Σεισμός Αθήνα: 20 χιλ. κλήσεις το δεύτερο μέσω κινητών!
Σεισμός Αθήνα: Αμέσως μετά τον σεισμό το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας υπερφορτώθηκε! Περίπου 20.000 κλήσεις ανά δευτερόλεπτο έγιναν μέσω κινητών τηλεφώνων.Σεισμός Αθήνα: Αμέσως μετά τον σεισμό το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας υπερφορτώθηκε!
Περίπου 20.000 κλήσεις ανά δευτερόλεπτο έγιναν μέσω κινητών τηλεφώνων αμέσως μετά τον σεισμό, με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
Όσοι βρίσκονταν στην Αθήνα, την ώρα του σεισμού των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έσπευσαν να βγάλουν τα κινητά τους τηλέφωνα για να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους.
Γι’ αυτό το λόγο οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έκαναν έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή ανάμεσα στη Μαγούλα και τη Μάνδρα.
Όπως λένε το δίκτυο έχει υπερφορτωθεί και γι’ αυτό υπάρχουν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες.
Οι εταιρείες προτείνουν στους πολίτες να χρησιμοποιούν εφαρμογές του διαδικτύου (WhatsApp, Viber, Skype, Messenger κ.α.).
Σεισμός Αθήνα
Την ανάγκη να ελεγχθούν κτήρια που έχουν υποστεί οποιαδήποτε βλάβη μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Αθήνα επεσήμανε μιλώντας στο Open ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Κωνσταντίνος Συνολάκης, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την περιοχή του Μοναστηρακίου, όπου κινούνται πολλοί άνθρωποι και υπάρχουν κτίσματα σε άθλια κατάσταση και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης.
Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής ενημέρωσε που υπάρχουν χώροι καταφυγής και καταυλισμού πληγέντων μετά από τον καταστροφικό σεισμό.
Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση μετά από τον σεισμό: «Ως χώροι καταφυγής (ή συγκέντρωσης ή συνάθροισης) θεωρούνται ανοιχτοί ελεύθεροι χώροι μέσα στην πόλη που αποσκοπούν στην ασφαλή εκτόνωση του πληθυσμού, που εκδηλώνεται ως πρώτη αντίδραση σε ένα σεισμικό γεγονός. Οι χώροι καταφυγής δύναται να χρησιμοποιηθούν και ως χώροι άμεσης στέγασης (πχ με σκηνές, τροχόσπιτα ή πλοία), με διάρκεια παραμονής ωρών έως λίγων ημερών (περίπου δύο), δηλαδή μέχρι την επάνοδο των πληγέντων στις κατοικίες τους ή την μετεγκατάσταση τους σε χώρους προσωρινής στέγασης (πχ σε οργανωμένους χώρους καταυλισμού με μεταφερόμενους οικίσκους) και εφόσον πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.
Οι χώροι καταφυγής, όπως μας έχουν κοινοποιηθεί έως τώρα από τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής αναφέρονται για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες στον χάρτη και στα αρχεία που ακολουθούν.
Οδηγίες χρήσης του χάρτη: Για να βρείτε εύκολα χώρο καταφυγής/καταυλισμού πατήστε το εικονίδιο με το βελάκι πάνω αριστερά (αριστερά από τον τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ GMM3″ για να σας ανοίξει η καρτέλα με τις επιλογές. Έπειτα:
Επιλέξτε Περιφερειακή Ενότητα αριστερά στην καρτέλα, στη συνέχεια τον κάτω δείκτη/μαύρο βέλος που θα εμφανιστεί και το συγκεκριμένο χώρο του Δήμου που σας ενδιαφέρει ή
Εναλλακτικά, επιλέξτε Περιφερειακή Ενότητα (μία ή περισσότερες) και πλησιάστε πάνω στον χάρτη για να βρείτε χώρο καταφυγής/καταυλισμού στην περιοχή που σας ενδιαφέρει. Κάντε κλικ στο χώρο που επιλέξατε και θ΄ ανοίξει στην αριστερή πλευρά της οθόνης η καρτέλα με τα διαθέσιμα στοιχεία του χώρου».