ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπίτια: Μπάχαλο με Airbnb και ενοικίαση – Δυσβάστακτο το κόστος για τους φοιτητές

Μπάχαλο με τα σπίτια στην Ελλάδα - Σε απόγνωση οι φοιτητές
Σπίτια: Μπάχαλο με Airbnb και ενοικίαση – Δυσβάστακτο το κόστος για τους φοιτητές

Σε απόγνωση βρίσκονται οι φοιτητές λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της νέας χρονιάς καθώς σπίτια ψάχνουν και σπίτια δεν υπάρχουν, με το κόστος να είναι δυσβάστακτο ελέω των Airbnb.

Οι γονείς θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να στηρίξουν τα όνειρα των παιδιών τους μετά τον αγώνα που έκαναν προκειμένου να πετύχουν στις Πανελλήνιες και να κερδίσουν μία θέση στα ΑΕΙ της χώρας.

Σπίτια: Μπάχαλο με Airbnb και ενοικίαση – Δυσβάστακτο το κόστος για τους φοιτητές

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά επί του θέματος, ο Θέμης Μπάκας, πρόεδρος του δικτύου e-real estates, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» από το 2017 έως και σήμερα υπάρχει μία σωρευτική αύξηση των τιμών ενοικίασης, τα οποία να είναι κατάλληλα προς ενοικίαση.

Όπως τόνισε ο μέσος μισθός είναι εξαιρετικά χαμηλός σε σχέση με τις συνεχόμενες αυξήσεις των τιμών στις κατοικίες. Μια αύξηση που μάλιστα που αγγίζει το 75% στον νομό Αττικής, το 63% στην Αχαΐα, στην Πάτρα συγκεκριμένα που είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη των αυξήσεων. Στη Θεσσαλονίκη αγγίζουν το 53%.

Πλέον όμως, στην εξίσωση μπαίνουν και οι πυρόπληκτοι καθώς στα μέτρα στήριξης από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που αφορούν επιδότηση ενοικίου 300-500 ευρώ ανάλογα με την οικογένεια, στο πανελλήνιο δίκτυο e-Real Estates, αυτό που έκαναν ήταν να καταγράψουν ποια ήταν η διαθεσιμότητα των ακινήτων που πληρούν αυτές τις προδιαγραφές, δηλαδή το πού υπάρχουν ακίνητα με 300 και 500 ευρώ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σπίτια: Μπάχαλο με Airbnb και ενοικίαση – Δυσβάστακτο το κόστος για τους φοιτητές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.