Τέμπη – 28 Φεβρουαρίου: Κυριολεκτικά όλος ο κόσμος στο πόδι – Συγκλονιστική συμμετοχή σε 305 πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (χάρτες)
Η συγκέντρωση για τα 2 χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ σε κόσμο το μεγάλο συλλαλητήριο της 26ης Ιανουαρίου
Χωρίς ιστορικό προηγούμενο αναμένεται να είναι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη, την Παρασκευή 28η Φεβρουαρίου, όπου συμπληρώνονται 2 χρόνια από την αποφράδα μέρα που 57 άνθρωποι δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι τους και τις οικογένειές τους.
Όλοι συντείνουν στην εκτίμηση ότι η ιστορική συγκέντρωση της 26ης Ιανουαρίου, θα μοιάζει «μικρή» μπροστά σε αυτό που αναμένεται να γίνει σε 3 ημέρες από τώρα. Εκατομμύρια πολίτες πανελληνίως αλλά και διεθνώς θα πουν ένα συντριπτικό «ΟΧΙ» στην επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος.
Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να σπείρουν τον φόβο και τον διχασμό, αντί να πετυχαίνουν τον αντιδημοκρατικό σκοπό τους, ενώνουν ακόμα περισσότερο τους Έλληνες στο κοινό αίτημα για απονομή δικαιοσύνης. Ο μεγάλος πανικός της κυβέρνησης Μητσοτάκη οφείλεται στο ότι δεν μπορεί πλέον να «χρωματίσει» τη συγκέντρωση για να τη διασπάσει.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε να κάνει κάλεσμα αποκλειστικά στους… νεοδημοκράτες ώστε να αντιμετωπίζουν με… οργή τις κατηγορίες περί συγκάλυψης. Ο υπουργός Υγείας ενώ ψηφίστηκε για να εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες, τώρα γυρίζει την πλάτη στο 80% των Ελλήνων και βλέποντας ότι είναι ανεπιθύμητος προσπαθεί να συσπειρώσει το κομματικό «μαντρί» του. Προς μεγάλη τους λύπη όμως, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ακόμα και οι 4 στους 10 ψηφοφόρους της ΝΔ θεωρούν ότι υπάρχει συγκάλυψη.
Αυτό το κοινωνικό τσουνάμι έχει διοχετεύσει τόσο μεγάλη οργή που καμία επικοινωνιακή πονηριά δεν το σταματά. Εδώ και μέρες οι αφίσες για το επερχόμενο συλλαλητήριο έχουν κατακλείσει τα social media. Δεκάδες περιοχές σε Ελλάδα και εξωτερικό προστίθενται κάθε μέρα στη τεράστια λίστα των συγκεντρώσεων.
Ήδη μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 305 συγκεντρώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, από τις οποίες οι 223 θα πραγματοποιηθούν σε πόλεις της Ελλάδας. Να θυμίσουμε ενδεικτικά ότι οι πόλεις που είχαν συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της 26ης Ιανουαρίου ήταν περίπου 150 (εντός και εκτός Ελλάδας), άρα μιλάμε ήδη για διπλάσιο αριθμό συγκεντρώσεων και πολλαπλάσιο αριθμό κόσμου. Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να προστεθούν κι άλλες περιοχές, ενώ στο διαδίκτυο υπάρχει σχετικός χάρτης που δείχνει όλα τα σημεία που έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Όσον αφορά τις συγκεντρώσεις εκτός Ελλάδας, η κινητοποίηση είναι πρωτοφανής. ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Τουρκία, Ισπανία, Νορβηγία, Ιταλία, Πολωνία, Δανία, Ρουμανία, Γερμανία, Ισλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, είναι μερικές από της χώρες που θα ακουστεί το σύνθημα «Δεν έχω οξυγόνο» για τις 57 αδικοχαμένες ζωές. Δυναμική κινητοποίηση αναμένεται να υπάρξει και στην Κύπρο, όπου τα αδέρφια μας – ανάμεσα στους 57 νεκρούς – θρηνούν και 2 Κύπριους φοιτητές που εμπιστεύτηκαν το ελληνικό κράτος και τελικά οι οικογένειές τους, τους υποδέχτηκαν σε φέρετρα.
Η κινητοποίηση είναι τόσο μεγάλη που πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η πίεση του λαού θα γίνει καταλύτης εξελίξεων. Αν η συγκέντρωση της 26ης Ιανουαρίου προκάλεσε τόσο μεγάλους τριγμούς, μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα προκαλέσει ένα συλλαλητήριο με διπλάσιο ή και τριπλάσιο κόσμο…
View full screen map
View full screen map