ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ΣΚΑΪ ήθελαν να κόψουν άρον άρον όσα έλεγε ο Σπίρτζης – Τα όσα είπε κάνουν «Σταθμάρχη» την ίδια την Κυβέρνηση (vid)

Ο Χρήστος Σπίρτζης έδωσε απαντήσεις, χαρτιά –άρα και αποδείξεις, για όλα όσα δεν έγιναν και φτάσαμε στην τραγωδία στα Τέμπη.

Στον ΣΚΑΪ ήθελαν να κόψουν άρον άρον όσα έλεγε ο Σπίρτζης – Τα όσα είπε κάνουν «Σταθμάρχη» την ίδια την Κυβέρνηση
Συντάκτης: Γεράσιμος Μανωλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Δεν έχει αξία να αναλύσουμε σε κομματικό επίπεδο τα όσα είπε ο Χρήστος Σπίρτζης. Η ουσία στα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ για την τραγωδία στα Τέμπη είναι σε δύο σημεία. Το πρώτο, στο ότι μίλησε με στοιχεία και αποδείξεις για το γεγονός πως δεν έγινε τίποτε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Το δεύτερο, πως στο κανάλι του Φαλήρου ήθελαν να τον κόψουν άρον άρον όταν κατάλαβαν που πάει το πράγμα. Διότι, τη στιγμή που ο πρώην Υπουργός άρχισε να αραδιάζει πάνω στο τραπέζι χαρτιά, ο Χρήστος Κούτρας έπιασε το ακουστικό στο αυτί του και είπε: «πρέπει να κλείσουμε».

Το σημείο που «σταματούν» τον Σπίρτζη…

Ο δε Γιάννης Ντσούνος διέκοπτε προσπαθώντας να ανεβάσει τους τόνους, μιας και ο Χρήστος Σπίρτζης μίλαγε ήρεμα και άνετα. Άνετα, επειδή ήξερε τι είχε να πει και ποια είναι η θέση του. Τι πιο σοβαρό έχει να ακουστεί στη συνέχεια;

Το ότι στον ΣΚΑΪ πιάστηκαν απροετοίμαστοι είναι ολοφάνερο. Ο Σπίρτζης τους απαντάει έχει κι άλλα να σας δείξε. Προσέξτε: Να σας δείξω. Όχι να σας πω. Δεν είναι συχνό φαινόμενο να βγαίνει ένας πολιτικός και στοιχεία φόρα παρτίδα.

Δεν θα αναλωθούμε καθόλου στις ατάκες υπεράσπισης του ΣΥΡΙΖΑ. Οκ, έπρεπε να τις αναφέρει, το έκανε και με στοιχεία. Αυτό δεν είναι το θέμα μας. Το ζήτημα είναι όσα είπε στο «σήμερα».

Τα σημεία κλειδιά που ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης

Το ότι παρέδωσε την τηλεδιοίκηση στο 68% και μέχρι σήμερα φτάσαμε απλά στο 70%,.

Το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινίαζε αυτό το σύστημα, το οποίο ήταν έτοιμο κατά 95%!

Το ότι υπήρχε και δεύτερο σύστημα, εφεδρικό – το δευτεροβάθμιο στην Καρόλου.

Το ότι υπήρχαν 25 Σταθμάρχες και πλέον έχουμε 10.

Στο ότι έγιναν 9,5 δις ευρώ έξοδα για τον ΟΣΕ, δίχως να φτιαχτεί το κέντρο που είχε καεί.

Ανέφερε πως όταν τα μέτρα ασφαλείας δεν είχαν επάρκεια, ο ίδιος είχε σταματήσει το μέσο (ΤΡΑΜ).

Το ότι υπήρχε σύστημα gps που έδειχνε ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα τρένα και σε συνεργασία με τη Vodafone και σε ποια γραμμή!

Πολλοί οι Σταθμάρχες

Ο Χρήστος Σπίρτζης, μέσες άκρες, έκανε τον έναν υπαίτιο πολλούς. Οι Σταθμάρχες που πρέπει να κάτσουν στο εδώλιο είναι πολλοί. Πάρα πολλοί. Ο προηγούμενος Υπουργός Μεταφορών δεν είπε πως τα παρέδωσε όλα καλά.

Είπε πως υπήρχε τρόπος, έστω και όχι ο πιο προηγμένος, για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ατύχημα. Και πως αυτό καταργήθηκε και δεν αντικαταστάθηκε με κάποιο άλλο, αλλά περίμεναν μέχρι να είναι καθόλα έτοιμη η τηλεματική! Χάος.

Με άλλα λόγια, οι κινήσεις των αρμοδίων οδήγησαν μία προς μία στην τραγωδία των Τεμπών. Δεν μιλάμε μόνο για αμέλεια, μιλάμε για πλήρη ξεχαρβάλωμα των όποιων δικλείδων ασφαλείας μπορούσαν να υπάρχουν.

Και καθόμαστε και κάνουμε λόγο μόνο για τον Σταθμάρχη, τον επιβλέπων, τον προϊστάμενο και τον γιατρό που έδωσε άδεια για την αναρρωτική; Με τους πραγματικούς «Σταθμάρχες» τι θα γίνει; Θα πληρώσουν για την δολοφονία 57 ανθρώπων;

Ολόκληρη η συζήτηση που είχε ο Χρήστος Σπίρτζης με τους Αταίριαστους

 

Exit mobile version