ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις: Οι αλλαγές που φέρνει το νέο έτος – Αυτοί θα δούνε διπλή αύξηση

Αυτές είναι οι αλλαγές που θα φέρει το 2023 στις συντάξεις.
Συντάξεις: Οι αλλαγές που φέρνει το νέο έτος – Αυτοί θα δούνε διπλή αύξηση

Συντάξεις: Αδειάζει η κλεψύδρα για τις πρόωρες συντάξεις στο Δημόσιο, καθώς το παράθυρο στην πρόωρη – μειωμένη σύνταξη κλείνει οριστικά μετά την Πρωτοχρονιά και πλέον όλοι θα μπορούν να φύγουν με μειωμένη μόνο στα 62.

Ποιες όμως άλλες αλλαγές φέρνει το νέο έτος; Πιο συγκεκριμένα το 2023 θα διαμορφωθεί ένα νέο τοπίο στις συντάξεις καθώς αναμένεται να υπάρξουν αυξήσεις στις συντάξεις 1,7 εκατ. δικαιούχων που έχουν μικρή ή μηδενική προσωπική διαφορά.

Συντάξεις: Οι αλλαγές που φέρνει το νέο έτος – Αυτοί θα δούνε διπλή αύξηση

Ειδικότερα, το νέο έτος αναμένεται να φέρει οριζόντια αύξηση 7,75% στις κύριες συντάξεις για 1,7 εκατ. συνταξιούχους, η οποία και θα δοθεί στα τέλη του Ιανουαρίου μαζί με τις συντάξεις του Φεβρουαρίου.

Αυτή η αύξηση θα φορά όλα τα τ. Ταμεία ανεξαρτήτως σύνταξης γήρατος, χηρείας, αναπηρίας ενώ θα υπάρξει αύξηση σε όσους συνταξιοδοτηθούν το 2023 και σε όσους δεν έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός.

Για παράδειγμα ένας συνταξιούχος που λαμβάνει σήμερα 850€ τον μήνα από το 2023 θα λαμβάνει 916€τον μήνα, έχοντας ουσιαστικά μηνιαίο όφελος 66€ και ετήσιο 792€.

Παράλληλα, περίπου 397.200 θα είναι οι συνταξιούχοι που θα δούνε διπλή αύξηση η οποία θα προκύπτει από την κατάργηση της εισφοράς και την αύξηση της τάξης του 7,75%.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συντάξεις: Οι αλλαγές που φέρνει το νέο έτος – Αυτοί θα δούνε διπλή αύξηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.