ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στέλνουν πελατεία στους κλινικάρχες – Το «ξεφούρνισαν» για τα απογευματινά χειρουργεία: Θα γίνονται και σε ιδιωτικά νοσοκομεία με voucher κρατικού χρήματος!

Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει το φιάσκο με τα απογευματινά χειρουργεία, δίνοντας δημόσιο χρήμα στους ιδιώτες - Η κατρακύλα συνεχίζεται
Στέλνουν πελατεία στους κλινικάρχες – Το «ξεφούρνισαν» για τα απογευματινά χειρουργεία: Θα γίνονται και σε ιδιωτικά νοσοκομεία με voucher κρατικού χρήματος!

Όλο και περισσότερο επιβεβαιώνεται ότι τα απογευματινά χειρουργεία εξελίσσονται σε ένα τεράστιο φιάσκο της κυβέρνησης και του Άδωνι Γεωργιάδη προσωπικά. Η πρώτη αποτυχία που ήρθε από… τα αποδυτήρια, είναι ότι η αρχική εξαγγελία για 55.000 δωρεάν χειρουργεία «ψαλιδίστηκε» και έφτασε τελικά τα 37.500 χειρουργεία. Πράγμα που σημαίνει ότι 17.500 ασθενείς εξαπατήθηκαν από τις φιέστες του Γεωργιάδη και τελικά θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να χειρουργηθούν σε ένα νορμάλ χρονικό διάστημα.

Το μέτρο που ουσιαστικά ήρθε να νομιμοποιήσει το φακελάκι και να βάλει τέλος στο δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, μπορεί στις αρχές να διαφημίστηκε ως πρωτοποριακή «λύση» που θα βάλει τέλος στις λίστες χειρουργείων, αλλά τελικά όχι μόνο δεν καταφέρνει αυτό, αλλά αποδεικνύεται ότι λειτουργεί ως «δωράκι» για τις ιδιωτικές κλινικές.

Μετά τις ατελείωτες φανφάρες του Άδωνι, που «πουλούσε» το μέτρο των απογευματινών χειρουργείων με περισσότερο ζήλο και από την εποχή που πουλούσε… νανογιλέκα, ήρθε η στιγμή που αποκαλύφθηκε σε τι αποσκοπούν πραγματικά με αυτό το μέτρο. Το πρόγραμμα των υποτιθέμενων «δωρεάν» χειρουργείων, θα χρησιμοποιηθεί για να φέρει πελατεία στους ιδιώτες κλινικάρχες, αφού ανακοινώθηκε ότι οι ασθενείς θα έχουν δυνατότητα να κάνουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία το «δωρεάν» απογευματινό χειρουργείο και η ιδιωτική κλινική θα πληρώνεται με voucher από το Ταμείο Ανάκαμψης!

Ο τεράστιος όγκος των χειρουργείων σε αναμονή αφορά δεκάδες χιλιάδες ασθενείς σε όλη τη χώρα και ουσιαστικά ο υπουργός Υγείας «πασάρει» ένα μέρος αυτού του όγκου στους ιδιώτες, ως έτοιμο πελατολόγιο. Για το «δωράκι» στους κλινικάρχες, ο Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποιεί ως δικαιολογία ότι ο «όγκος» είναι μη διαχειρίσιμος, ενώ στην πραγματικότητα  οι λίστες «φρακάρισαν», ακριβώς γιατί τα δημόσια νοσοκομεία αφήνονται σκοπίμως υποστελεχωμένα από την κυβέρνηση. Δηλαδή είναι περίπτωση που η ίδια η κυβέρνηση δημιουργεί το πρόβλημα και ξεφουρνίζει τη «λύση».

Έτσι οι ιδιώτες θα καρπωθούν κρατικό χρήμα από το Ταμείο Ανάκαμψης, αντί να στελεχωθεί το ΕΣΥ με ικανό αριθμό γιατρών και προσωπικού που θα αποσυμφορούσε τις λίστες. Η διαφορά είναι ότι οι ιδιώτες θα κάνουν τη… μπάζα τους με ένα μεγάλο μερίδιο από τα 37.500 χειρουργεία και μετά «μην τους είδατε», ενώ η στελέχωση του ΕΣΥ θα λειτουργούσε για καλό του πολίτη και αφού τελειώσουν τα δωρεάν χειρουργεία. Όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει ότι προτιμά πάντα το συμφέρον των ιδιωτών και όχι των πολιτών.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μην υπολόγιζε εξαρχής η κυβέρνηση ότι θα «πατώσουν» τόσο τα απογευματινά χειρουργεία, και για να καλυφθεί κάπως το φιάσκο να έβαλαν άρον – άρον τους ιδιώτες στο «παιχνίδι», ακριβώς όπως έκαναν και στον καιρό της πανδημίας που τους χρησιμοποιούσαν ως «μπαλαντέρ» για το φρακάρισμα των νοσοκομείων.

Φυσικά η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία, αφού όλα τα ιατρικά σωματεία προειδοποιούσαν από την πρώτη στιγμή ότι το μέτρο των απογευματινών χειρουργείων δεν θα δούλευε ποτέ με το υπάρχον προσωπικό στο ΕΣΥ, και ότι μόνο με την κάλυψη των οργανικών θέσεων θα μπορούσε να δουλέψει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στέλνουν πελατεία στους κλινικάρχες – Το «ξεφούρνισαν» για τα απογευματινά χειρουργεία: Θα γίνονται και σε ιδιωτικά νοσοκομεία με voucher κρατικού χρήματος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.