ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζει να προκαλεί ο α – χρίστιανος Άκης Τσελέντης: Τον απέβαλλε ο κόσμος της ΝΙΚΗΣ και ακόμα δεν του πέρασε ο τραυματισμένος «κάλος»

Εμμονικός έχει γίνει πλέον ο Άκης Τσελέντης με τις επιθέσεις του κατά της ΝΙΚΗΣ - Νέο παραλήρημα σε ανάρτησή του στο Facebook
Συνεχίζει να προκαλεί ο α – χρίστιανος Άκης Τσελέντης: Τον απέβαλλε ο κόσμος της ΝΙΚΗΣ και ακόμα δεν του πέρασε ο τραυματισμένος «κάλος»

Όσο ο επηρμένος Άκης Τσελέντης δεν μπορεί να χωνέψει ότι τον απέβαλλε ο κόσμος της ΝΙΚΗΣ ως ξένο σώμα, τόσο συνεχίζει να βγάζει δηλητήριο κατά πάντων. Και όσο συνεχίζει να βγάζει δηλητήριο, τόσο θα ασκούμε κριτική στα παραληρήματά του.

Σαν βελόνα που έχει κολλήσει στο πικάπ, ο σεισμολόγος έχει βρει καινούργιο νόημα στη εξω – επιστημονική ζωή του, στο να επιτίθεται στο Δημοκρατικό Κίνημα που επαινούσε συνεχώς μέχρι πριν τις ευρωεκλογές. Ξαφνικά όταν είδε ότι έχασε το σίγουρο (κατά εκείνον) ευρωβουλευτιλίκι, «ανακάλυψε» μια συνομωσία εναντίον του που θα ζήλευε και ο καλύτερος σεναριογράφος του Hollywood.

Δυστυχώς παρόλη την κατακραυγή που δέχτηκε από τον κόσμο της ΝΙΚΗΣ, ο σεισμολόγος δεν θέλει να βάλει μυαλό και με την κατινίστικη συμπεριφορά του, μικραίνει συνεχώς το όνομά του. Κανείς δεν ασχολείται μαζί του πλέον γιατί κούρασε η εμμονή του, κι όμως εκείνος συνεχίζει το βιολί του. Ίσως από αφοσίωση στις παρασκηνιακές επιδιώξεις του… προέδρου της καρδιάς του, Αντώνη Σαμαρά, που επιδιώκει με λύσσα να πλήξει τη ΝΙΚΗ. Δεν τα λέμε εμείς αυτά. Του ίδιου του Τσελέντη του… ξεφεύγουν κατά καιρούς οι συμπάθειες του. Ας ήταν πιο προσεκτικός.

Επιτέθηκε ξανά στον Αναδιώτη

Το μεγαλύτερο κόμπλεξ του σεισμολόγου, βγαίνει εναντίον του ευρωβουλευτή της ΝΙΚΗΣ, Νίκου Αναδιώτη. Δεν μπορεί να χωνέψει με τίποτα ότι ένας άπειρος αλλά φιλότιμος νέος με όρεξη για δουλειά, πήγε στις Βρυξέλλες, αντί να πάει η… αυτού μεγαλειότης, ο Άκης Τσελέντης. Τον ενόχλησε τον κυρ – Άκη, ότι ο Αναδιώτης είπε ότι οι εκκλησίες είναι πιο σημαντικές από τα σχολεία.

Μάλιστα ο Α- χρίστιανος σεισμολόγος αποκαλεί τις εκκλησίες ως «κέντρα διδαχής άβουλων μαθητών προβάτων». Τέτοια μεσάνυχτα έχει για την ορθόδοξη θεολογία και τέτοια εωσφορική αντίληψη έχει για τη διδασκαλία του Χριστού.

Όχι απλά δεν είναι υποτιμητικό αλλά είναι τιμή του Χριστιανού να ονομάζεται πρόβατο του Χριστού. Γι’ αυτό και το εκκλησίασμα λέγεται ποίμνιο και ο Χριστός ονομάζεται Αρχιποίμην στις Γραφές. Ο ίδιος ο Θεάνθρωπος έδωσε εντολή στους αγίους Αποστόλους να «βόσκουν τα αρνία του», δηλαδή να ποιμαίνουν το εκκλησίασμα ανά τους αιώνες. Άραγε ο ανίδεος Τσελέντης έχει διαβάσει έστω μια σελίδα από την Καινή Διαθήκη;

Ο Χριστός στη Γραφή ονομάζεται Ποιμένας, αλλά ταυτόχρονα ονομάζεται και «εσφαγμένο αρνίο», δηλαδή ο αναμάρτητος αμνός που θυσιάστηκε μέσω της σταυρώσεως για όλα τα υπόλοιπα πρόβατα, όλους εμάς. Με την ενσάρκωση Του, ο Χριστός κένωσε την εξουσία Του, μπήκε στη θέση των «προβάτων», έγινε και ο ίδιος πρόβατο και μάλιστα οδηγήθηκε εκουσίως στη σφαγή. Ο Χριστός με την άπειρη αγάπη του αποκαλούσε αρνάκια του όσους πιστεύουν σε Εκείνον, αλλά πριν σταυρωθεί μάλλον έπρεπε πρώτα να ρωτήσει τον… Τσελέντη που θεωρεί υποτιμητικό το να σε λένε πρόβατο. Να τον λέμε λύκο τότε, αν τον βολεύει καλύτερα. Μοναχικό λύκο του Σαμαρά συγκεκριμένα.

Η Εκκλησία σώζει – Το σχολείο μορφώνει

Αλλά για να πάμε και στο κυρίως θέμα: φυσικά και η εκκλησία είναι απείρως πιο σημαντική από το σχολείο! Από την άποψη ότι η εκκλησία προάγει στην αιώνια σωτηρία του ανθρώπου, ενώ το σχολείο εξασφαλίζει την παιδεία που λαμβάνει κάποιος μόνο στην παρούσα ζωή. Εννοείται ότι προηγείται η σωτηρία της ψυχής πάνω από όλα τα άλλα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υποτιμάται στο παραμικρό η αξία του σχολείου. Κάθε άλλο. Η μόρφωση είναι το μεγαλύτερο εργαλείο για να προοδέψει το πνεύμα του ανθρώπου. Ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός όργωνε την Ελλάδα για να ανοίγει σχολεία και να μορφώνονται οι χριστιανοί, αλλά μάλλον δεν είχε υπολογίσει τον… Τσελέντη ότι θα έρθει 300 χρόνια μετά για να βάλει… διαχωριστική γραμμή μεταξύ σχολείου και εκκλησίας! Λες και υπάρχει κάποιος λόγος να λειτουργήσει ανταγωνιστικά το ένα με το άλλο!

Ασφαλώς η ΝΙΚΗ στηρίζει ότι και τα δύο πρέπει να τιμά ο Έλληνας στη ζωή του, και την Εκκλησία και το Σχολείο. Και μάλιστα το ένα να στηρίζει το άλλο. Όχι το σχολείο να γίνεται φροντιστήριο αθεΐας και ακολασίας, όπως δυστυχώς μετατρέπεται σήμερα. Αλλά αυτά δεν ενοχλούν τον Τσελέντη. Τον ενοχλούν οι δηλώσεις του Αναδιώτη.

Αλλά ακόμα και μόρφωση να μην έχει κάποιος (που πρέπει να έχει), η χάρη του Θεού μπορεί να ανοίξει τους ορίζοντες του πνεύματος πολύ περισσότερο από τις σχολικές αίθουσες. Μορφωμένους που να αιματοκυλούν την ανθρωπότητα έχουμε δει άφθονους. Πνευματοφόρους που να ζημιώνουν την ανθρωπότητα, ούτε έναν, εδώ και 2.000 χρόνια.

Ο Παΐσιος, ο Πορφύριος, ο Ιάκωβος και πολλοί άλλοι σύγχρονοι άγιοι, είχαν μόρφωση Δημοτικού. Κι όμως κατέπλητταν τον κόσμο με τη σοφία τους (διότι ήταν δοχεία του Αγίου Πνεύματος) και ατελείωτα πλήθη πήγαιναν να τους συμβουλευτούν, από απλοϊκοί άνθρωποι, μέχρι κορυφαίοι επιστήμονες.

Να το πάμε και πιο πίσω; Οι Άγιοι Απόστολοι που κατέπληξαν την οικουμένη με τα μηνύματα του Ευαγγελίου, ήταν ταπεινοί ψαράδες. Μπορεί να μην άρμοζε η κοινωνική τάξη τους για τον… Τσελέντη, αλλά άρμοζε για τον Χριστό.

Αν συμμετέχεις στα μυστήρια της Εκκλησίας και κολλυβογράμματα να ξέρεις, θα σωθείς. Αν δεν συμμετέχεις, και όλα τα πτυχία του κόσμου να έχεις, θα χαθείς. Αυτή είναι η ριζική διαφορά Εκκλησίας – Σχολείου. Ο εγωισμός του Τσελέντη μπορεί να χωρέσει μόνο σε… «ερημικά εκκλησάκια» που κανένας δεν τον ελέγχει, δηλαδή είναι ο τουρίστας προσκυνητής που θεωρεί ότι με ένα κεράκι που θα ανάψει έκανε το χρέος του. Τι; Να ταπεινωθείς σε πετραχήλι, να ομολογήσεις Χριστό, να ζεις σύμφωνα με το νόμο του Θεού; Αυτά είναι για… πρόβατα, όχι για τον κυρ – Άκη μας!

Εντωμεταξύ στο παραλήρημά του ο Άκης Τσελέντης μεταφράζει τη δήλωση του Νίκου Αναδιώτη ως λόγο να δοθεί προτεραιότητα στον προσεισμικό έλεγχο των εκκλησιών, εις βάρος των… σχολείων! Τρία πουλάκια κάθονταν! Από που έβγαλε αυτό το συμπέρασμα ο σεισμολόγος, μόνο στην προσβεβλημένη φαντασία του ίδιου μπορεί να βρεθεί «εξήγηση».

Και παρακάτω στο ποστάρισμά του ο κυρ – Άκης αναφωνεί:

«Ε όχι να παιχτεί και το ίδιο θέατρο στο Ευρωκοινοβούλιο! Το Ευρωκοινοβούλιο  κύριοι δεν είναι Μοναστήρι αποκομμένο από τον κόσμο ούτε εθνικά επικίνδυνη εμπαθής θρησκευτική σέκτα του κυρ ελέησον που θέλει αμόρφωτους Ορθόδοξους υποτακτικούς (υποτελείς) του φαίνεσθαι»

Καλά λέει ο άνθρωπος. Το ευρωκοινοβούλιο δεν θέλει αμόρφωτους ορθόδοξους υποτακτικούς του φαίνεσθαι. Το σύστημα θέλει μορφωμένους, γιαλαντζί χριστιανούς, υποτακτικούς του Σαμαρά. Ο Άκης Τσελέντης είχε όλο το πακέτο στο βιογραφικό του, αλλά τελικά πήγε στις Βρυξέλλες ένας πραγματικός χριστιανός. Μας λυπήθηκε ο Θεός των λογικών προβάτων και δεν μπήκε ο λύκος να τα ρημάξει όλα στη ΝΙΚΗ. Κάθεται απ’ έξω και αλυχτάει τώρα. Έπιασαν τόπο οι προσευχές. Θα του κάνουμε (αρθρογραφική) παρέα μέχρι να του περάσει ο τραυματισμένος κάλος…

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Άργος: Στημένο το σόου Μενδώνη; – Το κτίριο ήταν γκρεμισμένο εδώ και χρόνια κι εκείνη ενοχλήθηκε από τα… γκράφιτι

Άργος: Στημένο το σόου Μενδώνη; – Το κτίριο ήταν γκρεμισμένο εδώ και χρόνια κι εκείνη ενοχλήθηκε από τα… γκράφιτι

Έξι χρόνια είναι υπουργός Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη και ξαφνικά θυμήθηκε ένα «γιαπί» στο Άργος - Ήθελε να πάρει πόντους μετά το φιάσκο της Πινακοθήκης;

Κοινωνία
Κοινωνία: «Επανάσταση» κοινής λογικής από τον Τραμπ: «Τα φύλα είναι 2 – Όσες επεμβάσεις και να κάνει κάποιος, δεν θα γίνει ποτέ γυναίκα»

«Επανάσταση» κοινής λογικής από τον Τραμπ: «Τα φύλα είναι 2 – Όσες επεμβάσεις και να κάνει κάποιος, δεν θα γίνει ποτέ γυναίκα»

«Για 4 χρόνια προσπαθούσαν να καταστρέψουν την όλη έννοια της θηλυκότητας - Ακόμα και να αντικαταστήσουν τον όρο “μητέρα” με τον όρο “άτομο που γεννά”…»

Κοινωνία
Κοινωνία: Ο Καθηγητής Νέων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου στην οικονομική εκπομπή «Limit Up» του OPEN TV: «Ακριβές οι τηλεπικοινωνίες & αργό το ίντερνετ στην Ελλάδα – Τι πρέπει να αλλάξει;»

Ο Καθηγητής Νέων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου στην οικονομική εκπομπή «Limit Up» του OPEN TV: «Ακριβές οι τηλεπικοινωνίες & αργό το ίντερνετ στην Ελλάδα – Τι πρέπει να αλλάξει;»

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Eurostat, η Ελλάδα κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης όσον αφορά τη μέση ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Συνθήματα της ΣΜΥΝ: Όποιος τιμωρήσει αυτά τα παιδιά, ας μετακομίσει μια ώρα αρχύτερα στην Τουρκία να υπηρετεί τον «εφέντη» του

Συνθήματα της ΣΜΥΝ: Όποιος τιμωρήσει αυτά τα παιδιά, ας μετακομίσει μια ώρα αρχύτερα στην Τουρκία να υπηρετεί τον «εφέντη» του

Κάτω τα χέρια από το μέλλον της Ελλάδας! - Έπαθαν αλλεργία με τον πατριωτικό ενθουσιασμό της ΣΜΥΝ, οι τουρκόφιλοι και οι υμνητές των pride

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης – Μεταναστευτικό: «Θυμήθηκε» τη σκληρή γραμμή στις επιστροφές λαθρομεταναστών μετά από 6 χρόνια

Κυριάκος Μητσοτάκης – Μεταναστευτικό: «Θυμήθηκε» τη σκληρή γραμμή στις επιστροφές λαθρομεταναστών μετά από 6 χρόνια

Αφού επί των ημερών του «βούλιαξε» η χώρα από παράνομες εισόδους, τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζει μια «μαγική εικόνα»

Κοινωνία
Κοινωνία: Περπατούσε στον Άγιο Παντελεήμονα και άγνωστος τη χτύπησε από πίσω με πέτρα στο κεφάλι

Περπατούσε στον Άγιο Παντελεήμονα και άγνωστος τη χτύπησε από πίσω με πέτρα στο κεφάλι

Ο δράστης διέφυγε ενώ η γυναίκα έμεινε αιμόφυρτη στο δρόμο και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ, όπου και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Με το «έτσι θέλω» η Αδειλίνη αφαίρεσε την υπόθεση από τη μάνα του Βασίλη Καλογήρου – Αδικαιολόγητη κίνηση με τεράστια ερωτηματικά!

Τέμπη: Με το «έτσι θέλω» η Αδειλίνη αφαίρεσε την υπόθεση από τη μάνα του Βασίλη Καλογήρου – Αδικαιολόγητη κίνηση με τεράστια ερωτηματικά!

Τέμπη: Μια μέρα μετά τη θεσμική συνάντηση της Σοφίας Αποστολάκη με δικηγόρους θυμάτων, η Γ.Αδειλίνη την έδιωξε από την υπόθεση!

Κοινωνία
Κοινωνία: Δύο παιδάκια με τη δασκάλα τους έκαναν παρέλαση στη Γαύδο

Δύο παιδάκια με τη δασκάλα τους έκαναν παρέλαση στη Γαύδο

Στη Γαύδο χτυπά δυνατά η καρδιά της Ελλάδας.

Κοινωνία
Κοινωνία: Συγκλονιστικό βίντεο: Η αδικοχαμένη 22χρονη Κλαούντια Λάτα «παρέλασε» με τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

Συγκλονιστικό βίντεο: Η αδικοχαμένη 22χρονη Κλαούντια Λάτα «παρέλασε» με τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων

Φώναξε με δυνατή φωνή το τμήμα της ΣΣΑΣ για την αδικοχαμένη νέα στα Τέμπη.

Κοινωνία
Κοινωνία: Πελοπόννησος: Περηφάνια για τον Νικηταρά!

Πελοπόννησος: Περηφάνια για τον Νικηταρά!

Η Πελοπόννησος έβγαλε έναν από τους μεγαλύτερους ήρωες της Ελλάδας!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: 25η Μαρτίου: Tο σπαθί της Επανάστασης ακονίστηκε στην πέτρα της πίστεως

25η Μαρτίου: Tο σπαθί της Επανάστασης ακονίστηκε στην πέτρα της πίστεως

Κάθε προσευχή, κάθε μάχη και κάθε λόγος των ηρώων του '21 μαρτυρούν ένα καταπληκτικό θαύμα που όμοιο του δεν είδε ποτέ η ιστορία

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Αγρίνιο: Έφαγε χταπόδι που είχε ψαρέψει και κατάπιε τρία αγκίστρια

Αγρίνιο: Έφαγε χταπόδι που είχε ψαρέψει και κατάπιε τρία αγκίστρια

Ψαράς στο Αγρίνιο έφαγε χταπόδι και μαζί 3 αγκίστρια

Κοινωνία
Κοινωνία: ΣΟΚ – Ακριβαίνει το ψωμί

ΣΟΚ – Ακριβαίνει το ψωμί

Το ψωμί θα γίνει ακόμα πιο ακριβό

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η Ευρώπη σε απόλυτη παράνοια – Λειτουργεί σαν βομβιστής αυτοκτονίας που θα πυροδοτήσει τον 3ο Παγκόσμιο

Η Ευρώπη σε απόλυτη παράνοια – Λειτουργεί σαν βομβιστής αυτοκτονίας που θα πυροδοτήσει τον 3ο Παγκόσμιο

Η λογική έχει εγκαταλείψει εντελώς την Ευρώπη και οι ηγεσίες της μας οδηγούν σε ολοκαύτωμα, μέσω μιας αυτοεκπληρούμενης «προφητείας»

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τέμπη: Συγκλονιστικός Κοκοτσάκης, αποκάλυψε τα τελευταία λόγια των θυμάτων – «Μην κουνιέσαι σε παρακαλώ…» – «Μάρθη σε αγαπώ…»

Τέμπη: Συγκλονιστικός Κοκοτσάκης, αποκάλυψε τα τελευταία λόγια των θυμάτων – «Μην κουνιέσαι σε παρακαλώ…» – «Μάρθη σε αγαπώ…»

Σε μια συγκινητική εκδήλωση, ο Βασίλης Κοκοτσάκης αποκάλυψε τις τελευταίες στιγμές των παιδιών του Παύλου Ασλανίδη και της Μαρίας Καρυστιανού

Κοινωνία
Κοινωνία: Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκίνησε η υποβολή τους στο Taxisnet – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Φορολογικές δηλώσεις: Ξεκίνησε η υποβολή τους στο Taxisnet – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΑΑΔΕ: Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο Taxisnet – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάσχα με εισαγόμενα αρνιά! – Δεν επαρκούν τα ντόπια λόγω ευλογίας και πανώλης – Η τιμή το κιλό

Πάσχα με εισαγόμενα αρνιά! – Δεν επαρκούν τα ντόπια λόγω ευλογίας και πανώλης – Η τιμή το κιλό

Ούτε στο 50% των αναγκών της ελληνικής αγοράς για το Πάσχα είναι πιθανό να μην φτάσει η διαθεσιμότητα σε αρνιά και γενικότερα αμνοερίφια σύμφωνα με τους Έλληνες κτηνοτρόφους. Συνεπώς η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης αναμένεται να γίνει σε μεγάλο ποσοστό και με εισαγόμενα αρνιά. Τα εισαγόμενα θα πρέπει να σφαχτούν σε άλλες χώρες, είτε στην...

Κοινωνία
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Κυριακή 23 Μαρτίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Κυριακή 23 Μαρτίου 2025

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρουν τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων για την Κυριακή 23 Μαρτίου 2025.

Media