ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη – Η απόλυτη φρίκη: Οστά, καμένα παπούτσια, ρούχα και βιολογικό υλικό βρέθηκαν πεταμένα σε οικόπεδο, από έρευνες συγγενών!

18 μήνες μετά τα Τέμπη, οι συγγενείς βρίσκουν ακόμα μακάβρια πειστήρια του εγκλήματος πεταμένα! - Φρίκη με όσα εντόπισε η ομάδα Anubis
Τέμπη – Η απόλυτη φρίκη: Οστά, καμένα παπούτσια, ρούχα και βιολογικό υλικό βρέθηκαν πεταμένα σε οικόπεδο, από έρευνες συγγενών!

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την ασταμάτητη φρίκη που βιώνουν οι οικογένειες των θυμάτων, ανακαλύπτοντας νέα μακάβρια ευρήματα σε οικόπεδα! Τραγικά ίχνη των νεκρών κάτω από σωρούς χωμάτων, ως αποτέλεσμα της επιχείρησης «μπαζώματος» των στοιχείων που ξεκίνησε από τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη!

Ενώ έχουν περάσει 18 ολόκληροι μήνες από το αδιανόητο έγκλημα των Τεμπών, οι χαροκαμένες οικογένειες με δικά τους έξοδα συνεχίζουν να ανακαλύπτουν πεταμένα αντικείμενα των παιδιών τους! Πιο συγκεκριμένα, εκπαιδευμένοι σκύλοι ιδιωτικής εταιρείας, στην οποία απευθύνθηκαν οι συγγενείς των θυμάτων, βρήκαν σε ξένο οικόπεδο, οστά, καμένα παπούτσια, καμένες μπλούζες, μέχρι και μια κάρτα sms!

Μακάβρια πειστήρια ενός εγκλήματος που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους, κι όμως καμία αρμόδια Αρχή δεν έχει ασχοληθεί να τα ερευνήσει όπως θα έπρεπε και όσο διεξοδικά θα έπρεπε. Σε σημείο που οι ιδιωτικές έρευνες έχουν φτάσει σε ασύγκριτα περισσότερα ευρήματα, σε σχέση με το «αργόσυρτο» ανακριτικό έργο που παρουσιάζει τεράστια κενά. Το αποτέλεσμα είναι ότι η δικογραφία σώζει την υπόληψή της κυρίως από τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες των συγγενών.

Αν δεν υπήρχαν αυτές, ένας τεράστιος όγκος από στοιχεία θα έμεναν στο σκοτάδι. Αρκεί μόνο να δούμε την εξοργιστική προχειρότητα και αδιαφορία των Αρχών για τα πειστήρια που πετάχτηκαν κακήν κακώς στο Κουλούρι και στα οικόπεδα που κατέληξε το χώμα από τον τόπο της τραγωδίας.

Όμως πώς ήρθαν στο φως της έρευνας τα νέα συγκλονιστικά ευρήματα; Η γνωστή ομάδα Anubis με τους εκπαιδευμένους σκύλους, είναι εκείνη που είχε εντοπίσει βιολογικό και γενετικό υλικό στο Κουλούρι, στο οικόπεδο του ΟΣΕ δηλαδή όπου είχαν πεταχτεί για πολλούς μήνες τα βαγόνια από τα 2 τρένα, αφύλακτα και απροστάτευτα από τα στοιχεία της φύσης.

Τώρα η ομάδα Anubis κλήθηκε να ερευνήσει τους χωμάτινους σωρούς στην περιοχή Πηγάδια, εκεί που δόθηκε εντολή να μεταφερθούν παράνομα 43 φορτηγά με χώμα από το σημείο «μηδέν», πετώντας μέλη νεκρών και τεκμήρια σαν να ήταν σκουπίδια, προκειμένου να αλλοιωθεί ο τόπος του εγκλήματος. Μια αδιανόητη προσπάθεια συγκάλυψης που ξεκίνησε χωρίς καν να έχουν γίνει οι προβλεπόμενες ενέργειες για την περισυλλογή των σορών.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ομάδας Anubis, όπως προαναφέραμε βρέθηκαν οστά, προσωπικά αντικείμενα, καμένες μπλούζες, καμένα παπούτσια, καμένες ζώνες ακόμα και μία κάρτα SIM. Επιπλέον εντοπίστηκε βιολογικό υλικό το οποίο, σύμφωνα με το πόρισμα έχει φαγωθεί από ζώα! Στα όσα εντοπίστηκαν περιλαμβάνεται και εύρημα, το οποίο ζητήθηκε να ελεγχθεί από μεταλλειολόγο, καθώς παραμένει αναπάντητο το μεγάλο ερώτημα για τις παράνομες εύφλεκτες ουσίες που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία.

Ενώ εκτιμάται ότι περίπου 30 άτομα σκοτώθηκαν από την έκρηξη και την πυρκαγιά, μένει να απαντηθεί σε ποιους ανήκε αυτό το παράνομο φορτίο και αν συνδέεται με το σκιώδες κύκλωμα νοθείας καυσίμων, κάτι που θα έφερνε σε δεινή θέση τον ΟΣΕ, τη Hellenic Train και το υπουργείο Μεταφορών!

Σε κάθε περίπτωση είναι αποτρόπαιο για ένα κράτος που υποτίθεται ότι είναι ευρωπαϊκό, να βρίσκονται ακόμα απομεινάρια των νεκρών σε οικόπεδα και να μη συγκινείται κανείς από αυτήν την κτηνωδία…

Δείτε τα ντοκουμέντα της φρίκης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη – Η απόλυτη φρίκη: Οστά, καμένα παπούτσια, ρούχα και βιολογικό υλικό βρέθηκαν πεταμένα σε οικόπεδο, από έρευνες συγγενών!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.