ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός – Κρήτη: «Στοπ» στους ανεμβολίαστους στο κλειστό του μπάσκετ στο Αρκαλοχώρι

Διαχωρισμό ακόμη και στους σεισμοπαθείς που έχουν χάσει το σπίτι τους κάνει η Κυβέρνηση στο θέμα του εμβολίου προκειμένου να βρουν καταφύγιο.  

Σεισμός - Κρήτη: Αρκαλοχώρι
Συντάκτης: Κώστας Παπαδόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σεισμός – Κρήτη: Μόνο για εμβολιασμένους σεισμοπαθείς θα διατίθενται τα κρεβάτια στο κλειστό του μπάσκετ στο Αρκαλοχώρι όπως έγινε γνωστό!

Από το πρωί της Παρασκευής (1/10) στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου μαζί με άλλους φορείς ετοιμάζουν το κλειστό του μπάσκετ στο Αρκαλοχώρι προκειμένου να φιλοξενηθούν όσοι παραμένουν άστεγοι ή μένουν στις σκηνές και δεν μπορούν να προστατευθούν από μια πιθανή κακοκαιρία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίdσει το Cretapost.gr στο κλειστό του μπάσκετ δεν πρόκειται να έχουν πρόσβαση όσοι πολίτες είναι ανεμβολίαστοι! Ακόμη και στην περίπτωση που διαπιστωθεί πως το σπίτι τους κριθεί επικίνδυνο λόγω των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμό.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας και κοινωνικής πολιτικής, Λάμπρος Βαμβακάς αποκάλυψε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε από τους αρμόδιους κατόπιν σύσκεψης:

«Οι οδηγίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι σε ένα κοινό χώρο δεν μπορεί να μπει μεικτός πληθυσμός ακόμα και σε αυτές τις ειδικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή αυτό που έχει ειπωθεί είναι πως στο κλειστό θα είναι αρχικά εμβολιασμένοι με rapid test».

Σεισμός – Κρήτη: Μόνο αν κάποιος κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο

Στη μοναδική περίπτωση που θα επιτρέπεται ανεμβολίαστος πολίτης να μπει στο κλειστό του μπάσκετ θα είναι αν δεχθεί να κάνει άμεσα το μονοδοσικό εμβόλιο: «Θα μπορεί να μπει ένας ενήλικας με rapid test εφόσον άμεσα κάνει το μονοδοσιακό εμβόλιο», πρόσθεσε ο κ. Βαμβακάς.

Σεισμός – Κρήτη: Δωμάτια σε ξενοδοχεία για τους ανεμβολίαστους

Οσον αφορά τη λύση που εξετάζεται από τους φορείς για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο είναι να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και τα σπίτια από το πρόγραμμα ESTIA.

«Μία οικογένεια που θα φιλοξενηθεί σε σπίτι ή σε δωμάτιο ξενοδοχείου δεν χρειάζεται να έχει εμβολιαστεί καθώς δεν έρχεται σε επαφή με αρκετό κόσμο. Όπως έχω ενημερωθεί υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια σε ξενοδοχεία που μπορούμε να μεταφέρουμε οικογένειες», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Βάμβακας ο οποίος τονίζει ότι μόνο σε κλειστούς κοινούς χώρους ισχύει ότι θα μπαίνουν μέσα οι εμβολιασμένοι ή όσοι άμεσα εμβολιαστούν με το μονοδοσιακό εμβόλιο.

Τέλος υποστήριξε πως «… δεν θα υπάρξει οικογένεια που θα μείνει χωρίς στέγη και γι’ αυτόν τον λόγο εργάζονται όλοι οι αρμόδιοι φορείς».

Exit mobile version