ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύνταξη στα 70 έτη: Πρόταση σοκ αν εφαρμοστεί!

Απίστευτη πρόταση για να δίνεται σύνταξη όταν ο πολίτης φτάσει τα 70 έτη – Πραγματικό σκάνδαλο.
Σύνταξη στα 70 έτη: Πρόταση σοκ αν εφαρμοστεί!

Χαμός έχει γίνει στη Γερμανία, με πρόταση που θέλει τους πολίτες να παίρνουν σύνταξη, όταν γίνονται 70 ετών.

Συγκεκριμένα, έρευνες έδειξαν ότι μόλις 8,3 εκατομμύρια Γερμανοί βρισκόντουσαν στην ηλικία των 15-24, δηλαδή ούτε καν ένας στους δέκα.

Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία γερνάει πολύ γρήγορα και δε φαίνεται κάτι να μπορεί να τη σταματήσει, αφού η δημογραφική τάση αυτή, δε διορθώνεται ούτε με νέες γεννήσεις, αλλά ούτε με μετανάστες.

Έτσι το συνταξιοδοτικό σύστημα θα δεχτεί πολύ μεγάλο πλήγωμα, αφού δεν θα μπορούν να τροφοδοτούνται οι συντάξεις από τον ενεργό πληθυσμό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΟΟΣΑ για τη Γερμανία, αυτή τη στιγμή 100 εργαζόμενοι πληρώνουν για να λαμβάνουν σύνταξη περίπου 37 συνταξιούχους, ενώ το ίδιο νούμερα το 2050 θα τροφοδοτεί 58 συνταξιούχους.

Πλέον αρχίζουν στη Γερμανία να σκέφτονται τι μπορούν να κάνουν για να αλλάξουν τα πράγματα και να προλάβουν τα όσα θα γίνουν.

Μέχρι στιγμής, έχουν πέσει αρκετές λύσεις στο… τραπέζι, δύο από αυτές είναι να αυξηθούν οι συνταξιοδοτικές εισφορές ή θα μειωθούν οι συντάξεις.

Η μία όμως που έχει προκαλέσει σοκ είναι να αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης, για παράδειγμα στα 70 έτη.

Μάλιστα σύμφωνα με αναλυτές, αυτή είναι μία λύση που αναβάλουν συνέχεια οι πολιτικοί της χώρας, αφού ξέρουν ότι όποιος αποφασίσει να την εφαρμόσει θα έχει τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού εναντίον του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σύνταξη στα 70 έτη: Πρόταση σοκ αν εφαρμοστεί!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.