ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Το ποσοστό κρουσμάτων που είχε πάει σούπερ μάρκετ – Ποιος χώρος έρχεται δεύτερος

Σούπερ μάρκετ και κορονοϊός: Οι Γκίκας Μαγιορκίνης και Νίκος Χαδαλιάς έδωσαν διευκρινίσεις αναφορικά με τη διασπορά και την υπερμετάδοση της νόσου στις υπεραγορές και τα σχολεία.

Σούπερ μάρκετ
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Οι Γκίκας Μαγιορκίνης και Νίκος Χαδαλιάς έδωσαν διευκρινίσεις αναφορικά με τη διασπορά και την υπερμετάδοση του κορονοϊού στα σούπερ μάρκετ και τα σχολεία, έπειτα από μία βρετανική έρευνα.

Ο λοιμωξιολόγος είπε: «Aναλύοντας δεδομένα σε εφαρμογή track and trace στα κινητά βρήκαν ότι το 20% φυσικά είχε πάει σούπερ μάρκετ το άλλο 15% είχε πάει σε δημοτικό σχολείο. Και εμένα εάν με ρωτήσεις οι πιο κοινοί χώροι που πηγαίνω είναι το πανεπιστήμιο, το σούπερ μάρκετ. Ο Public Health England είπε ότι δεν σημαίνει ότι κόλλησε εκεί ο κόσμος, αλλά είναι εκεί που πηγαίνει φυσιολογικά.

Σε μία δεύτερη ανάλυση που έκαναν έδειξαν ότι ενώ πήγαιναν πολύ συχνά σε αυτούς τους χώρους το πιο συχνό μέρος όπου έγινε η μετάδοση ήταν το νοικοκυριό. Άρα θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί πώς μεταφράζουμε τις μελέτες και πως μεταφράζουμε τα στοιχεία».

Στην έρευνα αναφέρθηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είπε: «Καμία ένδειξη ή απόδειξη δεν υπάρχει, δεν προκύπτει από τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουμε ιχνηλατήσει για συρροές ή για επιδημιολογικά clusters στα σούπερ μάρκετ ή στα σχολεία. Οι έλεγχοι συνεχίζουν να γίνονται και έχουμε κάνει και παρεμβάσεις όταν είχαμε καταγγελίες σε περιοχές».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: Έγινε το βήμα για τον Βοτανικό

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Exit mobile version