ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοφία Βούλτεψη για πανάκριβα ακτοπλοϊκά: «Να πάνε οι Έλληνες διακοπές στο χωριό και την ενδοχώρα» – Τα νησιά είναι για τους τουρίστες

Φτωχοποιημένους και παρείσακτους μέσα στην ίδια τους τη χώρα, θέλει τους Έλληνες η Σοφία Βούλτεψη - Διαμαρτυρήθηκε για την ακρίβεια στη... Γερμανία
Σοφία Βούλτεψη για πανάκριβα ακτοπλοϊκά: «Να πάνε οι Έλληνες διακοπές στο χωριό και την ενδοχώρα» – Τα νησιά είναι για τους τουρίστες

Μια Ελλάδα δύο ταχυτήτων παρουσίασε η – για άλλη μια φορά απαράδεκτη – Σοφία Βούλτεψη, όπου τα νησιά θα «ανήκουν» στους τουρίστες και οι φτωχοποιημένοι Έλληνες θα πρέπει να αρκεστούν σε διακοπές στην ενδοχώρα, προφανώς γιατί τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν γίνει απλησίαστα για τον μέσο Έλληνα.

Δηλαδή οι Έλληνες πολίτες που τραβάνε όλο το κουπί της φορολογίας και κρατάνε όρθια την οικονομία, να αντιμετωπίζονται σαν παρακατιανοί μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Και οι ακτοπλοϊκές που χρεώνουν ότι θέλουν επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, να κόβουν στους Έλληνες την πρόσβαση στα νησιά.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εμφανίστηκε σε εκπομπή του Open και κλήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα των πανάκριβων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τις διακοπές που γίνονται απαγορευτικές για τους Έλληνες, αλλά και γενικότερα το θέμα της ακρίβειας.

Η λύση που πρότεινε η Σοφία Βούλτεψη φυσικά δεν ήταν να μειωθεί το κόστος των ναύλων με κρατική παρέμβαση, γιατί τα υπερκέρδη των ακτοπλοϊκών εταιριών είναι ιερά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως και τα κέρδη όλων των ιδιωτών γενικότερα, που πλουτίζουν εις βάρος του ελληνικού λαού.

Αλλά η Σοφία Βούλτεψη είχε έτοιμη άλλη «λύση». Τη λύση της φτωχής «πλέμπας». Δηλαδή ο Έλληνας να… βολευτεί με οδικές μετακινήσεις για διακοπές στην ενδοχώρα, και… πολύ του είναι. Τα νησιά να τα ξεχάσει, γιατί δεν είναι πια στα μέτρα του. Είναι μόνο για τα γερά πορτοφόλια των τουριστών.

Άλλωστε το είχε δώσει από πρόπερσι το καλοκαίρι το σύνθημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν δεν ντράπηκε να πει ότι η φορολογία στα καύσιμα δεν πρόκειται να μειωθεί γιατί οι τουρίστες πληρώνουν με άνεση το κόστος, άρα κατά την αντίληψη του Μητσοτάκη το «άρμεγμα» πρέπει να είναι οριζόντιο και για τους εύπορους τουρίστες και για τους φτωχοποιημένους Έλληνες.

Παρόμοια θέση είχε πάρει και ο δημοσιογράφος που λειτουργεί ως «λαγός» της ΝΔ, ο Άρης Πορτοσάλτε που πριν μερικές βδομάδες είπε ότι οι Έλληνες πρέπει να μην πηγαίνουν διακοπές high season, για να μην δημιουργείται πρόβλημα χώρου στους τουρίστες.

Έτσι και η Σοφία Βούλτεψη, είπε χωρίς καμία ντροπή ότι «οι άνθρωποι βρίσκουν διεξόδους και μπορεί να πάνε στο χωριό, να πάνε στην ενδοχώρα, στα νησιά σίγουρα ναι, υπάρχει ένα ζήτημα».

Με λίγα λόγια η Βούλτεψη παρουσιάζει σαν κανονικότητα να είναι ο Έλληνας ανεπιθύμητος μέσα στην ίδια του τη χώρα. Η απουσία επαφής με την πραγματικότητα που διακρίνει γαλάζια στελέχη σαν τη Βούλτεψη, δεν επιτρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ακόμα και οι διακοπές στην ενδοχώρα έχουν γίνει πανάκριβες, λόγω των ατελείωτων διοδίων, της πανάκριβης βενζίνης και των εκτοξευμένων τιμών στη βραχυπρόθεσμη ενοικίαση. Άλλωστε πολλοί Έλληνες δεν έχουν εξοχικό σε κάποιο χωριό. Και αν το χωριό τους βρίσκεται σε νησί, πάλι γίνεται απλησίαστο.

Όσον αφορά τη γενικότερη ακρίβεια, η Σοφία Βούλτεψη δήλωσε… έξαλλη με τις τιμές, όχι στην Ελλάδα, αλλά στη… Γερμανία. «Να σας πω τώρα ήμουνα στο Βερολίνο και ένα σνίτσελ τόσο, τόσο παιδιά (σ.σ δείχνει με τα χέρια της το μέγεθος του σνίτσελ) έκανε 32 ευρώ και όχι σε ακριβό εστιατόριο».

Εντωμεταξύ οι Γερμανοί έχουν πολλαπλάσια αγοραστική δύναμη σε σχέση με τους Έλληνες, αλλά η Βούλτεψη δεν ασχολείται με τέτοιες «λεπτομέρειες». Προτιμά να κοροϊδεύει τον κόσμο και να υποτιμά τη νοημοσύνη του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σοφία Βούλτεψη για πανάκριβα ακτοπλοϊκά: «Να πάνε οι Έλληνες διακοπές στο χωριό και την ενδοχώρα» – Τα νησιά είναι για τους τουρίστες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.