Υγειονομικοί: Ούτε χιλιοστό δεν υποχωρεί από την πολιτική του ωμού εκβιασμού ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που για δεκατέσσερις μήνες βρίσκονται καταδικασμένοι στο μαρτύριο της ανέχειας, από μια κυβέρνηση που θεωρεί «έγκλημα» την άρνηση τους για υποχρεωτική έκχυση ουσιών στο σώμα τους.
Μπορεί στην Ιταλία η Τζόρτζια Μελόνι να κάλεσε πίσω στο ιταλικό σύστημα υγείας τους 4.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς και μάλιστα απροϋπόθετα, όμως η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον μοχλό του εξαναγκασμού, άλλα ο Θ. Πλεύρης δεν χάνει ευκαιρία όπου σταθεί και όπου βρεθεί, να προκαλεί και να πικάρει τους φτωχοποιημένους υγειονομικούς.
Όποτε μιλά για το συγκεκριμένο ζήτημα, επικαλείται συνεχώς την δήθεν υπεράσπιση της «επιστήμης» και του «κοινού συμφέροντος». Βέβαια δεν υπάρχει η παραμικρή λογική στα επιχειρήματα του υπουργού, καθώς οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν εξίσου με τους ανεμβολίαστους και το κοινό συμφέρον θα εξυπηρετούνταν πραγματικά αν αυτοί οι άνθρωποι γύριζαν στα πόστα τους, καλύπτοντας τα δυσθεώρητα κενά και βοηθώντας άμεσα το καταρρέον σύστημα υγείας.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Θ. Πλεύρης είπε για τους υγειονομικούς:
«Ας κάνουν μια αρχή οι ίδιοι να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Το ΣτΕ μας έχει πει ότι η αναστολή είναι συνταγματική, αλλά πρέπει να εξετάζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα εξεταστούν λοιπόν τα επιδημιολογικά δεδομένα και των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών. Το μέτρο είναι μέχρι τις 31/12 και μέχρι τότε θα υπάρξει απόφαση».
Ουσιαστικά ο υπουργός αντί να απολογείται για την οικονομική καταστροφή που έχει επιφέρει η πολιτική του στις χιλιάδες οικογένειες των υγειονομικών, ζητά ακόμη υπακοή στον στυγνό κυβερνητικό εκβιασμό ως προϋπόθεση για την επιστροφή τους στο ΕΣΥ.
Ο κ. Πλεύρης μπορεί να χρησιμοποιεί την απόφαση του ΣτΕ ως προπέτασμα για την απολυταρχική πολιτική του, άλλα αξίζει να θυμηθούμε πως το ΣτΕ για έναν ολόκληρο μήνα ζητούσε εγγράφως πληροφορίες από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας για τις παρενέργειες των εμβολίων, κάτι που αγνοήθηκε πλήρως από τους αρμόδιους υπαλλήλους και καμία απάντηση δεν δόθηκε.
Και αντί αυτή η έλλειψη στοιχείων να λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην απόφαση, το ΣτΕ έκρινε πως είναι νόμιμα και συνταγματικά τα μέτρα της υποχρεωτικότητας διότι απλά δεν… είχε στην κατοχή του στοιχεία ότι τα εμβόλια προκαλούν παρενέργειες. Επομένως στην απόφαση του ΣτΕ δεν έχουν ληφθεί υπόψη επιστημονικές μελέτες που αναδεικνύουν σοβαρές παρενέργειες των εμβολίων έως και σήμερα, άρα ο Θ. Πλεύρης παραπέμπει τον κόσμο σε μια «απολιθωμένη» απόφαση που προφανώς βολεύει την κυβέρνηση.
«Η θέση μου είναι ότι σέβομαι την απόφαση του ΣτΕ, αλλά αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν απολυθεί για να πάρουν τις θέσεις τους άνθρωποι που πιστεύουν στην επιστήμη και θα μπορούν να προσφέρουν. Αυτό, όμως, είναι μια προσωπική θέση και σεβόμαστε τι είπε το ΣτΕ», ανέφερε ακόμα ο Θ. Πλεύρης.
Όπως καταλαβαίνει κανείς, πρόκειται για μια ξεκάθαρα πολιτική θέση από τον υπουργό Υγείας, που ασφαλώς δεν διαθέτει καμία επιστημονική τεκμηρίωση. Μια πολιτική στάση που είναι πλήρης απανθρωπιάς και εκδικητικότητας. Συμπεριφέρεται στους υγειονομικούς σαν να είναι εγκληματίες, ενώ ο ίδιος δεν έχει απολογηθεί στο παραμικρό για την καταστροφική πολιτική του στην δημόσια υγεία που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες θανάτους ανθρώπων που «έσβησαν» σε συνθήκες γενικής διάλυσης στο ΕΣΥ.
Παραμένει το εκβιαστικό σκεπτικό και στα πρόστιμα
Ο κ. Πλεύρης είπε ακόμα πως εντός του Νοεμβρίου θα έρθει η διάταξη για την κατάργηση των προστίμων στους μη εμβολιασμένους:
«Δεν έχει γίνει η αφαίρεση των προστίμων για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, γιατί έπρεπε να επεξεργαστούμε κάποια δεδομένα στο υπουργείο Υγείας. Έρχεται μέσα στον Νοέμβριο η διάταξη, για να έχουμε την κατάργηση των προστίμων. Θα έχουμε το εξής: Όποιος έχει εμβολιαστεί, θα διαγράφεται το πρόστιμό του κι αν το έχει πληρώσει θα υπάρξει διαδικασία συμψηφισμού ή επιστροφής».
Άρα και στο θέμα του επονείδιστου υγειονομικού χαρατσιού των 100 ευρώ στους άνω των 60, ο υπουργός Υγείας ουσιαστικά κρατά ακέραιο το σκεπτικό του εκβιασμού, αφού το κατάπτυστο πρόστιμο θα διαγραφεί μόνο σε όσους εμβολιάστηκαν σε δεύτερο χρόνο.