ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύνορα: Τουρκικό τεθωρακισμένο προσπαθεί να ρίξει τον φράχτη! (vid)

Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο είναι τεταμένη και ένα βίντεο με τουρκικό θωρακισμένο όχημα να επιχειρεί να ρίξει τον φράχτη δείχνει το επιβεβαιώνει ακόμη περισσότερο. Το περιστατικό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σημειώθηκε αργά χθες (6/3) το βράδυ. Ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης αποτυπώνεται σε βίντεο να επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο να...

σύνορα
σύνορα
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο είναι τεταμένη και ένα βίντεο με τουρκικό θωρακισμένο όχημα να επιχειρεί να ρίξει τον φράχτη δείχνει το επιβεβαιώνει ακόμη περισσότερο.

Το περιστατικό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σημειώθηκε αργά χθες (6/3) το βράδυ.

Ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης αποτυπώνεται σε βίντεο να επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου τις τελευταίες ημέρες η ένταση έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κορονοϊός: Περισσότερα από 100.000 κρούσματα παγκοσμίως (vid)

Πρόκειται όχημα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Άυγουστο του 2019. Η χρηματοδότηση τους, μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καλύπτεται από Ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%.

Τα οχήματα αυτά διαθέτουν ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών.

Δείτε το βίντεο:

Exit mobile version