ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Εξεταστική για τα μάτια του κόσμου – Τι προκύπτει από το πόρισμα της ΝΙΚΗΣ

Εδώ είναι το κρίσιμο που καταγράφεται στο πόρισμα της ΝΙΚΗΣ για την εξεταστική για τα Τέμπη, η Boυλή μπορούσε «με απόφασή της να περιoρίσει τις εξoυσίες της εξεταστικής επιτρoπής».
Τέμπη: Εξεταστική για τα μάτια του κόσμου – Τι προκύπτει από το πόρισμα της ΝΙΚΗΣ

Πώς έκαναν εξεταστική για τα… μάτια του κόσμου για την διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών, μη δίνοντας στην επιτροπή τις δέουσες αρμοδιότητες και κρίσιμες πληροφορίες.

Oι εξεταστικές επιτρoπές έχoυν όλες τις αρμoδιότητες των ανακριτικών αρχών, καθώς και τoυ εισαγγελέα πλημμελειoδικών και ενεργoύν κάθε αναγκαία, κατά τη κρίση τoυς, έρευνα για την επίτευξη τoυ σκoπoύ για τoν oπoίo συστάθηκαν.

Όμως και εδώ είναι το κρίσιμο που καταγράφεται στο πόρισμα της ΝΙΚΗΣ για την εξεταστική για τα Τέμπη, η Boυλή μπορούσε «με απόφασή της να περιoρίσει τις εξoυσίες της εξεταστικής επιτρoπής».

Να σημειωθεί ότι η εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη «στερήθηκε της άμεσης πρόσβασης σε κρίσιμα έγραφα των υπό διαμόρφωση δικογραφιών, μολονότι της προσδόθηκε με αποφάσεις της, που ενισχύθηκαν από γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβούλιου της Βουλής, η ιδιότητα του φορέα προανακριτικών τουλάχιστον αρμοδιοτήτων».

Έτσι λοιπόν, στην εξεταστική για τα Τέμπη έχουμε το αδιανόητο να αναμένει κανείς αξιόπιστο αποτέλεσμα ενώ ταυτόχρονα τίθενται στην διάθεση της εξεταστικής προς εξέταση μόνο ή κυρίως υπόλογοι, «κατά των οποίων μάλιστα έχει ασκηθεί ή επίκειται ποινική δίωξη».

Τι κι αν ζητήθηκε από τους βουλευτές μέλη της αντιπολίτευσης να διευρυνθεί ο κατάλογος των μαρτύρων αλλά και να διαβιβαστούν στο σύνολο τους τα στοιχεία των δικογραφιών που σχηματίστηκαν κατόπιν έρευνας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, αλλά και του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας (σ.σ. στα χέρια του οποίου βρίσκεται και η δικογραφία που επιμελήθηκε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας κ. Κεχαγιά και αυτή της Ευρωπαϊκης Εισαγγελίας).

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υπάρχει άμεση σχέση των σοβαρών δυστυχημάτων και της έλλειψης ασφάλειας της κυκλοφορίας των τρένων και των επιβατών με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων της 717/2014.

Διαβάστε επίσης:

ΝΙΚΗ: Σοκαριστικό το πόρισμα του κόμματος για τα Τέμπη – Ποινικές ευθύνες και του πρωθυπουργού

Τέμπη: «Καταπέλτης» η δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ισοπεδώνει το προκλητικό πόρισμα της ΝΔ – «Η σύμβαση 717 θα είχε αποτρέψει την τραγωδία»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Εξεταστική για τα μάτια του κόσμου – Τι προκύπτει από το πόρισμα της ΝΙΚΗΣ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.