ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπίτια: Σοκ οι τιμές στα ενοίκια – Δεν μπορούν να βρουν σπίτι οι φοιτητές

Σοκ οι τιμές στα σπίτια - Ζόρια για τους φοιτητές
Σπίτια: Σοκ οι τιμές στα ενοίκια – Δεν μπορούν να βρουν σπίτι οι φοιτητές

Η ώρα που οι φοιτητές πρέπει να βρούνε σπίτια έφτασε. Όμως τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα από ότι θα φανταζόταν κανείς, με τις τιμές στα ενοίκια να προκαλούν σοκ.

Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να στηρίξουν τα όνειρα των παιδιών τους μετά τον αγώνα που έκαναν προκειμένου να πετύχουν στις Πανελλήνιες και να κερδίσουν μία θέση στα ΑΕΙ της χώρας.

Σπίτια: Σοκ οι τιμές στα ενοίκια – Δεν μπορούν να βρουν σπίτι οι φοιτητές

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά επί του θέματος, ο Θέμης Μπάκας, πρόεδρος του δικτύου e-real estates, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» από το 2017 έως και σήμερα υπάρχει μία σωρευτική αύξηση των τιμών ενοικίασης, τα οποία να είναι κατάλληλα προς ενοικίαση.

Αύξηση μάλιστα που αγγίζει το 75% στον νομό Αττικής, το 63% στην Αχαΐα, στην Πάτρα συγκεκριμένα που είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη των αυξήσεων. Στην Θεσσαλονίκη αγγίζουν το 53%.

Αν πχ μια οικογένεια ψάξει να βρει σπίτι στην Αθήνα που να είναι έως 50 τ.μ. Του πρώτου ορόφου. Τα περισσότερα σπίτια έχουν μίσθωμα πάνω από 400 ευρώ τον μήνα.

Άρα συζητάμε για ένα προτεινόμενο μίσθωμα από 450 – 550 ευρώ για ένα ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας. Οι περισσότεροι γονείς ψάχνουν σπίτι με ενοίκιο περίπου 300-350 ευρώ. Κατά κύριο λόγο αυτά τα σπίτια υπάρχουν στην πλατεία Αττικής, Αμερικής, Βικτωρίας, Πατησίων, Κολωνό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σπίτια: Σοκ οι τιμές στα ενοίκια – Δεν μπορούν να βρουν σπίτι οι φοιτητές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.