ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΟΚ με στιγμιότυπο του τρανς «μυστικού δείπνου»: Άντρας φαίνεται να κάνει τη χειρονομία κοψίματος του λαιμού, σε ένα κοριτσάκι!

Τελετή έναρξης: O ΛΟΑΤΚΙ+ «καλλιτέχνης» κοιτάζει έντονα το κοριτσάκι και κάνει τη γνωστή κίνηση περνώντας το δάχτυλο από τον λαιμό του!

Τελετή έναρξης: O ΛΟΑΤΚΙ+ «καλλιτέχνης» κοιτάζει έντονα το κοριτσάκι και κάνει τη γνωστή κίνηση περνώντας το δάχτυλο από τον λαιμό του!
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Όσο περισσότερο ο κόσμος παρατηρεί λεπτομέρειες από την αποκρουστική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, τόσο πιο σοκαριστικές σκηνές ανακαλύπτει. Η παγκόσμια κατακραυγή για την τρανς αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου, όχι μόνο είναι απολύτως δικαιολογημένη, αλλά φαίνεται ότι θα ήταν πολύ εντονότερη αν όλοι οι διεστραμμένοι συμβολισμοί της τελετής φανερώνονταν στο κοινό.

Ίσως είναι και αυτός ένας παραπάνω λόγος που η ΔΟΕ απέσυρε το σχετικό βίντεο, όμως είναι πολύ αργά για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να πείσουν ότι αυτή η γκροτέσκα παράσταση συμβόλιζε οτιδήποτε άλλο, παρά τον Μυστικό Δείπνο. Παρά το ότι έχουν περάσει 5 μέρες από την έναρξη, αυτή η εξαιρετικά κακόγουστη και βλάσφημη «performance», «σαρώνεται» καθημερινά από κόσμο στα κοινωνικά δίκτυα, που αναδεικνύει νέες σοκαριστικές πτυχές της.

Και ίσως η πιο σοκαριστική από όλες, είναι η… περίεργη παρουσία ενός μικρού κοριτσιού μέσα σε αυτή τη σύναξη από ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές. Πρόκειται για ένα περίπου 10χρονο κοριτσάκι, μάλλον ασιατικής καταγωγής που φοράει κίτρινα και βρίσκεται κοντά στο μέσο του τραπεζιού. Και μόνο η παρουσία ενός ανήλικου παιδιού, σε ένα δικαιωματιστικό «statement» που ξεκάθαρα έχει να κάνει με ζητήματα σεξουαλικότητας, προκαλεί αποτρόπαιους συνειρμούς.

Αλλά το πιο αποτροπιαστικό ακόμα, είναι η κίνηση που δείχνει να κάνει ο άνδρας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κοριτσάκι. Τη στιγμή που… λικνίζονται οι συνδαιτημόνες του «δείπνου», ο άντρας σκύβει στο ύψος του παιδιού κοιτώντας το έντονα, και κάνει μια κίνηση με το χέρι που θυμίζει έντονα τη χειρονομία κοψίματος του λαιμού! Ο άντρας μάλιστα κάνει αυτή την φρικτή κίνηση με λίγο πιο «θεατρικό» τρόπο, για να μην καρφωθεί στον φακό! Το ακόμα πιο σοκαριστικό είναι ότι και το κοριτσάκι φαίνεται να κάνει ταυτόχρονα μια παρόμοια κίνηση! Άρα οι κινήσεις παραείναι συντονισμένες, για να είναι απλά αυθόρμητες.

Άραγε ήταν και το… κόψιμο του λαιμού, μέρος αυτής της φρικιαστικής αναπαράστασης; Ήταν σκόπιμο να γίνονται τέτοιες χειρονομίες σε ένα κακόμοιρο δεκάχρονο παιδάκι που χρησιμοποιήθηκε ως ντεκόρ για τη διαφήμιση της ανωμαλίας; Και τι ήθελε να συμβολίσει άραγε ο σκηνοθέτης με αυτό το διεστραμμένο μήνυμα; Ήταν και αυτό στα πλαίσια της… «συμπερίληψης»;

Δείτε:

Exit mobile version