ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Αγώνας δρόμου για να μην ξεχαστεί το έγκλημα με τους 57 νεκρούς

Συμβολικός αγώνας δρόμου, μήκους 30 χιλιομέτρων, αναμένεται να διοργανωθεί στις 3 Μαρτίου στη μνήμη των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη.
Τέμπη: Αγώνας δρόμου για να μην ξεχαστεί το έγκλημα με τους 57 νεκρούς

Έντεκα μήνες έχουν περάσει από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, το φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Έντεκα μήνες μετά, οργισμένοι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλουν κυβερνητική συγκάλυψη και απεγνωσμένοι επισημαίνουν ότι τα θύματα δεν είναι «αριθμοί».

Την ίδια στιγμή, ένας ιδιαίτερος αγώνας μήκους 30 χιλιομέτρων πρόκειται να λάβει χώρα την Κυριακή 3 Μαρτίου, στη μνήμη των θυμάτων. Ένας αγώνας χωρίς μετάλλια, πρωτιές και ό,τι άλλο έχουμε συνηθίσει.

Το σημείο εκκίνησης είναι ο προαύλιος χώρος του εργοστασίου Ζαχάρεως, στο 2ο χλμ. Λάρισας – Συκουρίου στις 09:00 και με τερματισμό στο «σημείο μηδέν» του τραγικού δυστυχήματος.

Όσα χρειάζεται να ξέρετε για τον αγώνα δρόμου στα Τέμπη

Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος άνδρες και γυναίκες, με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή, συμπληρώνουν την φόρμα συμμετοχής στο link: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η απόσταση των 30 χλμ. είναι μια διαδρομή μέτριας δυσκολίας, παρόλα αυτά ο δρομέας θα βρίσκεται στο δρόμο για περίπου 3,5 – 4 ώρες.

Οι δρομείς που θα θελήσουν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να έχουν εμπειρία από ανάλογες αποστάσεις, 30 ή και περισσότερων χιλιομέτρων ή τουλάχιστον 2 συμμετοχές σε αγώνες Ημιμαραθωνίου 21χλμ. τα 2 τελευταία χρόνια τους οποίους να έχουν τερματίσει στα προβλεπόμενα χρονικά όρια. Οι αγώνες αυτοί θα δηλώνονται στην φόρμα συμμετοχής. Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων τα οποία θα δηλώσετε.

Από ‘κει και πέρα, ο αριθμός των αθλητών που γίνονται δεκτοί στον «1ο Δρόμο Μνήμης» ορίζεται στους τριακόσιους (300) λαμβάνοντας υπόψιν τα όρια των οργανωτικών δυνατοτήτων των διοργανωτών, τον έλεγχο του αγώνα σε θέματα ασφάλειας, όπως και την περιβαλλοντική ευθύνη διοργανώσεων με μαζικό χαρακτήρα.

Φυσικά, δεν υπάρχει τίμημα συμμετοχής.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλες τις πληροφορίες

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Αγώνας δρόμου για να μην ξεχαστεί το έγκλημα με τους 57 νεκρούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.