ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταρόβα ψυχάρα, περαστικά και πάλι σιδερένιος!

Μαθήματα ζωής από τις δοκιμασίες υγείας - Ο Δημήτρης Σταρόβας με δάκρυα στα μάτια, άφησε πίσω το Τζάνειο που νοσηλεύτηκε για 2 εβδομάδες

Το νοσοκομείο αλλάζει ζωές - Ο Δημήτρης Σταρόβας με δάκρυα στα μάτια, άφησε πίσω το Τζάνειο που νοσηλεύτηκε για 2 εβδομάδες.
Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Δημήτρης Σταρόβας είναι ψυχάρα. Είναι ένας ωραίος άνθρωπος και ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης που αγαπάει όλος ο κόσμος. Δεν είναι πολλά τα δημόσια πρόσωπα που χαίρουν τόσο ευρείας εκτίμησης. Όλοι είχαν παγώσει με την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπιζε τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Με τη βοήθεια του Θεού κατάφερε να πάρει «παράταση» επ’ αόριστον, για να θέσει τη ζωή του σε καλύτερες βάσεις, σωματικές, ψυχολογικές και πνευματικές.

Ο Δημήτρης σήμερα (Τετάρτη 29/5) πήρε εξιτήριο από το Τζάνειο, 15 μέρες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη και 6 μέρες μετά την κολπική μαρμαρυγή που έπαθε μετά. Καταβεβλημένος και με δάκρυα στα μάτια χαιρετούσε τους δημοσιογράφους και όλους τους ανθρώπους που πήγαν να τον δουν να αφήνει πίσω του τις βαριές πύλες του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια αρνήθηκε ευγενικά να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση και αποχώρησε με το αυτοκίνητο ενός φίλου του.

Οι φωτογραφίες, συγκινητικές. Βουρκωμένος ο Δημήτρης, φαίνεται να νιώθει ότι ζει ένα θαύμα. Δεν μπορεί να συγκρατήσει τα συναισθήματά του, και δεν είναι τέτοιος άνθρωπος άλλωστε. Ανοιχτόκαρδος τύπος πάντα. Θεσσαλονικιός και παλαιάς κοπής ροκάς που αγαπά να μοιράζεται τα εσώψυχα με τον κόσμο. Αυτό τα λέει όλα. Και στα καρέ που τον «τσάκωσαν» στο φευγιό του από το νοσοκομείο, στα δακρυσμένα μάτια του ξεχείλιζε η ευγνωμοσύνη. Ότι ζει την επόμενη μέρα και είναι καλά. Ότι είναι ακόμα εδώ.

Μόνο η καρδιά του το γνωρίζει τι πέρασε όλες αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο. Ένας άνθρωπος πρόσχαρος, επικοινωνιακός, με αστείρευτο χιούμορ, να χάνει ξαφνικά την ικανότητα της ομιλίας, λόγω του εγκεφαλικού. Και να χρειάζεται καθημερινό αγώνα για να ανακτήσει κάτι που ως τα 61 του χρόνια θεωρούσε δεδομένο. Το να μιλάει. Το να τραγουδάει.

Φοβερό «σχολείο» το νοσοκομείο. Έχει αλλάξει άπειρες ζωές προς το καλύτερο. Έχει νουθετήσει κόσμο και κοσμάκη. Στο κρεβάτι του πόνου, έρχεται μια προσωπική αποκάλυψη για τον καθένα. Αλλάζεις συνήθειες, στάσεις ζωής, προτεραιότητες, ακόμα και ιδέες. Βιώνεις τη ματαιότητα της επίγειας ζωής και φιλοσοφείς βαθιά. Σε καλοπροαίρετες ψυχές σαν του Δημήτρη Σταρόβα, τέτοια μαθήματα γίνονται ανεκτίμητα.

Το θέμα είναι να λαμβάνουμε τα «σήματα» που μας στέλνει ο Θεός. Να εντοπίζουμε το νόημα που μας παράτεινε τη ζωή. Γιατί κάθε θαύμα έχει ένα νόημα, και αυτό αποκαλύπτεται προσωπικά. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Οι πατέρες της Εκκλησίας λένε ότι ο Θεός παίρνει τον κάθε άνθρωπο στην πιο σωστή ώρα του. Και αναλογίζεσαι: ένας συνάνθρωπός μου δεν τα κατάφερε να βγει από το ίδιο νοσοκομείο. Εγώ ζω ακόμα. Γιατί; Τι περιμένει ο Θεός από εμένα;

Στους καλοπροαίρετους ανθρώπους, ο Θεός δίνει περισσότερες ευκαιρίες. Ο Δημήτρης Σταρόβας έχει την ευαίσθητη ψυχή για να ανταποκριθεί σε όλα αυτά τα μηνύματα ζωής. Είθε να το κάνει. Να φτιάξει την υγεία του και να θωρακίσει την ψυχή του, γιατί από τα τραύματα της ψυχής ξεκινούν όλες οι σωματικές παθήσεις. Του ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά. Και να ανάψει ένα κεράκι σε όποιον άγιο νοιώθει κοντά του.

Exit mobile version