ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός – Κρήτη: Σε σκηνές και στα αυτοκίνητα κοιμήθηκαν χιλιάδες κόσμου στο Ηράκλειο (pics)

Ο σεισμός στην Κρήτη άφησε πολλούς πολίτες στο δρόμο το βράδυ της Δευτέρας, αφού οι εντολές να μην επιστρέψουν σπίτι τους ήταν ξεκάθαρη.

Σεισμός - Κρήτη: Σε σκηνές και στα αυτοκίνητα κοιμήθηκαν χιλιάδες κόσμου στο Ηράκλειο (pics)
Συντάκτης: Στέλιος Ανδρικάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κυριολεκτικά στο δρόμο έχει αφήσει τους πολίτες στην Κρήτη ο σεισμός που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, η έντονη σεισμική δραστηριότητα που κορυφώθηκε με τα 5,8 Ρίχτερ και συνεχίστηκε με τους δεκάδες μετασεισμούς που έγιναν, δημιούργησαν σοβαρές ζημιές σε χιλιάδες σπίτι στην περιοχή του Δήμου Μινώα.

Μάλιστα, οι μετασεισμοί, οι οποίοι άγγιξαν ακόμα και τα 4,8 Ρίχτερ, δεν άφησαν τους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτι τους, με αποτέλεσμα να περάσουν το βράδυ στο δρόμο.

Πήραν λοιπόν όσα πράγματα μπορούσαν από τις κατοικίες τους και κατασκήνωσαν όπου βρήκαν ανοιχτό χώρο.

Ηλικιωμένοι και παιδιά, ήταν τυλιγμένοι με κουβέρτες και είτε κοιμήθηκαν μέσα σε σκηνές, είτε στα ίδια τους τα αυτοκίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 50 σκηνές στήθηκαν στο κέντρο Αρκαλοχωρίου για τους σεισμόπληκτους προκειμένου να υπάρξει εκεί φιλοξενία.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Λεονταράκης μιλώντας στο cretapost, 50 σκηνές θα στηθούν σήμερα και αύριο άλλες 50 και είναι χωρητικότητας 10 ατόμων η καθεμία.

Ακόμα κάποιοι πολίτες μπορούσαν να μείνουν και σε ξενοδοχεία της περιοχής, ωστόσο η χωρητικότητα ήταν μικρή, με μόλις 90 δωμάτια να είναι διαθέσιμα.

Οι κάτοικοι πάντως παραμένουν σοκαρισμένοι και μάλιστα τόνισαν στο cretapost.gr, ότι ακόμα δεν πιστεύουν όλα αυτά που έχουν γίνει.

 

Exit mobile version