ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός – Κρήτη: Σε σκηνές και στα αυτοκίνητα κοιμήθηκαν χιλιάδες κόσμου στο Ηράκλειο (pics)

Ο σεισμός στην Κρήτη άφησε πολλούς πολίτες στο δρόμο το βράδυ της Δευτέρας, αφού οι εντολές να μην επιστρέψουν σπίτι τους ήταν ξεκάθαρη.
Σεισμός – Κρήτη: Σε σκηνές και στα αυτοκίνητα κοιμήθηκαν χιλιάδες κόσμου στο Ηράκλειο (pics)

Κυριολεκτικά στο δρόμο έχει αφήσει τους πολίτες στην Κρήτη ο σεισμός που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, η έντονη σεισμική δραστηριότητα που κορυφώθηκε με τα 5,8 Ρίχτερ και συνεχίστηκε με τους δεκάδες μετασεισμούς που έγιναν, δημιούργησαν σοβαρές ζημιές σε χιλιάδες σπίτι στην περιοχή του Δήμου Μινώα.

Μάλιστα, οι μετασεισμοί, οι οποίοι άγγιξαν ακόμα και τα 4,8 Ρίχτερ, δεν άφησαν τους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτι τους, με αποτέλεσμα να περάσουν το βράδυ στο δρόμο.

Πήραν λοιπόν όσα πράγματα μπορούσαν από τις κατοικίες τους και κατασκήνωσαν όπου βρήκαν ανοιχτό χώρο.

Ηλικιωμένοι και παιδιά, ήταν τυλιγμένοι με κουβέρτες και είτε κοιμήθηκαν μέσα σε σκηνές, είτε στα ίδια τους τα αυτοκίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 50 σκηνές στήθηκαν στο κέντρο Αρκαλοχωρίου για τους σεισμόπληκτους προκειμένου να υπάρξει εκεί φιλοξενία.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Λεονταράκης μιλώντας στο cretapost, 50 σκηνές θα στηθούν σήμερα και αύριο άλλες 50 και είναι χωρητικότητας 10 ατόμων η καθεμία.

Ακόμα κάποιοι πολίτες μπορούσαν να μείνουν και σε ξενοδοχεία της περιοχής, ωστόσο η χωρητικότητα ήταν μικρή, με μόλις 90 δωμάτια να είναι διαθέσιμα.

Οι κάτοικοι πάντως παραμένουν σοκαρισμένοι και μάλιστα τόνισαν στο cretapost.gr, ότι ακόμα δεν πιστεύουν όλα αυτά που έχουν γίνει.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός – Κρήτη: Σε σκηνές και στα αυτοκίνητα κοιμήθηκαν χιλιάδες κόσμου στο Ηράκλειο (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.