ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον κόσμο τους: O Μ. Παπαδημητρίου τα έβαλε με τις σόμπες και τους πολίτες που δεν βάζουν διπλά παράθυρα!

Αντί για κυβερνητικές λύσεις στην ακρίβεια του ρεύματος, ο βουλευτής ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου έριξε τις ευθύνες στους πολίτες.
Στον κόσμο τους: O Μ. Παπαδημητρίου τα έβαλε με τις σόμπες και τους πολίτες που δεν βάζουν διπλά παράθυρα!

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Ενώ η ενεργειακή ακρίβεια γονατίζει τους πολίτες και ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο 10,2% που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ 28 χρόνων, οι βουλευτές της κυβέρνησης δεν παύουν να κάνουν προκλητικές δηλώσεις που φανερώνουν πως δεν έχουν καμία επαφή με τις δοκιμασίες του ελληνικού λαού.

Μετά την «εποχή του τζάμπα που πέρασε» του Βασίλη Οικονόμου, τώρα έχουμε τον βουλευτή ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, που εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ για να… επιπλήξει τους πολίτες γιατί δεν κάνουν καλή διαχείριση της ενέργειας στα σπίτια τους!

Συγκεκριμένα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου καταδίκασε τις… ηλεκτρικές σόμπες και μέμφθηκε τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν αυτές, ενώ δεν ξοδεύουν χρήματα για να φτιάξουν… διπλά παράθυρα!

«Υπάρχουν σπίτια που θερμαίνονται – δεν θα πω την μάρκα, διαφημίζεται αφειδώς – με ένα αδηφάγο τέρας ενέργειας που κακώς διαφημίζεται κατά τη γνώμη μου. Ή θα έπρεπε να διαφημίζεται όπως διαφημίζονται άλλα προϊόντα που έχουν «warning», έχουν επισήμανση. Και την ίδια στιγμή δεν μπορούν να φτιάξουν τα παράθυρα τους να είναι διπλά», είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

Θα έλεγε κανείς πως ο βουλευτής της ΝΔ ακολουθεί κατά πόδας τις παραινέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έκανε και την «ιστορική» δήλωση πως «η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ».

Το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» και στην ενέργεια

Όπως έγινε και στην πανδημία, έτσι και στην ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση ακολουθεί την παραπλανητική τακτική της «ατομικής ευθύνης», για να μην εστιάζεται η αγανάκτηση για την ακρίβεια, στις ανεπαρκείς πολιτικές της κυβέρνησης. Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου κουνάει το δάχτυλο προς τους πολίτες, επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εγκαταστήσουν μια ποιοτική θέρμανση και καταφεύγουν σε μια εύκολη λύση των 50 – 60 ευρώ. Και παράλληλα τους μέμφεται επειδή δεν μπορούν να ξοδέψουν χιλιάδες ευρώ για να βάλουν ενεργειακά κουφώματα και διπλά παράθυρα!

Και ασφαλώς ακόμα και τα διπλά παράθυρα, δεν λύνουν από μόνα τους το θέμα της θέρμανσης ενός σπιτιού.

Υπάρχει πολίτης που θα είχε τη δυνατότητα να αναβαθμίσει ενεργειακά το σπίτι του γλυτώνοντας έξοδα και δεν θα το έκανε; Ο βουλευτής της ΝΔ δεν λέει να καταλάβει πως η χρήση πρόχειρων μέσων θέρμανσης δεν είναι θέμα… κακής διαχείρισης του νοικοκυριού, άλλα ζήτημα που σχετίζεται άμεσα με τη φτώχεια, την ανέχεια και την αδιαφορία του κράτους πρόνοιας.

Αντί το κράτος να δίνει σοβαρές ενισχύσεις στα νοικοκυριά ώστε να λύνεται το ζήτημα της θέρμανσης, ρίχνει τις ευθύνες στον ίδιο τον πολίτη που αδυνατεί να το λύσει. Και έτσι ο κόσμος καταφεύγει αναγκαστικά σε πρόχειρες λύσεις, που όχι μόνο είναι ενεργοβόρες, άλλα ακόμα και επικίνδυνες. Οφείλουμε να αναλογιστούμε πως ήδη η χώρα καταγράφει έναν αδιανόητο φόρο αίματος από οικιακές πυρκαγιές, που ως επί το πλείστον προκαλούνται από πλημμελή χρήση τέτοιων συσκευών. Μόνο το 2021 υπήρξαν 83 νεκροί (!), άνθρωποι που προσπαθούσαν να ζεσταθούν φθηνά, θύματα ενός ανάλγητου κράτους!

Οι βουλευτές της κυβέρνησης οφείλουν να εγκαταλείψουν την αλαζονική στάση και να σκύψουν στα προβλήματα του ελληνικού λαού. Όχι να μεταθέτουν το βάρος των ευθυνών από τις πλάτες τους, στις πλάτες των πολιτών. Ο πολίτης γνωρίζει καλύτερα από τον κ. Παπαδημητρίου το πώς θα φέρει «βόλτα» τις ανάγκες του σπιτικού του. Ο πολίτης χρειάζεται ρεαλιστικές λύσεις από ένα κράτος που ως τώρα κωφεύει, και όχι προκλητικές «συμβουλές» που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα στη πραγματικότητα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στον κόσμο τους: O Μ. Παπαδημητρίου τα έβαλε με τις σόμπες και τους πολίτες που δεν βάζουν διπλά παράθυρα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.