ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Πανικός στο Μαξίμου για τη βαριά «καμπάνα» που έρχεται από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Μαξίμου: Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται γαλάζια στελέχη που συνδέονται με το σκάνδαλο - Το πόρισμα της ΑΠΔΠΧ φέρνει εσωκομματικό «σεισμό»

Μαξίμου: Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται γαλάζια στελέχη που συνδέονται με το σκάνδαλο - Το πόρισμα της ΑΠΔΠΧ φέρνει εσωκομματικό «σεισμό».
Συντάκτης: Πέτρος Δημόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Κακά ξεμπερδέματα θα έχει το Μαξίμου με το σκάνδαλο Ασημακοπούλου, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να κουκουλωθεί. Οι τελευταίες πληροφορίες προϊδεάζουν ότι η… καμπάνα θα είναι βαριά, και στην κυβέρνηση θα ενεργοποιηθεί η παραδοσιακή γραμμή άμυνας: «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Εδώ και μήνες αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο, στη ΝΔ παίζουν ένα «blame game» με απώτερο στόχο να προστατευτεί η πρώην υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, η οποία συμπεριφέρεται σαν να μην ήξερε ότι το υπουργείο της είχε γίνει κέντρο… διερχομένων για προσωπικά στοιχεία αποδήμων.

Απλά «έτυχε» την ευθύνη για τη διαρροή να έχουν δύο στελέχη της ΝΔ και στενοί συνεργάτες της Κεραμέως, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Θεοδωρόπουλος. Και μετά πάλι «έτυχε» η λίστα να καταλήξει στα χέρια της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου που την χρησιμοποίησε για τη πολιτική της καμπάνια στο ευρωκοινοβούλιο. Η οποία – «τυχαία» πάντα – είχε οριστεί εκπρόσωπος τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ.

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Θεοδωρόπουλος στην κατάθεσή του είχε μιλήσει για «άνωθεν εντολή» από το κόμμα, για να γίνει η διαρροή. Σύμφωνα με την ανάλυση της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής ερευνητικής ομάδας Data Journalists, ο έμπιστος του πρωθυπουργού, Γιώργος Μυλωνάκης, φέρεται να είναι εκείνος που «μανατζάρισε» την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να ρίξει το μπαλάκι των ευθυνών σε μηχανισμούς και στελέχη της ΝΔ, για να βγει από το κάδρο των ευθυνών η Νίκη Κεραμέως. Ο Μυλωνάκης φέρεται ότι είναι αυτός που έστησε το αφήγημα της διαρροής και των υποτιθέμενων «κενών ασφαλείας» στο site του ΥΠΕΣ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα ο κ. Θεοδωρόπουλος φέρεται να είναι το πρόσωπο που έδωσε τα στοιχεία των αποδήμων στην  Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μέσω σχετικού αρχείου που έλαβε μέσω της εφαρμογής Whats App από τον κ. Κορομηλά, αρχείο που φέρεται να προήλθε από το ΥΠΕΣ.

Παράλληλα, οι αγωγές αποδήμων κατά του ελληνικού Δημοσίου είναι «βουνό», με πολλούς απόδημους να στρέφονται και κατά της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου. Για όλο αυτόν τον καιρό, στο Μαξίμου επαναλαμβάνεται το ίδιο πινγκ πονγκ ευθυνών που έχουμε δει να συμβαίνει και για τα άλλα μεγάλα σκάνδαλα, όπως το έγκλημα των Τεμπών, οι υποκλοπές κλπ.

Το πόρισμα φέρνει μεγάλες αναταράξεις

Σε μερικές μέρες αναμένεται το τελικό πόρισμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) και ήδη στο Μαξίμου κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα γιατί θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι έρχεται ακόμα ένα βαρύ πρόστιμο που θα τραυματίσει το (ήδη σε κατάρρευση) κόμμα, αλλά και θα πλήξει πρόσωπα που βρίσκονται σε θέσεις – κλειδιά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο νυν υφυπουργός παρά των πρωθυπουργό, Γιώργος Μυλωνάκης είναι ήδη «δαχτυλοδεικτούμενος« από πολλούς γαλάζιους, αφού η υποτιθέμενη «έρευνα του Μαξίμου» (η επιχείρηση δλδ να προστατευτεί η Κεραμέως) φόρτωσε το σκάνδαλο στη ΝΔ και άρα έπληξε τον Παύλο Μαρινάκη ως γραμματέα του κόμματος που ήταν όταν έγινε η διαρροή.

Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται να υπάρξουν απρόβλεπτες καραμπόλες μετά την απόφαση της ΑΠΔΠΧ, που θα προστεθούν στην εσωκομματική κρίση που έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Ακούγεται ότι ο κάθε εμπλεκόμενος έχει ετοιμάσει ήδη το προσωπικό του αφήγημα για να γλυτώσει το πολιτικό κόστος, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα πέσουν… κορμιά. Εννοείται πάντα για να βγαίνει λάδι η Νίκη Κεραμέως…

Exit mobile version