Δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό - Σκοτώνονται άνθρωποι στο άνθος της ηλικίας τους», λέει ο πατέρας του Ιωνά
Συγκλονίζει ο πατέρας του Ιωνά που σκοτώθηκε από τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ: «Σκοτώνουν ο ένας τον άλλον με τη Π.Διαθήκη και το Κοράνι»

Η είδηση για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης που πάγωσε το πανελλήνιο, δυστυχώς έμελλε να βαφτεί και με ελληνικό αίμα. Ένας νέος άνθρωπος, ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης είναι μεταξύ των νεκρών που σκοτώθηκαν από την τρομοκρατική επίθεση στη συνοικία Γιάφα στο Τελ Αβίβ, η οποία σημειώθηκε την ίδια ώρα με την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Συνολικά επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από την τρομοκρατική επίθεση, ενώ δέκα ακόμη τραυματίστηκαν. Οι τρομοκρατικές ενέργειες έγιναν από Παλαιστίνιους με καταγωγή από τη Δυτική Όχθη, που πυροβόλησαν αδιακρίτως επιβάτες μέσα σε συρμό του τραμ, για να αποβιβαστούν από αυτόν και να συνεχίσουν πεζοί να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ.

Ο πατέρας του Ιωνά Καρούση ο οποίος είναι κορυφαίος νευροχειρούργος, μίλησε στο ΕΡΤΝews για τον ξαφνικό χαμό του γιου του, περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη και πώς ενημερώθηκε για το τι έγινε. Όπως λέει, αρχικά δεν μπορούσε να μάθει νέα του γιου του καθώς δεν είχε μπαταρία στο κινητό του, και στις 12 το βράδυ ενημερώθηκε από τις Αρχές για τον τραγικό θάνατο του Ιωνά.

Απαρηγόρητος ο Δημήτρης Καρούσης, είπε πώς εξελίχθηκε το κακό που βρήκε την οικογένειά του:

«φοιτητής στο άνθος της ζωής του, πήγε να κάνει εργασία για την αρχιτεκτονική, ήταν στον σταθμό του τρόλεϊ και τον σκότωσαν μέσα στον σταθμό στη Γιάφα, στο Τελ Αβίβ. Και στις 19:00 πήγαν οι τρομοκράτες και τον πυροβόλησαν. Δεν είχαμε επαφή γιατί δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και ήρθαν στις 12 το βράδυ εδώ από την αστυνομία και τον στρατό να μας ειδοποιήσουν».

Στη συνέχει ο κ. Καρούσης έστειλε ένα μήνυμα που συγκλονίζει και με λίγα λόγια περιγράφει την παράνοια των πολέμων, που μάλιστα διαθέτουν και θρησκευτικό υπόβαθρο, όπως είναι η σύγκρουση του Ισραήλ με μουσουλμανικές χώρες, οργανώσεις και πληθυσμούς:

«Θέλω να πω ότι είναι μια τρέλα και οι μεν και οι δε, ο ένας με το κοράνι και όλοι με την Παλαιά Διαθήκη κοιτάνε συνεχώς να σκοτώνουν ένας τον άλλον. Δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό. Και αυτή η τρέλα σκοτώνει και αθώους ανθρώπους, ανθρώπους στο άνθος της ηλικίας τους, τους καλύτερους ανθρώπους», είπε με βαθιά θλίψη ο χαροκαμένος πατέρας.

Μια πικρή αλήθεια που έχει επαναληφθεί πολλές φορές στην ιστορία, φανατισμένοι λαοί να διαστρεβλώνουν το μήνυμα των ιερών τους κειμένων, για να τα χρησιμοποιούν ως μέσα βίας, εγκλημάτων και επεκτατικών πολέμων. Αν και στο Κοράνι όντως υποκινείται το θρησκευτικό μίσος, το τελικό ζήτημα είναι το πώς εκλαμβάνει τα ιερά του κείμενα ο κάθε λαός και ο κάθε άνθρωπος, γι’ αυτό και δεν είναι όλοι οι Ισλαμιστές τρομοκράτες, ούτε και όλοι οι Εβραίοι δεν είναι εθνικιστές «υπερορθόδοξοι».

Το θρησκευτικό υπόβαθρο του πολέμου στη Μέση Ανατολή, κρύβει από κάτω ένα βαθύτερο υπόβαθρο γεωπολιτικής σύγκρουσης και αυτό δεν έχει να κάνει πάντα με τις θρησκείες. Για παράδειγμα ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας, αφορά δύο κράτη με κοινή πίστη ορθόδοξη χριστιανική πίστη, που όμως και πάλι βρέθηκαν στα όπλα για γεωπολιτικούς και ιστορικούς λόγους.

Ο φανατισμός ελλοχεύει παντού, είτε σε πολέμους με έντονο θρησκευτικό στοιχείο, είτε όχι. Σίγουρα όμως η αρχαία «κόντρα» μεταξύ Ισλάμ και Ιουδαϊσμού παίζει μεγάλο ρόλο για τις ατελείωτες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Το θέμα είναι πώς είτε με το Κοράνι, είτε με τον Ιουδαϊσμό που δεν δέχτηκε το ειρηνικό μήνυμα του Χριστιανισμού, είτε με το Ευαγγέλιο που παρερμηνεύθηκε κατά καιρούς από αιμοδιψείς εξουσίες, είτε και από άθεα καθεστώτα (Κομμουνισμός, Ναζισμός κ.λπ), διαχρονικά διαπράττονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, στο όνομα της πίστης της «ανωτερότητας» κάποιου λαού εις βάρος των άλλων…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συγκλονίζει ο πατέρας του Ιωνά που σκοτώθηκε από τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ: «Σκοτώνουν ο ένας τον άλλον με τη Π.Διαθήκη και το Κοράνι»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.