ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέντευξη – ΦΩΤΙΑ του Δ.Νατσιού: Διέλυσε όλες τις στημένες συκοφαντίες – «Ψεύτες και χαμερπείς όσοι λένε ότι η ΝΙΚΗ είναι υπέρ των τρισάθλιων Pride»

Καταπέλτης για Βελόπουλο - Λατινοπούλου ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ: «Ήμουν ο πρώτος που αγωνίστηκε κατά του Pride το 2013, όταν αυτοί κοιμόνταν με τα τσαρούχια»

Καταπέλτης για Βελόπουλο - Λατινοπούλου ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ: «Ήμουν ο πρώτος που αγωνίστηκε κατά του Pride το 2013, όταν αυτοί κοιμόνταν με τα τσαρούχια».
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

Ο Δημήτρης Νατσιός πήρε το «όπλο» του και δεν χαρίστηκε σε κανέναν. Έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και προσήλωσης της ΝΙΚΗΣ στα ιδανικά που υπηρετεί από τότε που εμφανίστηκε στον πολιτικό χάρτη.

Με σκληρή γλώσσα για όσους συκοφαντούν τη ΝΙΚΗ αλλά και με γνήσια διάθεση αυτοκριτικής, ο πρόεδρος του πατριωτικού κινήματος παραχώρησε μια «εκρηκτική» συνέντευξη στον δημοσιογράφο Λάμπρο Πάσχο. Και επειδή ολόκληρο το πολιτικό σύστημα περνάει περίοδο μεγάλης απαξίωσης, μια τέτοια εμφάνιση ήταν εγγύηση σταθερότητας για τη ΝΙΚΗ. Το μόνο πατριωτικό κόμμα που δεν βαρύνεται από «σκιές» του παρελθόντος και συστημικά «φλερτ» του παρόντος.

Απ’ όλα είχε το μενού της συνέντευξης: Πολιτικά σχόλια για ΝΔ και κεντροαριστερά, αυτοκριτική για τις ευρωεκλογές, αιχμηρότατες αναφορές για Βελόπουλο και Λατινοπούλου, αφοπλιστικές απαντήσεις στα «τρολ» που ξεσήκωσαν λάσπη ότι η ΝΙΚΗ τάχα… υποστηρίζει τα Pride.

Στην κατακλείδα της συνέντευξης αποδείχτηκε ότι όχι μόνο η ΝΙΚΗ καταδικάζει με όλους τους τρόπους τη διεξαγωγή των Pride, αλλά ο ιδρυτής της, Δημήτρης Νατσιός, ήταν ο πρώτος που αγωνίστηκε έμπρακτα κατά του πρώτου Pride στη Θεσσαλονίκη (το 2013) όταν εκείνα τα χρόνια ο νεοδημοκράτης Βελόπουλος είχε ψηφίσει μνημόνιο και η Λατινοπούλου ήταν φοιτητικό «βλαστάρι» της ΟΝΝΕΔ.

Οι όψιμοι… «τιμωροί» του Pride που συκοφαντούν τη ΝΙΚΗ σήμερα, ούτε καν ήξεραν τι είναι η «γιορτή υπερηφάνειας» το 2013, διότι ζούσαν στη νεοφιλελεύθερη φούσκα τους, στρώνοντας τον δρόμο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη που ήρθε να νομιμοποιήσει την ανωμαλία. Με τα όσα είπε ο Δημήτρης Νατσιός έκλεισε πολλά στόματα, παρουσιάζοντας μάλιστα και στοιχεία που δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης.

Για τις ευρωεκλογές

Στη συνέντευξη αρχικά ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ εκτίμησε ότι η πανωλεθρία που υπέστη η ΝΔ στις ευρωεκλογές, είναι πιθανό να την οδηγήσει και σε εθνικές εκλογές. Ενώ για τα κόμματα της κεντροαριστεράς είπε ότι «σπαράσσονται» και φαίνεται να αναζητούν σανίδα σωτηρίας στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά την αυτοκριτική για τις επιδόσεις της ΝΙΚΗΣ στις ευρωεκλογές, ο Δημήτρης Νατσιός με ειλικρίνεια παρουσίασε και τα θετικά και τα αρνητικά. Είπε μεν ότι ο στόχος να εκλέξει ευρωβουλευτή η ΝΙΚΗ επιτεύχθηκε, αλλά «θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα».

«Αν και δώσαμε μεγάλες κοινοβουλευτικές μάχες αυτό τον ένα χρόνο, υπερασπιζόμενοι με φιλότιμο τον λαό μας, το μήνυμα της ΝΙΚΗΣ δεν πέρασε στον κόσμο γιατί υπήρχε μια υστέρηση στον τομέα της επικοινωνίας. Το αναγνωρίζουμε και θα το βελτιώσουμε αυτό», σημείωσε ο κ. Νατσιός.

Για Βελόπουλο και συνεργασίες

Με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο αποδόμησε ο Δημήτρης Νατσιός το αφήγημα ότι η ΝΙΚΗ είναι «μία απ’ τα ίδια» με Ελληνική Λύση και Φωνή Λογικής. Για τον δήθεν «ομοϊδεάτη» Βελόπουλο, χρησιμοποίησε παραλλαγμένους τους στίχους ενός τραγουδιού της Βίκυς Μοσχολιού , λέγοντας: «δεν είμαστε στην ίδια τη συχνότητα, δεν είμαστε στον ίδιο το σταθμό, τα όνειρά μας έχουνε ταυτότητα, τα όνειρα του κυρίου Βελόπουλου έχουν αριθμό», και ταυτόχρονα έκανε τη χειρονομία του χρήματος.

«Δεν είμαι ομοϊδεάτης με τον κύριο Βελόπουλο και δεν έχουμε καμία σχέση σε αυτά που πρεσβεύουμε. Τα δικά μας όνειρα έχουν ταυτότητα που γράφει ‘’ρωμιοσύνη’’, γράφει την πρόοδο και το καλό του ελληνικού λαού», είπε ακόμα.

Ο κ. Νατσιός αποδόμησε γι’ ακόμη μια φορά και όλες τις στημένες συκοφαντίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τα γνωστά τρολ, για δήθεν συνεργασία της ΝΙΚΗΣ με άλλα κόμματα: «Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε ούτε με τα μνημονιακά κόμματα που κατέστρεψαν την πατρίδα μας, ούτε έχουμε καμία σχέση με τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιά ή πατριωτικά», σημείωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας τους συκοφάντες με την… όρεξη.

Για τα Pride

Για το θέμα που βγήκε περισσότερο από τα ρούχα του ο κ. Νατσιός, ήταν η προπαγάνδα λάσπης που δέχτηκε η ΝΙΚΗ από θερμοκέφαλους που έστησαν μια ηλίθια κατηγορία ότι η ΝΙΚΗ δήθεν έκλεισε το… μάτι στο Pride! Υποστήριξαν δηλαδή ότι η ΝΙΚΗ δεν έχει πρόβλημα με την ίδια τη διεξαγωγή του Pride, αρκεί να τηρούνται τα όσα προβλέπει ο νόμος.

Παραποίησαν σκοπίμως το νόημα από μια φράση του εκπρόσωπου Τύπου της ΝΙΚΗΣ, Δήμου Θανάσουλα, που απλά εκείνη τη στιγμή αναφερόταν (αποκλειστικά) στη νομική πλευρά του θέματος και όχι στην ιδεολογική, για την οποία όμως έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα των στελεχών της ΝΙΚΗΣ να καταδικάζουν συνολικά το Pride ως εκδήλωση αίσχους που καταστρέφει την κοινωνία και πρέπει να φύγει από την Ελλάδα.

Κι όμως στους «δικαστές» του καναπέ δεν ήταν αρκετές οι επίκαιρες ερωτήσεις, τα εξώδικα, οι ομιλίες και οι δηλώσεις των ανθρώπων της ΝΙΚΗΣ που κατακεραυνώνουν – από το 2019 – την επέλαση του «ουράνιου τόξου», και τους έφτανε να «κρεμαστούν» από ένα νομικό σχόλιο του Δήμου Θανάσουλα, ο οποίος επανειλημμένως έχει ταχθεί κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ ατζέντας και μάλιστα ξεχώρισε ως ομιλητής στο Σύνταγμα που κατακεραύνωσε το νομοσχέδιο για τους γάμους ομοφυλοφίλων στο συλλαλητήριο που έγινε.

Όλα αυτά έκαναν τον Δημήτρη Νατσιό να απηυδήσει, βλέποντας ένα κίνημα που ο ίδιος γέννησε από τα σπλάχνα του ομολογιακού χριστιανισμού, να συκοφαντείται με τόσο άδικο τρόπο για ένα θέμα που η ΝΙΚΗ δεν κάνει ούτε την παραμικρή έκπτωση. Τριανταπέντε χρόνια άοκνης ομολογίας στην κοινωνία, με ατελείωτα άρθρα, εκπομπές, ομιλίες και δράσεις για τα ιδανικά της ελληνορθοδοξίας, έχουν πολύ μεγαλύτερο ειδικό βάρος από ένα σβώλο λάσπης που επινόησαν οι επιτήδειοι για να τον κάνουν σημαία τα «ορφανά» της ΝΔ: Βελόπουλος και Λατινοπούλου.

Και αν κάτι απεχθάνεται ο Δημήτρης Νατσιός περισσότερο από όλα, είναι να περιαυτολογεί. Κι όμως αναγκάστηκε να το κάνει και αυτό, όχι για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά για να περιφρουρήσει τον συλλογικό αγώνα της ΝΙΚΗΣ:

«Το 2013 έγινε για πρώτη φορά αυτή η άθλια, δυσώδης παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη του Αγίου Δημητρίου. Έγινε μια συγκέντρωση έξω από το ναό του Αγίου Δημητρίου. Ήμουν ο πρώτος ομιλητής. Σας προσκαλώ να βρείτε την ομιλία στο διαδίκτυο. Όταν άλλοι κοιμόνταν με τα τσαρούχια, όπως ο κ. Βελόπουλος που ψήφιζε τα μνημόνια και είχε μείνει εκτός Βουλής ή η όψιμη κατήγορός μας κ. Λατινοπούλου που ήταν μέλος της ΝΔ, τότε ένας ταπεινός δάσκαλος από το Κιλκίς εκφώνησε την πρώτη ομιλία. Όταν δεν ήξερε ο κόσμος ακόμα τι σημαίνει ‘’Gay Pride’’.

Και συνέχισε: «Όσα χρόνια είμαι στη σχολική αίθουσα, τα απογεύματα έτρεχα σε πόλεις όλης της Ελλάδας μιλώντας και για τα σχολικά βιβλία και για το μάθημα των θρησκευτικών και για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Ποιος έτρεχε σε όλη την Ελλάδα και έκανε ομιλίες; Ποιος πήγε και μίλησε σε εισαγγελέα γι’ αυτά τα θέματα; Ποιος έκανε παραστάσεις στο υπουργείο Παιδείας;», είπε αγανακτισμένος ο κ. Νατσιός σημειώνοντας ότι ποτέ δεν θέλησε να διαφημίσει τους αγώνες του γιατί δεν του αρέσει να αυτο – λιβανίζεται.

Και πρόσθεσε: «Αντί αυτοί οι άνθρωποι να ασχολούνται με αυτούς που διοργανώνουν αυτές τις αθλιότητες που λέγονται παρελάσεις υπερηφάνειας, ασχολούνται με εμάς. Είναι δυνατόν η ΝΙΚΗ κι εγώ προσωπικά να είμαστε υπέρ αυτών των τρισαθλίων παρελάσεων; Δεν ντρέπονται να τα λένε αυτά;

Την 21η Ιουνίου που ξεκινάει αυτό το αθλιούργημα στη Θεσσαλονίκη, εγώ θα πάω στην παρέλαση για τη Μάχη του Κιλκίς να χειροκροτήσω το ποτάμι της ζωής και τα ελληνικά νιάτα που κρατούν τη σημαία και παρελαύνουν. Αυτές είναι οι μοναδικές παρελάσεις εθνικής υπερηφάνειας. Όλες οι άλλες παρελάσεις είναι παρελάσεις που μας ξεφτιλίζουν, είναι παρελάσεις ντροπής. Και κανένα μέλος της ΝΙΚΗΣ δεν τις στηρίζει. Είναι ντροπή και μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση να προσάπτουν αυτά στη ΝΙΚΗ.

Όταν δεν υπάρχει στην πολιτική η ηθική, καταντάει ψέμα και χαμέρπεια. Είναι ψεύτες και χαμερπείς όσοι λένε ότι η ΝΙΚΗ είναι υπέρ αυτών των αθλιοτήτων».

Κλείνοντας τον σαρωτικό λόγο του για το ζήτημα, ο κ. Νατσιός επικαλέστηκε το Σύνταγμα το οποίο ορίζει ότι όταν προσβάλλονται τα χρηστά ήθη πρέπει να υπάρχει απαγόρευση τέτοιων παρελάσεων. Και επιπλέον επικαλέστηκε την ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου, λέγοντας ότι κάμπτεται το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι» όταν προσβάλλεται η ηθική.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή με τη συνέντευξη:

Το βίντεο με την ομιλία του Δ.Νατσιού κατά του Pride, το 2013:

Exit mobile version