ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στρατιωτικοί: Οργισμένο ξέσπασμα για την απλήρωτη εργασία – «Δεν είμαστε ”χαμάληδες” της κυβέρνησης»

Οι στρατιωτικοί «βράζουν» από την εκμετάλλευση της κυβέρνησης. Καταγγέλλουν απλήρωτη εργασία, δωρεάν υπερωρίες και υπηρεσίες άσχετες με το επάγγελμα.
Στρατιωτικοί: Οργισμένο ξέσπασμα για την απλήρωτη εργασία – «Δεν είμαστε ”χαμάληδες” της κυβέρνησης»

Στρατιωτικοί: Σε ένα πρωτόγνωρο ξέσπασμα αγανάκτησης κατά των αποφάσεων Μητσοτάκη προχώρησε το στρατιωτικό προσωπικό της χώρας, στηλιτεύοντας την πολιτική του πρωθυπουργού να εκμεταλλεύεται όλο και πιο ανάλγητα τον στρατό για να κλείνει όλες τις «τρύπες» του (ανύπαρκτου) επιτελικού κράτους.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η ανακοίνωση της κυβέρνησης πως οι στρατιωτικοί (πέρα από όλα τα άλλα πρόσθετα καθήκοντα) θα εκτελούν και εργασίες πυρασφάλειας μέσα στα δάση. Μια υπηρεσία που μάλιστα θα επιβάλλεται στους στρατιωτικούς ως έξτρα δωρεάν (!) υπερωριακή εργασία.

Σε ένα έγγραφο – καταπέλτη προς τον πρωθυπουργό, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) εκφράζει την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκεια των στρατιωτικών που ενώ δεν λαμβάνουν τις αμοιβές που δικαιούνται (για τη νυκτερινή τους εργασία, για την υπερωριακή τους απασχόληση, για την εργασία τους κατά τα Σαββατοκύριακα και αργίες,  για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου κλπ), η κυβέρνηση τους επιβαρύνει με ακόμα μία δωρεάν «αγγαρεία»!

Μάλιστα στο έγγραφο διαμαρτυρίας οι στρατιωτικοί ζητούν να απεμπλακούν από τις υπηρεσίες πυρασφάλειας, περιπολίας δασών και μεταναστευτικού, και από κάθε άλλη δράση που δεν συνάδει με την αποστολή τους.

Ο εξευτελιστικός τρόπος που συμπεριφέρεται η κυβέρνηση προς τους στρατιωτικούς ήταν επόμενο να προκαλέσει έκρηξη οργής. Είδαμε τους στρατιωτικούς να μπαίνουν στη μάχη κατά των καταστροφικών πυρκαγιών πέρυσι, να στήνουν σκηνές σε σεισμόπληκτους, να συνδράμουν σε πλημμύρες, άλλα να βγάζουν «το φίδι απ’ την τρύπα» και στην αποκλεισμένη Αττική Οδό και να μοιράζουν μέχρι και… κρουασάν στους πολίτες. Δηλαδή ο στρατός του κράτους να παρέχει βοήθεια στο φιάσκο μιας ιδιωτικής εταιρείας!

Πρόσθετος φόρτος εργασίας για υπηρεσίες που σε πολλές περιπτώσεις δεν αρμόζουν στον ελληνικό στρατό και μάλιστα χωρίς τις ανάλογες απολαβές! Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τους στρατιωτικούς σε «μπαλαντέρ» για όλες τις δουλειές, προκειμένου να αποφύγει μια  εκτεταμένη ενίσχυση του επιτελικού κράτους. Συμπεριφέρεται ταπεινωτικά στους στρατιωτικούς που τους μεταχειρίζεται σαν «υπηρετικό προσωπικό» και την ίδια στιγμή αφήνει «τρύπες» στα Σώματα Ασφαλείας, αφού χιλιάδες είναι οι αναγκαίες προσλήψεις στην Πυροσβεστική που συνεχίζουν να μην γίνονται!

Είναι αναμφισβήτητο πως οι στρατιωτικοί της χώρας ασφαλώς θα είχαν όλη την διάθεση να βοηθήσουν σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης που αντιμετωπίζει κατά καιρούς η χώρα. Και η δασοπροστασία είναι μια σημαντική υπηρεσία, για την οποία διαχρονικά πρόσφερε την βοήθεια του ο Ελληνικός Στρατός. Άλλα αυτό δεν μπορεί να γίνεται υπό τα πλαίσια μιας συνεχόμενης κοροϊδίας και εκμετάλλευσης.

Κατά βάση όμως, ο Στρατός πρέπει να απολαμβάνει πάντα τον σεβασμό της πολιτικής ηγεσίας, και να ασχολείται απερίσπαστος με τα φυσικά καθήκοντά του, δηλαδή την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας. Και όχι να γίνεται δεξαμενή ένστολων «εργατών» που σπεύδουν να ξελασπώσουν κάθε κακώς κείμενο της κυβέρνησης, και μάλιστα υπό συνθήκες εργασιακής «γαλέρας».

Η επιστολή της ΠΟΕΣ αναλυτικά: 

«Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στο σχετικό έγγραφό μας, με το οποίο, ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Ελλήνων εν ενεργεία στρατιωτικών, ζητήσαμε από τον πολιτικό μας προϊστάμενο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, την άμεση απεμπλοκή του στρατιωτικού προσωπικού από την πυρασφάλεια των δασών και το μεταναστευτικό, διαβάζουμε σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι σε σύσκεψη εργασίας που συμμετείχατε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η σημαντική αύξηση της επίγειας παρατήρησης με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικότερα στις πλέον επικίνδυνες περιοχές ενώ οι περίπολοι μετατρέπονται σε αμιγώς στρατιωτικές, απελευθερώνοντας δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν και ποιος εισηγήθηκε την περαιτέρω εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πυρασφάλεια των δασών με εκπομπή περισσότερων και αμιγώς στρατιωτικών περιπόλων, αλλά είμαστε σίγουροι ότι αυτός που το έπραξε δεν είναι σίγουρα συνάδελφος στρατιωτικός, αλλά πρόσωπο το οποίο σαφέστατα πρέπει να έχει πλήρη άγνοια του ρόλου και της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων και επιθυμεί την ολοκληρωτική εξουθένωση του στρατιωτικού προσωπικού, προσθέτοντας περισσότερο βάρος στις πλάτες του!

Σας προειδοποιούμε κύριε πρωθυπουργέ και δεν αποτελεί απειλή, αλλά μεταφορά του κλίματος που επικρατεί στο στρατιωτικό προσωπικό, ότι αν συνεχιστεί η ίδια τακτική αντιμετώπισης, δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα που η αγανάκτησή του θα ξεπεράσει τα όρια. Οι ένστολες πορείες διαμαρτυρίας των ετών 2012 – 2013, θα φαντάζουν περίπατο μπροστά σε αυτά που έρχονται.

  • Πληρωθεί, αναδρομικά, από το έτος 2017 και μετά, η νυκτερινή εργασία των συναδέλφων μας.
  • Εκδοθεί η κοινή Υπουργική απόφαση μεταξύ των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις αποζημίωσης της νυκτερινής εργασίας μας, οι οποίοι (όροι και προϋποθέσεις) δεν θα είναι επ’ ουδενί υποδεέστερες των Σωμάτων Ασφαλείας.
  • Αναγνωριστεί η υπερωριακή μας εργασία, με ταυτόχρονη αποζημίωσή της και παροχή αδιάθετων (ρεπό).
  • Αναγνωριστεί η πενθήμερη εργασία μας, με ταυτόχρονη αποζημίωση και παροχή αδιάθετων (ρεπό) σε περίπτωση υπέρβασης.
  • Απεμπλακούν οι συνάδελφοί μας από πυρασφάλεια, δασοπερίπολα, μεταναστευτικό και κάθε άλλη δράση αποτελεί πάρεργο και εκτός αποστολής.
  • Αποζημιωθούν, πλήρως και ολοκληρωτικώς όλες οι υπηρεσίες (με προσωπικό, υλικά και μέσα) που παρείχαν μέχρι και σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο σε λοιπούς κρατικούς φορείς εξ αδυναμίας της αποστολής τους, όσο και ιδιωτικοί φορείς (ίδετε ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.).

Στους κ.κ. ΥΕΘΑ, ΥΦΕΘΑ και Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, στους οποίους κοινοποιείται, ωσαύτως, το παρόν γνωρίζεται η έντονη αγανάκτηση και δυσφορία του προσωπικού, το οποίο επιφυλάσσεται, δια ημών, για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.

Ως Ομοσπονδία, πιστεύουμε ότι η έτερη συναφής Ομοσπονδία ΠΟΜΕΝΣ, στο κοινό όργανο στο οποίο συμμετέχει, όπως η ίδια διαλαλεί και διαφημίζει μαζί με τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, δεν συμφώνησε στην περαιτέρω ως άνω εμπλοκή των συναδέλφων που εκπροσωπεί και την απεμπλοκή των αστυνομικών και πυροσβεστικών υπαλλήλων, τα καθήκοντα των οποίων είναι αμιγώς αυτά που καλούνται να εκτελέσουν οι Έλληνες στρατιωτικοί συνάδελφοί τους».

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Συγκινητική μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Συγκινητική μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Οι οικογένειες που ανέθρεψαν από τους σημαντικότερους ήρωες αγωνιστές για την αποτιναξη του κατακτητικού ζυγού.

Κοινωνία
Κοινωνία: Πρεσβύτερος π. Αναστάσιος Κ. Γκοτσόπουλος: Ο Ζελένσκι κακοποιεί και τη Θριαμβεύουσα Εκκλησία

Πρεσβύτερος π. Αναστάσιος Κ. Γκοτσόπουλος: Ο Ζελένσκι κακοποιεί και τη Θριαμβεύουσα Εκκλησία

«Οι Άγιοι της Λαύρας των Σπηλαίων είναι και δικοί μας Άγιοι».

Κοινωνία
Κοινωνία: Μακεδονικός – Καμπανιακός: Σοκαριστικός τραυματισμός για τον Παναγιωτούδη

Μακεδονικός – Καμπανιακός: Σοκαριστικός τραυματισμός για τον Παναγιωτούδη

"Πάγωσαν" συμπαίκτες και αντίπαλοι.

Κοινωνία
Κοινωνία: Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Που θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Πώς θα είναι ο καιρός και τις επόμενες ημερες στην Ελλάδα.

Κοινωνία
Κοινωνία: Θεσσαλονίκη: Ληστεία με λεία 200.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Ληστεία με λεία 200.000 ευρώ

Tην έπεισε να τoν ανεβάσει στο σπίτι της και της έκλεψε κοσμήματα και τιμαλφή.

Κοινωνία
Κοινωνία: Ρόδος: Κύκλωμα έδινε πτυχία αγγλικών με 1200 ευρώ – Έδιναν τις απαντήσεις για το proficiency

Ρόδος: Κύκλωμα έδινε πτυχία αγγλικών με 1200 ευρώ – Έδιναν τις απαντήσεις για το proficiency

Τους έδιναν τις απαντήσεις και τις έκαναν αντιγραφή από την προηγούμενη μέρα με τα γραμματά τους.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Συγκλονιστικά νέα ηχητικά με διάλογο σταθμαρχών μετά τη σύγκρουση

Τέμπη: Συγκλονιστικά νέα ηχητικά με διάλογο σταθμαρχών μετά τη σύγκρουση

Το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ..

Κοινωνία
Πολιτική: Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει μέρος για να κάνει ουρανοξύστη και στην Ελλάδα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει μέρος για να κάνει ουρανοξύστη και στην Ελλάδα

τους επόμενους μήνες αναμένεται να επισκεφθεί, την Ελλάδα άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Αμερικανού προέδρου με εμπλοκή στον Οργανισμό Τραμπ.

Πολιτική
Κοινωνία: Αλλαγή Ώρας: Αυτή την Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά!

Αλλαγή Ώρας: Αυτή την Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά!

Για ακόμα μία χρονιά έρχεται η αλλαγή ώρας!

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Η woke δικτατορία επελαύνει σε ΕΕ-Βρετανία: Δημοτικό σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε τη γιορτή του Πάσχα λόγω «συμπεριληπτικότητας»

Η woke δικτατορία επελαύνει σε ΕΕ-Βρετανία: Δημοτικό σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε τη γιορτή του Πάσχα λόγω «συμπεριληπτικότητας»

Ο διωγμός του Χριστιανισμού συνεχίζεται - Σταμάτησαν τους καθιερωμένους εορτασμούς του Πάσχα για να μην ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι μετανάστες!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Τραγικά καθυστερημένη και «χλιαρή» η θέση που πήρε ο Μητσοτάκης για τις σφαγές Χριστιανών στη Συρία

Τραγικά καθυστερημένη και «χλιαρή» η θέση που πήρε ο Μητσοτάκης για τις σφαγές Χριστιανών στη Συρία

Μετά από εβδομάδες θηριωδιών εναντίον Χριστιανών στη Συρία, ο Κ.Μητσοτάκης αποφάσισε να ψελλίσει μια υποτυπώδη αντίδραση

Κοινωνία
Κοινωνία: Χρήστος Τριαντόπουλος – Τέμπη: Με ένα υπόμνημα ντροπής «δραπέτευσε» από την Προανακριτική

Χρήστος Τριαντόπουλος – Τέμπη: Με ένα υπόμνημα ντροπής «δραπέτευσε» από την Προανακριτική

Με αντισυνταγματικές πρακτικές συνεχίζεται η συγκάλυψη - Η κυβέρνηση φοβήθηκε τις καταθέσεις μαρτύρων και τα στοιχεία που θα έβγαιναν στην Προανακριτική Επιτροπή

Κοινωνία
Κοινωνία: Το συγκινητικό που κάνει ο Δημήτρης Κόκοτας

Το συγκινητικό που κάνει ο Δημήτρης Κόκοτας

Ο τρόπος επικοινωνίας του τραγουδιστή με την κόρη του.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέλος η Ματίνα Παγώνη μετά από 12 χρόνια από την προεδρία της ΕΙΝΑΠ – Σάρωσε το ΚΚΕ στους γιατρούς

Τέλος η Ματίνα Παγώνη μετά από 12 χρόνια από την προεδρία της ΕΙΝΑΠ – Σάρωσε το ΚΚΕ στους γιατρούς

Η ΔΗΠΑΚ επικράτησε παίρνοντας 1.550 ψήφους.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αρκιοί: Έκκληση σε οικογένειες με παιδιά να μετοικήσουν στο νησί για να μην ερημώσει

Αρκιοί: Έκκληση σε οικογένειες με παιδιά να μετοικήσουν στο νησί για να μην ερημώσει

Το σχολείο έχει μόνο έναν μαθητή.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γιατί είχαμε ρεκόρ συνταξιοδοτήσεων με πάνω από 200.000 νέους συνταξιούχους το 2024

Γιατί είχαμε ρεκόρ συνταξιοδοτήσεων με πάνω από 200.000 νέους συνταξιούχους το 2024

«Να ξεκαθαρίσει και να πει η κυβέρνηση».

Κοινωνία
Κοινωνία: Παραδόθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις του Βασίλη Καλογήρου – Ούτε καν σε θεραπευτικά επίπεδα το φάρμακο που βρήκαν ενώ διάφοροι έλεγαν άλλα

Παραδόθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις του Βασίλη Καλογήρου – Ούτε καν σε θεραπευτικά επίπεδα το φάρμακο που βρήκαν ενώ διάφοροι έλεγαν άλλα

Είχαν πει ακόμα πως του έφαγε τις φάλαγγες από το χέρι σπάνιο... πτηνό.

Κοινωνία
Κοινωνία: Έλενα Ακρίτα: Φαντασιωνόταν «μισαναπηρισμό» στην παρέλαση του παιδιού ΑμΕΑ, μέχρι που ήρθε το σχόλιο της καθηγήτριας του και την αποστόμωσε

Έλενα Ακρίτα: Φαντασιωνόταν «μισαναπηρισμό» στην παρέλαση του παιδιού ΑμΕΑ, μέχρι που ήρθε το σχόλιο της καθηγήτριας του και την αποστόμωσε

Η Έλενα Ακρίτα αμαύρωσε με τα woke «κολλήματά» της το μεγαλείο ψυχής ενός παιδιού ΑμΕΑ που παρέλασε με τα πόδια του στη Λαμία

Κοινωνία