ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Συγγνώμη από φονιάδες δεν θέλω – Δεν με πήραν ούτε ένα τηλέφωνο», ξεσπά ο πατέρας 26χρονου που σκοτώθηκε στα Τέμπη

«Ένα καλό ταξίδι μόνο για το παιδί μου, που το συνεχίζει εκεί που του το στέρησαν οι δολοφόνοι» συγκλονίζει ο πατέρας του αδικοχαμένου Δημήτρη Ασλανίδη

«Ένα καλό ταξίδι μόνο για το παιδί μου, που το συνεχίζει εκεί που του το στέρησαν οι δολοφόνοι» συγκλονίζει ο πατέρας του αδικοχαμένου Δημήτρη Ασλανίδη.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Τραγωδία – Τέμπη: Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, καθώς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τον ασήκωτο πόνο τους, άλλα και την υποκρισία μιας κυβέρνησης που με ποικίλους τρόπους συνεχίζει να προκαλεί τη νοημοσύνη τους.

Κόλαφος για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι τα λόγια οργής που εξέφρασε ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη, που σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μιλώντας στην εκπομπή που παρουσιάζει η Κατερίνα Καινούργιου, ο χαροκαμένος πατέρας κατηγόρησε την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης που συνεχίζει να προκαλεί το λαϊκό αίσθημα, επιχειρώντας να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες της: «σε αυτή τη χώρα δεν έχουμε αξιοπρέπεια, πως να παραιτηθούν;», είπε. Ενώ αναφέρθηκε και στην ανεκδιήγητη δήλωση του Άρη Πορτοσάλτε που είπε ότι οι τραγωδίες είναι «θυσίες» που βελτιώνουν τις υποδομές της χώρας, διερωτώμενος «η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να τους μαζέψει λίγο;»

«Συλλυπητήρια στα παλικάρια και στους λεβέντες δεν λένε. Ένα καλό ταξίδι μόνο, το συνεχίζει εκεί που του το στέρησαν οι δολοφόνοι», είπε ο απαρηγόρητος πατέρας, ζητώντας να καταργηθεί ο νόμος περί μη ευθύνης υπουργών. «Μπαίνουν υπουργοί άσχετοι, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Είναι τιμή μου, που δεν έχω πάει ποτέ σε γραφείο βουλευτή. Δεν με πήραν ούτε ένα τηλέφωνο, ενώ έχασα τον γιο μου. Εγώ συγγνώμη από φονιάδες δεν θέλω», ξέσπασε.

Αν μη τι άλλο, η φωνή αυτού του πατέρα ισοπεδώνει πλήρως το αφήγημα της κυβέρνησης, που προσπαθεί να επιρρίψει όλες τις ευθύνες για τη σύγκρουση στα Τέμπη, αποκλειστικά στον «τελευταίο τροχό της αμάξης», τον σταθμάρχη και μερικούς υπαλλήλους ακόμα. Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που έλαβαν χώρα σε ολόκληρη τη χώρα χθες, συγκλίνουν σε ένα πράγμα, στο ότι η τραγωδία των Τεμπών αποτελεί ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Και αυτό ακριβώς θίγει και αυτός ο χαροκαμένος πατέρας.

«Δούλευε το παιδί μου στο εξωτερικό, διώχνουν τα παιδιά μας έξω, γιατί εδώ με 600 ευρώ δεν μπορούν να ζήσουν και έρχονται εδώ στην Ελλάδα και τα σκοτώνουν», είπε ο κ. Ασλανίδης. Και ποιος μπορεί να πει τι, σε αυτόν τον πατέρα; Την περίφημη ρήση «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της» οι περισσότεροι την αντιλαμβανόμασταν μεταφορικά, άλλα ήρθε η τραγωδία των Τεμπών να μας επιβεβαιώσει με τον πιο τραγικό τρόπο πως ισχύει και κυριολεκτικά.

Παιδιά που φεύγουν από τη χώρα για να γλυτώσουν από την «καταπληκτική ποιότητα ζωής» σε μια φτωχοποιημένη Ελλάδα, και παιδιά που μένουν να παλέψουν στην πατρίδα τους, άλλα βλέπουν ένα εχθρικό και πλήρως διεφθαρμένο κράτος να παίζει την ζωή τους κορώνα – γράμματα.

Ζούμε σε μια κατάσταση παράνοιας που τα μέλη μιας ολόκληρης κυβέρνησης κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους, και προσπαθούν να αποδώσουν τις ευθύνες οπουδήποτε αλλού παρά στον «ελέφαντα στο δωμάτιο». Και τα παιδιά μας συνειδητοποιούν πλέον πως ζουν σε μια Ελλάδα όπου τίποτα δεν είναι ασφαλές, όσες υποκριτικές εγγυήσεις ασφάλειας και αν δίνουν υπουργοί, υφυπουργοί και λοιποί αρμόδιοι. Και αυτό το τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης είναι αδύνατον να αλλάξει, από τους ίδιους ανθρώπους που μας έφεραν ως εδώ, είτε μιλάμε για την παρούσα κυβέρνηση, είτε για τις προηγούμενες κυβερνήσεις που φέρουν ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών.

Για την κατάσταση στον ΟΣΕ ο κ. Ασλανίδης ανέφερε πως την γνωρίζει: «Έχω και αδερφό στον ΟΣΕ. Τα ξέρουμε χρόνια τι γίνεται. Οι συνδικαλιστές είναι βολεμένοι, παίρνουν τους μισθούς, οι εργαζόμενοι είναι απλά εργαζόμενοι, υπάρχουν κηφήνες, δεν ελέγχει ο ένας τον άλλο. Ο επιθεωρητής από ευθιξία δεν πρέπει να παραιτηθεί; Θα μπει κανένας φυλακή από αυτούς;»

Τέλος, αναφέρθηκε και στις τελευταίες κουβέντες που αντάλλαξαν με τον γιο του. «Με πήρε και μου είπε ότι έχουν καθυστέρηση δύο ώρες, λες και δεν ξέρουμε τα τρένα. Λέει θα πάρουμε το αντίτιμο του εισιτηρίου, του λέω σε ποια χώρα πιστεύεις ότι ζεις; Σιγά μην πάρεις το αντίτιμο. Κοίτα πως θα φύγεις… Σαν να το ήξερα», είπε χαρακτηριστικά.

«Συλλυπητήρια σε αυτούς που κυβερνούν», κατέληξε.

Exit mobile version