Η κυβέρνηση νομίζει ότι έκλεισε μια και καλή την υπόθεση των υποκλοπών, με τη σκανδαλώδη αθώωση της από τον Άρειο Πάγο, όμως αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Γιατί όσο κουκούλωμα και αν επιχειρηθεί, αν δεν δοθούν πειστικές απαντήσεις στον λαό, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Ιδιαίτερα για ένα ζήτημα όπως είναι οι υποκλοπές, που υπερβαίνει την εγχώρια (διεφθαρμένη) πραγματικότητα και αποτελεί σκάνδαλο με διεθνείς προεκτάσεις.
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά έντεκα φορές έπεσε θύμα απόπειρας παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως αποκάλυψαν οι Reporters United. Και ενώ ο Γεωργιάδης ενημερώθηκε επίσημα από την ΑΔΑΕ για όλες τις κακόβουλες ενέργειες εναντίον του, εκείνος όχι μόνο δεν κινήθηκε νομικά, αλλά ούτε καν τόλμησε να το καταγγείλει δημοσίως, ενώ για πολλά άλλα θέματα είναι λαλίστατος.
Και αν δεχθούμε το πόρισμα του Αρείου Πάγου που λέει ότι για τις παρακολουθήσεις ευθύνονταν κάποιοι… ιδιώτες (και όχι ο Μητσοτάκης και η ΕΥΠ), τότε γιατί ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν στρέφεται νομικά εναντίον αυτών των εταιρειών αλλά συνεχίζει να κάνει τον… ανήξερο;
«Αφού ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει ότι δεν ήταν η κυβέρνηση πίσω από τις υποκλοπές, γιατί δεν μηνύει αυτούς που τον παγίδευσαν 11 φορές με Predator;», ρωτούν εύλογα οι Reporters United. Το ίδιο ισχύει και για αρκετά άλλα γαλάζια στελέχη που ενημερώθηκαν υπηρεσιακά ή έμαθαν μέσω δημοσιευμάτων, ότι υπήρξαν στόχοι του Predator. Κανένας δεν πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης ενώ η κοινή λογική λέει ότι θα έπρεπε να κινήσουν γη και ουρανό για να μάθουν ποιοι τους παρακολουθούν και γιατί.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης όχι μόνο δεν θορυβήθηκε από τα 11 χακαρίσματα στο κινητό του, αλλά ήταν εκείνος που έκανε σημαία την απαλλακτική απόφαση του Άρειου Πάγου, ξεφωνίζοντας στη Βουλή ότι: «δεν υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών. Όποιος αμφισβητεί το πόρισμα του Αρείου Πάγου θέτει σε αμφισβήτηση το πολίτευμα της χώρας».
Τελικά το πρόβλημα του Γεωργιάδη ήταν μόνο να μην μείνει η ρετσινιά του σκανδάλου στην κυβέρνηση και όχι να προστατέψει τον εαυτό του από το Predator; Γιατί για το πρώτο έκανε τα πάντα, ενώ για το δεύτερο «περιέργως» δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Και η μόνη εξήγηση για να μην υπερασπίζεται κάποιος τον εαυτό του απέναντι στην παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του, είναι ότι δεν τον συμφέρει (τον ίδιο και το κόμμα του) να «σκαλίσει» την υπόθεση. Άλλη λογική εξήγηση δεν υπάρχει.
Το Reporters United όχι μόνο αποκάλυψε τον αριθμό μηνυμάτων με μολυσμένους συνδέσμους Predator που έλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά παρέθεσε και τις ακριβείς ημερομηνίες που ήρθαν τα μηνύματα στο κινητό του:
29.1.2021
19.2.2021
31.5.2021
6.7.2021
9.7.2021
15.7.2021
17.8.2021
16.9.2021
5.10.2021
20.10.2021
9.11.2021
Εδώ προκύπτει ένα σοβαρό ερώτημα. Και αν ακόμα δεχτεί κάποιος ότι κυβέρνηση και ΕΥΠ δεν ευθύνονται για τις παρακολουθήσεις, αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με θέμα παραβίασης της εθνικής ασφάλειας. Το να παρακολουθούνται κορυφαία υπουργικά στελέχη από… ιδιώτες, δεν είναι εθνικό ζήτημα; Ασφαλώς και είναι. Και τι έχουν κάνει γι’ αυτό τα στελέχη της κυβέρνησης, εδώ και 2 χρόνια; Απολύτως τίποτα.
Σύμφωνα με τους Reporters United, το ζήτημα δεν αφορά μόνο τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Στη δικαιοσύνη δεν προσέφυγαν κι άλλοι αξιωματούχοι, όπως ο υπουργός Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης και ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Χ. Λαλούσης. Και οι δύο παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ υπό το Μαξίμου», αναφέρουν και προσθέτουν ένα σοβαρότατο επιχείρημα:
«Κι εδώ, μια αντίφαση από την απόπειρα συγκάλυψης των υποκλοπών: Αν, όπως λέει ο Άρειος Πάγος, οι υποκλοπές της ΕΥΠ ήταν νόμιμες (δηλαδή υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας σε βάρος των στόχων), πώς οι κ. κ. Χατζηδάκης και Λαλούσης έγιναν αργότερα υπουργοί;».
Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, η ερευνητική ομάδα έθεσε δημοσιογραφικό ερώτημα προς τον κ. Γεωργιάδη, αλλά δεν πήρε καμία απάντηση.