ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναυλία για τα Τέμπη: Στο Καλλιμάρμαρο χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας – Από άκρη σε άκρη φωνάζουμε «τα κέρδη τους, οι ζωές μας»

Έγκλημα στα Τέμπη: Όλη η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των συγγενών - Ο λαός θα μιλήσει ξανά και θα κάνει πάταγο - Καμία ανοχή στο έγκλημα

Έγκλημα στα Τέμπη: Όλη η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των συγγενών - Ο λαός θα μιλήσει ξανά και θα κάνει πάταγο - Καμία ανοχή στο έγκλημα.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η μεγάλη συναυλία για τα θύματα των Τεμπών, δεν είναι μόνο φόρος τιμής και μνήμης. Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο. Στο Καλλιμάρμαρο θα χτυπάει η καρδιά όλων των Ελλήνων. Είτε με φυσική παρουσία στις κερκίδες, είτε με live streaming στην οθόνη κάποιας γειτονιάς, είτε από το σπίτι, είτε ακόμα και νοερά, ο λαός θα σταθεί με δέος μπροστά στα 57 μνήματα αθώων. Θα γίνει το στόμα των νεκρών. Θα φωνάξει για άλλη μια φορά το σύνθημα του αγώνα για δικαίωση: «τα κέρδη τους, οι ζωές μας».

Όχι μόνο για τα Τέμπη, αλλά για όσα «Τέμπη» προηγήθηκαν και για όσα θα ξαναγίνουν αν δεν αλλάξει τίποτα. Κοντεύουμε 20 μήνες μετά το έγκλημα, και ο σιδηρόδρομος παραμένει στα ίδια χάλια. Τριτοκοσμικός και επικίνδυνος. Ένα σιδηροδρομικό δίκτυο που το απομυζούν τα ίδια επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα, το ίδιο βαθύ κράτος, όλοι οι βασικοί υπεύθυνοι που προκάλεσαν το μακελειό.

Η Δικαιοσύνη παραμένει εκτροχιασμένη. Οι ένοχοι όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά κουνάνε και το δάχτυλο. Συγκάλυψη και ανομία σε όλα τα επίπεδα. Και ατελείωτες προκλήσεις. «Κανείς Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για την προανακριτική για τα Τέμπη» είχε πει ο ανεκδιήγητος Άδωνις Γεωργιάδης.

Ενάμιση εκατομμύριο υπογραφές πολιτών ήρθαν να διαψεύσουν όλες τις χυδαίες δηλώσεις τύπου Γεωργιάδη. Και τώρα μια συναυλία στο Καλλιμάρμαρο έρχεται να σαρώσει μια και καλή αυτό το αφήγημα. Γιατί δεν είναι μια απλή συναυλία. Είναι μια πανελλαδική διαδήλωση. Με ένα μεγάλο μήνυμα από άκρη σ’ άκρη της χώρας: Η διαφθορά σας, σκότωσε τα καλύτερα παιδιά μας. Η διαφθορά σας, θα μας σκοτώσει ξανά. Καμία ανοχή – καμία συγκάλυψη. Όλοι οι ένοχοι στη φυλακή.

Αφού η Δημοκρατία μας, καταρρέει, και αφού το σύστημα μας φιμώνει, τέτοιες συναυλίες είναι ότι πιο κοντινό σε αυτό που λέμε άμεση δημοκρατία. Είναι μια εκκλησία του Δήμου, που θα μιλήσει ο λαός. Που μπορεί να μιλάει σπάνια πλέον, αλλά όποτε γίνεται, το κάνει με πάταγο. Στο Καλλιμάρμαρο θα συνεχιστεί η παλλαϊκή διαμαρτυρία από εκεί που σταμάτησε τις πρώτες βδομάδες μετά το έγκλημα. Τότε που σειόταν όλη η Ελλάδα για τον χαμό των 57 ανθρώπων.

Σήμερα θα φωνάξει η Ελλάδα για όλα τα πολιτικά ψέματα, για όλα τα στοιχεία που «μπαζώθηκαν», για όλα τα λείψανα που πετάχτηκαν, για όλες τις ύβρεις, τις προκλήσεις και τις μεθοδεύσεις που γίνονται μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού.

Σήμερα οι Έλληνες θα γίνουν μια οικογένεια που θα αγκαλιάσει όλες τις χαροκαμένες οικογένειες οι οποίες έχουν περάσει τα πάνδεινα για να φτάσουν ως εδώ τον αγώνα τους. Έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας για να φτάσουν μέχρι τέλους.

Σήμερα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Καλλιμάρμαρο.

Exit mobile version