ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπήλιος Ζαχαρόπουλος: Ο προπονητής μύθος του ελληνικού στίβου κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές και αυτό είναι καλό για όλους

«Πάμε Ευρωβουλή για να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούται η πατρίδα μας», είπε ο υποψήφιος με την Πλεύση Ελευθερίας, μιλώντας στο Sportime.

Σπήλιος Ζαχαρόπουλος: Ο προπονητής μύθος του ελληνικού στίβου κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές και αυτό είναι καλό για όλους
Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος είναι ένας άνθρωπος από τους θρύλους του ελληνικού στίβου. Έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του εδώ και δεκαετίες.

«Πάμε Ευρωβουλή για να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούται η πατρίδα μας», είπε ο υποψήφιος με την Πλεύση Ελευθερίας, μιλώντας στο Sportime.

«Σκοπός είναι να διαμορφώσουμε μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο μία καλύτερη Ευρώπη», υπογράμμισε.

Και όταν το λέει αυτό ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος τότε είσαι σίγουρος πως το εννοεί. Όπως διαμόρφωσε πρωταθλητές, όπως ο ίδιος έμαθε να δουλεύει σε επίπεδα πρωταθλητισμού για χρόνια, είναι βέβαιο πως αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Γιατί δεν έχει μάθει αλλιώς.

«Βεβαίως και θα γίνει καλύτερη η Ευρώπη. Ποιος θα αρνηθεί να στηρίξει μία κοινωνική Ευρώπη, μία Ευρώπη που δεν θα εξαρτάται από οποιαδήποτε άλλη δύναμη, αλλά να έχει μία δική της ανεξάρτητη φωνή και σε αμυντικά θέματα και στην οικονομία;», διερωτήθηκε ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος.

«Δεν μπορούμε να είμαστε υπηρέτες της Αμερικής», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρόπουλο, οι επικεφαλής της Ευρώπης δεν στηρίζουν το φιλειρηνικό κίνημα. «Μπορεί η ηγεσία της Ευρώπης να δώσει εύκολα πολλά χρήματα για να συνεχιστεί ο πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας και δεν βρίσκει 10 δισ. που είναι αναγκαία για να ενταχθούν όλες οι μεσογειακές χώρες σε μία διαδικασία αναβάθμισης του γεωργικού και του κτηνοτροφικού τομέα. Τομείς που παίζουν τεράστιο ρόλο στη διατροφική λειτουργία της Ευρώπης. Τα προϊόντα που εισάγει η Ευρώπη από Ινδία, από Ουκρανία, από Κίνα είναι πολύ χαμηλής αξίας έως και επικίνδυνα, διότι δεν ελέγχονται στις χώρες αυτές τα φυτοφάρμακα», υπογράμμισε.

«Τα προϊόντα των Ευρωπαίων γεωργών είναι σημαντικότερης διατροφικής αξίας. Όταν εισάγεις το φθηνό, γιατί είναι φθηνό και πας να το συγκρίνεις με τον Έλληνα γεωργό και του λες πως πρέπει να το έχει σε αυτή την τιμή, τον “σκοτώνεις” το δικό σου αγρότη και τον κτηνοτρόφο», είπε ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος.

«Δεν μπορεί το λευκό τυρί που βγάζει η Κίνα και η Τουρκία να έχουν σχέση με την ελληνική φέτα», ανέφερε.

«Η Ευρώπη πρέπει πρώτα να προσέξει την κοινωνική διάσταση της πολιτικής της», είπε.

«Θα ήθελα μία Ευρώπη πολύ πιο ανεξάρτητη. Να έχει άριστες θέσεις με όλες τις μεγάλες δυνάμεις, συμφέρουσες σχέσεις με όσους την ενδιαφέρουν αλλά να μη γίνεται υπηρέτης κάποιας συμμαχίας», σημείωσε.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος τόνισε πως η Ευρώπη «πρέπει να παίξει ρόλο ώστε να σταματήσουν οι συρράξεις στο έδαφός της και να παίζει ρόλο φιλειρηνικό και κυρίως να μη δημιουργούνται οι πόλεμοι».

Οι ανισορροπίες θα πρέπει μέσα στην Ε.Ε. να μειωθούν, αν θέλουμε να είμαστε μία Ένωση σοβαρή. Δεν μπορεί να έχουν τριπλάσιες αποδοχές κάποιοι που κάνουν την ίδια δουλειά σε σχέση με κάποιους άλλους μέσα στην ίδια Ήπειρο.

«Δεν έχουμε πάρει σοβαρά το θέμα του κλίματος. Πρέπει να γίνουν ειδικές ζώνες προστασίας που διατηρούν το κλίμα σε μη καταστροφικό επίπεδο, ανέφερε.

«Η Πλεύση Ελευθερίας είναι ένας μάχιμος πολιτικός χώρος, με δράσεις και δημιουργίες που είναι πάντα κάτω από το πρίσμα της ευθύνης και πάντα προς όφελος τη κοινωνίας», κατέληξε.

Exit mobile version