ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκέψεις να ανοίξουν παραλίες, καφέ και εστιατόρια το τριήμερο!

Η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας την εβδομάδα που διανύουμε ανατρέπει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και φέρνει σε πρώτο πλάνο το νωρίτερο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης στο παραλιακό μέτωπο και των οργανωμένων παραλιών. Οι παραλίες αναμένεται να αποτελέσουν διέξοδο για τους πολίτες τις ερχόμενες ημέρες, όπου αναμένονται θερμοκρασίες πολύ πάνω από τους 30 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο...
Σκέψεις να ανοίξουν παραλίες, καφέ και εστιατόρια το τριήμερο!

Η ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας την εβδομάδα που διανύουμε ανατρέπει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και φέρνει σε πρώτο πλάνο το νωρίτερο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης στο παραλιακό μέτωπο και των οργανωμένων παραλιών.

Οι παραλίες αναμένεται να αποτελέσουν διέξοδο για τους πολίτες τις ερχόμενες ημέρες, όπου αναμένονται θερμοκρασίες πολύ πάνω από τους 30 βαθμούς.

Το Σαββατοκύριακο οι πολίτες επέλεξαν τη βόλτα κοντά στη θάλασσα και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις δημιουργήθηκαν συνθήκες συνωστισμού, καθώς η είσοδος επιτρεπόταν μόνο στις ελεύθερες παραλίες. Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν προβληματισμό, αλλά και σκέψεις για αλλαγή του σχεδιασμού. Μάλιστα όσο οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για μίνι καύσωνα τόσο αναζητείται λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παγκράτι: Νέα νύχτα συνωστισμού και take away ποτών (vid)

Η αποφυγή συγχρωτισμού στις ελεύθερες παραλίες, οι θερμοκρασίες έως και 40 βαθμούς που θα έχουμε το Σαββατοκύριακο ανατρέπουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει εάν θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες για το «καυτό» τριήμερο που έρχεται ή ακόμα και μόνιμα. Παράλληλα, θα αποφασιστεί έαν λειτουργήσει η εστίαση στο παραλιακό μέτωπο, ενδεχομένως κατά παρέκκλιση.

Ταυτόχρονα, όπως τονίσαμε και προηγουμένως, ήδη υπάρχει ανοιχτή συζήτηση για να ανοίξουν καφέ και εστιατόρια στις 25 Μαΐου εφόσον πρώτα δοθεί το πράσινο φως από την επιτροπή λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Σύψας: «Να ανοίξουν οι παραλίες»

«Με ανησυχεί η κοσμοσυρροή στις παραλίες αυτό που προκαλεί την εξάπλωση της πανδημίας είναι ο συνωστισμός. Εάν δεν τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων ο ιός μεταδίδεται πολύ ευκολότερα, είτε είμαστε σε ανοιχτό χώρο είτε είμαστε σε κλειστό χώρο, επομένως διακινδυνεύουμε ορισμένα πράγματα με το συνωστισμό», ανέφερε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, αφήνοντας με τη σειρά του ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Ιουνίου οι οργανωμένες παραλίες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Σύψας ανέφερε για το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στις μη οργανωμένες παραλίες.: «Έχουμε ένα λόγο παραπάνω, υπό την προϋπόθεση ότι μας το επιτρέψουν οι καμπύλες της επιδημίας και η επίδραση των προηγούμενων μέτρων».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σκέψεις να ανοίξουν παραλίες, καφέ και εστιατόρια το τριήμερο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.