ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στρατιωτική θητεία: Ποια σενάρια εξετάζει η Κυβέρνηση – Διάρκεια θητείας με… επιλογή; (vid)

Στρατιωτική θητεία: Αρκετές είναι οι εισηγήσεις που πέφτουν στο… τραπέζι αναφορικά με την αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς. Ποια δεδομένα εξετάζονται… Η Κυβέρνηση είναι κοντά στο να επικυρώσει την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον στρατό ξηράς, από τους εννέα στους 12 μήνες. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένοπλες Δυνάμεις: 15.000 προσλήψεις-Τι θα γίνει με τις Στρατιωτικές Σχολές...

Στρατιωτική θητεία
Συντάκτης: Μάριος Σταμπουλής Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Στρατιωτική θητεία: Αρκετές είναι οι εισηγήσεις που πέφτουν στο… τραπέζι αναφορικά με την αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς. Ποια δεδομένα εξετάζονται…

Η Κυβέρνηση είναι κοντά στο να επικυρώσει την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον στρατό ξηράς, από τους εννέα στους 12 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένοπλες Δυνάμεις: 15.000 προσλήψεις-Τι θα γίνει με τις Στρατιωτικές Σχολές

Ωστόσο, όπως αναφέρει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, υπάρχει εισήγηση αυτό να ισχύει μόνο σε όσους υπηρετούν στην ενδοχώρα. Όσοι δηλαδή υπηρετούν σε νησιά ή στον Έβρο, τότε θα συνεχίσουν κανονικά στους εννέα μήνες.

Όπως σημειώνεται, το συγκεκριμένο μοντέλο θα αυξήσει κατά 15% την επάνδρωση στα σύνορα, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν.

Αναφορικά για τη στράτευση στα 18, φαίνεται δύσκολο και ένα τέτοιο σενάριο δεν προκρίνεται.

Exit mobile version