ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός – Κρήτη: Μεγαλύτερος απ’ ότι περιμέναμε ο σεισμός στο Ηράκλειο

Έκπληξη προκάλεσε το μέγεθος του σεισμού στους σεισμολόγους, με τον καθηγητή Γεωλογίας κ. Λέκκα να δηλώνει ότι δεν περιμένανε τέτοιο μέγεθος.

Σεισμός - Κρήτη: Μεγαλύτερος απ' ότι περιμέναμε ο σεισμός στο Ηράκλειο
Σεισμός - Κρήτη: Μεγαλύτερος απ' ότι περιμέναμε ο σεισμός στο Ηράκλειο
Συντάκτης: Ευαγγελία Κουτσιανούδη Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σεισμός – Κρήτη: Στα 5,8 ρίχτερ αναθεωρήθηκε το μέγεθος του σεισμού που έπληξε το νησί της Κρήτης σήμερα το πρωί στις 9:00 ώρα.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, αναθεώρησε την αρχική εκτίμηση των 5,7 ρίχτερ σε 5,8. Οι σεισμολόγοι δεν περίμεναν το μέγεθος του σεισμού. Σοκαρισμένος ο κόσμος βρίσκεται έξω στους δρόμους αυτή τη στιγμή.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Γεωλογίας κ. Ευθύμης Λέκκας σε δηλώσεις του είπε το εξής: «Τα πράγματα βρίσκονται σε εξέλιξη, Έχουμε να κάνουμε με κάτι παράλογο. Έχουμε έναν σεισμό μεγαλύτερο από ότι περιμέναμε. Δεν έχουμε μεγάλες ζημιές, ούτε καταρρεύσεις.»

Σύμφωνα με τον κύριο Λέκκα, ο σεισμός ήταν ισχυρός και έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί, ενώ τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να παραμείνει έξω από τα σπίτια, ιδίως σε όσα είναι παλιά.

Ακόμη, αναφέρθηκε ότι ο ίδιος επικοινώνησε με τον υπουργό κ. Στυλιανίδη και ότι το φαινόμενο παρακολουθείται. Μετά τον -πιθανώς- κύριο σεισμό έχει ακολουθήσει μετασεισμική ακολουθία με τους μεγαλύτερους μετασεισμούς να φτάνουν τα 4,5 και 3,8 ρίχτερ.

Επί 4 μήνες κουνάει – είχαμε πει τότε ότι ενδέχεται να είναι προσεισμοί

Σεισμός – Κρήτη: Με την σειρά του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, αναφέρθηκε στην έντονη σεισμική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στην περιοχή τους τελευταίους 4 μήνες.

«Επί 4 μήνες κουνάει συνέχεια, στο Αρκαλοχώρι Κρήτης.» , είπε ο κ. Παπαδόπουλος. Για το γεγονός μάλιστα είχε συγκληθεί στις 21 Ιουλίου εκτάκτως η επιτροπή σεισμικού κινδύνου. «Τότε είχαμε πει τότε ότι ενδέχεται να είναι προσεισμοί αυτοί που σημειώνονταν. Ο δήμος και οι τοπικές Αρχές πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα για καταγραφή τυχόν ζημιών», τόνισε ο σεισμολόγος.

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο σεισμός δεν είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή αλλά κατοικημένη ενώ τον χαρακτήρισε «πολύ ισχυρό σεισμό». «Δεν ξέρουμε αν μπορεί να επηρεάσει κι άλλα ρήγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Exit mobile version