ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Κόλαφος για την κυβέρνηση το ρεπορτάζ του BBC – «Ένα δυστύχημα που περίμεναν να συμβεί»

Σε ρεπορτάζ του BBC τονίζεται η αγωνία του ελληνικού λαού πως θα υπάρξει συγκάλυψη στην υπόθεση των Τεμπών
Τέμπη: Κόλαφος για την κυβέρνηση το ρεπορτάζ του BBC – «Ένα δυστύχημα που περίμεναν να συμβεί»

Ρεπορτάζ BBC: Την ώρα που εντός των συνόρων η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί την κλασσική συνταγή της διάχυσης ευθυνών, κόλαφος είναι ο διεθνής Τύπος για την τραγωδία στα Τέμπη. Το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ για το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη παραμένει μεγάλο και μοιάζει ως αδιάκοπη συνέχεια του διασυρμού της χώρας μας για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αφού παγιώνεται η άποψη πως στην Ελλάδα δεν λειτουργούν ούτε οι δημοκρατικοί θεσμοί, ούτε οι υποδομές του κράτους και το ένα οπωσδήποτε επηρεάζει το άλλο.

Το βρετανικό δίκτυο BBC από την πρώτη στιγμή μετά την τραγωδία των Τεμπών εστιάζει στις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και αναδεικνύει τις παθογένειες στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας, το οποίο και χαρακτηρίζει «προηγούμενου αιώνα». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσποιείται πως… δεν ήξερε τίποτα για την τριτοκοσμική κατάσταση του σιδηρόδρομου, σαν να ήταν κάποιος άλλος πρωθυπουργός στην χώρα μας εδώ και τέσσερα χρόνια, ωστόσο το BBC σε ρεπορτάζ του επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα δυστύχημα το οποίο αναμενόταν ότι θα συμβεί.

Η βρετανική «ναυαρχίδα» της ενημέρωσης έκανε αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα δυο εβδομάδες μετά από το πιο φονικό σιδηροδρομικό δυστύχημα της ελληνικής ιστορίας: «57 άνθρωποι έχασαν εδώ τη ζωή τους, πολλοί εκ των οποίων νέοι και έφηβοι που είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους» αναφέρει το ρεπορτάζ και επισημαίνει ότι τα ερωτήματα για την τραγωδία έβγαλαν στους δρόμους χιλιάδες πολίτες που ζητούν απαντήσεις και δικαίωση για τα θύματα.

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι οι πολίτες φοβούνται ότι θα υπάρχει συγκάλυψη στην υπόθεση και ότι δεν θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση του Γεραπετρίτη για την επαναλειτουργία των δρομολογίων αλλά και τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί.

Άλλη μια τρανταχτή περίπτωση που τα ξένα ΜΜΕ έχουν περισσότερη επαφή με την ελληνική πραγματικότητα, απ’ ότι έχει η ελληνική κυβέρνηση. Ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει άλλωστε πως μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, η πρώτη «γραμμή» του Μαξίμου ήταν το… «ανθρώπινο λάθος» και στη συνέχεια υπό το βάρος των ατελείωτων αποκαλύψεων για την τραγική κατάσταση του σιδηροδρόμου, πήγαμε σε αλλαγή «τροπαρίου» και ακούσαμε τον Γιάννη Οικονόμου να λέει ότι ο πρωθυπουργός ήταν… ανενημέρωτος, άλλα τώρα που… ενημερώθηκε έκανε «προσωπικό του στοίχημα» να κάνει «πόλεμο» με το βαθύ κράτος, στην… επόμενη τετραετία.

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει την λανθασμένη εντύπωση πως απευθύνεται σε έναν λοβοτομημένο λαό και να έχει γίνει κλισέ πλέον το «ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε», ωστόσο τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης δεν έχουν κανένα λόγο να ακολουθήσουν το θέατρο παραλόγου που παίζεται στην Ελλάδα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Κόλαφος για την κυβέρνηση το ρεπορτάζ του BBC – «Ένα δυστύχημα που περίμεναν να συμβεί»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.