ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα εμβόλια Covid «καίνε» την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Απόφαση βόμβα από το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ, βρίσκει αδιαφάνεια στις συμβάσεις

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου «καίει» την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μια ημέρα πριν την ψηφοφορία για την επανεκλογή της

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου «καίει» την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μια ημέρα πριν την ψηφοφορία για την επανεκλογή της.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Ορφανίδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ένα πολύ ισχυρό πλήγμα στην – πάλαι ποτέ – παντοδυναμία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκάλεσε η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο διαπίστωσε παρατυπίες της Κομισιόν στις συμβάσεις εμβολίων για την COVID- 19.

Η χρονική στιγμή που ήρθε αυτή η δυσφημιστική απόφαση για τη «σιδηρά κυρία» της ΕΕ, έχει μεγάλη σημασία, καθώς εκδόθηκε μόλις μια μέρα πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για την επανεκλογή στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκεί η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χρειάζεται τη θετική ψήφο 361 ευρωβουλευτών για να ανανεώσει τη θητεία της ως Πρόεδρος της Κομισιόν.

Είναι φανερό πλέον ότι κάποιοι ευρωπαϊκοί κύκλοι δεν θέλουν μια δεύτερη θητεία της Φον ντερ Λάιεν, και όχι άδικα, καθώς η πολιτική της υπήρξε καταστροφική σε πολλούς τομείς, όπως στη διαχείριση της πανδημίας, στις αντιρωσικές κυρώσεις που γύρισαν μπούμερανγκ στην ΕΕ, στο ενεργειακό ζήτημα, στην ακρίβεια, στην πολιτική κατά των αγροτών, στους περιορισμούς δικαιωμάτων και τη φίμωση της ελεύθερης γνώμης, στην προώθηση της woke ατζέντας και πολλά άλλα.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο της ΕΕ απεφάνθη πως η Κομισιόν δεν παρείχε «αρκετή πρόσβαση» στις συμβάσεις για τα εμβόλια Covid-19 με τις φαρμακοβιομηχανίες, διαπιστώνοντας παρατυπίες στην αιτιολόγηση της για απόκρυψη ή «διόρθωση» τμημάτων των εγγράφων.

Η Επιτροπή έχει πλέον προθεσμία δύο μηνών και δέκα ημερών για να ασκήσει έφεση στην υπόθεση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Τα σύννεφα των σκανδάλων πυκνώνουν πάνω από την εκλεκτή… φίλη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού το PhizerGate εξακολουθεί να αμαυρώνει το βιογραφικό της και να ενδέχεται να αποκαλυφθεί ένα τεράστιο κεφάλαιο διαφθοράς που σχετίζεται άμεσα με την υγειονομική πολιτική της Κομισιόν στον καιρό της πανδημίας.

Να θυμίσουμε ότι το PfizerGate αφορά τις μυστικές συμφωνίες της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν με τον CEO της φαρμακοβιομηχανίας Άλμπερτ Μπουρλά, για την αγορά των πειραματικών σκευασμάτων για τον κορωνοΐό. Οι λεπτομέρειες τη σύμβασης παραμένουν ακόμα και σήμερα άγνωστες.

Σημειώνεται επιπλέον ότι η έρευνα για το σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού οι New York Times έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας τη δημοσιοποίηση των SMS που αντάλλαξε η πρόεδρος της Κομισιόν με τον CEO της Pfizer για κλείσει η χρυσοφόρα συμφωνία δισεκατομμυρίων, ώστε να αγοράσει η ΕΕ σκευάσματα που και απέτυχαν να κάνουν αυτό που υπόσχονταν και αποδείχθηκαν ότι προκαλούν θανάτους και καταστροφικές παρενέργειες.

Επομένως το PfizerGate δεν είναι μόνο σκάνδαλο οικονομικής φύσεως, αλλά συνδέεται και με την ίδια την υγεία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρωπαίων, καθώς ενδέχεται να σχετίζεται άμεσα με την ενορχηστρωμένη προσπάθεια να αποσιωπηθούν ή να υποβιβαστούν οι καταστροφικές παρενέργειες των πειραματικών σκευασμάτων για την Covid – 19.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άλμπερτ Μπουρλά είχε κληθεί να καταθέσει γι’ αυτό το θέμα στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αρνήθηκε να προσέλθει δύο φορές, αποφεύγοντας να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το πώς έγιναν οι μυστικές συμφωνίες για τα εμβόλια.

Exit mobile version