ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Συλλεκτική» δήλωση Μ. Παπαδημητρίου: «Ο Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος σοσιαλιστής που έχει περάσει από τη χώρα»

Κυβερνητικά στελέχη έχουν βαλθεί να τερματίσουν το γραφικόμετρο - Σοσιαλιστής ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου
«Συλλεκτική» δήλωση Μ. Παπαδημητρίου: «Ο Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος σοσιαλιστής που έχει περάσει από τη χώρα»

Κυβέρνηση – Μητσοτάκης: Ακόμα και τα νοσταλγικά μεγαλεία του παλαιού «ορθόδοξου» ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως έχει ξεπεράσει η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με την άποψη που πρόβαλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γαλάζιος βουλευτής είπε πως «ο Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος σοσιαλιστής που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα» καθώς κάνει… αναδιανομή των εισοδημάτων. «Τα παίρνει από τον έναν και τα δίνει στον άλλο» υποστήριξε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, αναγκάζοντας οικονομικούς και πολιτικούς επιστήμονες να αρχίσουν να πετούν τα πτυχία τους από το παράθυρο.

Είναι να γελάει κανείς ή να θρηνεί με τη νοοτροπία που κυριαρχεί σε τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών; Πλέον έχει εγκαταλειφθεί κάθε επαφή με την πραγματικότητα, και γίνεται «διαγωνισμός» για το ποιος θα κάνει την πιο προκλητική δήλωση.

Όπως και να ‘χει, το σίγουρο είναι πως οι πολίτες ποτέ δεν πλήττουν, αφού σχεδόν σε καθημερινή βάση, κυβερνητικά στελέχη προσφέρουν δηλώσεις – «μαργαριτάρια».

Έτσι, από την μία είχαμε τη μνημειώδη δήλωση του γαλάζιου βουλευτή Κωνσταντίνου Κυρανάκη, πως η κυβέρνηση «δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα μακαρόνια, γιατί οι πλούσιοι τρώνε περισσότερα» και πληρώνουν φόρους, και από την άλλη έχουμε τον Μπάμπη Παπαδημητρίου να λέει «σεισμός, σεισμός, σοσιαλισμός» για την πολιτική Μητσοτάκη.

Οπωσδήποτε υπάρχει μια ποικιλία. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει. Πολιτικές τοποθετήσεις που είτε δικαιολογούν την φορομπηχτική πολιτική ακόμα και στα μακαρόνια, είτε αποθεώνουν τον «σοσιαλισμό» που εφαρμόζεται με ψηφιακά επιδόματα εξαθλίωσης, «ψίχουλα» για καύσιμα, ρεύμα και τρόφιμα.

Το ότι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός και η «ζούγκλα» της ελεύθερης αγοράς βαφτίζεται… «σοσιαλισμός», είναι κάτι το αδιανόητο. Υγεία, Παιδεία, Ενέργεια, δημόσιες συγκοινωνίες, ασφαλιστικά δικαιώματα, δημόσια περιουσία, όλα παραδίδονται στα ιδιωτικά συμφέροντα με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης του κράτους. Ενώ κοντεύει να ιδιωτικοποιηθεί ακόμα και ο… αέρας που αναπνέουν οι πολίτες, ο κ. Παπαδημητρίου βλέπει στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη τον… Τσε Γκεβάρα.

Κάπου εδώ να υπενθυμίσουμε πως ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ήταν αυτός που είχε πει πως «το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό», κλείνοντας το μάτι στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης ενός υπερ-πολύτιμου αγαθού και αποδεικνύοντας πόσο… σοσιαλιστής είναι.

Βέβαια, αν ρίξει κανείς μια ματιά στην ιστορία και βρει ποια «μαύρα» καθεστώτα οικειοποιήθηκαν τον όρο «σοσιαλισμός», ίσως να αξίζει και μια δεύτερη προσέγγιση στις δηλώσεις του Μ. Παπαδημητρίου…

Η αλήθεια είναι πως όντως γίνεται «αναδιανομή των εισοδημάτων» επί των ημερών κυβερνήσεως Μητσοτάκη, μόνο που τα εισοδήματα εγκαταλείπουν τα λαϊκά στρώματα και καταλήγουν στους ολιγάρχες. Τρανό παράδειγμα, η συνεχής κρατική επιδότηση των καρτέλ της ενέργειας.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, προκειμένου να στηρίξει την άποψη πως για την ακρίβεια δεν ευθύνεται η κυβέρνηση, ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή έχει αλλάξει πλήρως ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα. Άνθρωποι που πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνει το κράτος λέμε ότι πρέπει να παρέμβει. Το κράτος τα βάζει χοντρά, διπλά και τρίδιπλα. Προσπαθείς να είναι το ρεύμα περίπου σταθερό».

Και συνέχισε την ανάλυση περί σοσιαλιστή Μητσοτάκη λέγοντας: «Το κράτος είναι οι φορολογούμενοι. Τα παίρνεις από τον έναν και τα δίνεις στον άλλο. Μην κοροϊδευόμαστε δεν τα βάζει ο Μητσοτάκης από την τσέπη του, ούτε τα βάζει στην τσέπη του όπως τον καταγγέλλουν για ακρίβεια Μητσοτάκη».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Συλλεκτική» δήλωση Μ. Παπαδημητρίου: «Ο Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος σοσιαλιστής που έχει περάσει από τη χώρα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.