ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Οργισμένο ξέσπασμα από τη μητέρα της Κλαούντιας Λάτα για την αποφυλάκιση του σταθμάρχη – «Θέλουν να μας κάνουν να τρελαθούμε»

Τέμπη: Οργή για την ατιμωρησία των βασικών ενόχων και την τεράστια καθυστέρηση της δίκης - Τι λέει η μάνα της αδικοχαμένης 21χρονης

Τέμπη: Οργή για την ατιμωρησία των βασικών ενόχων με την τεράστια καθυστέρηση της δίκης - Τι λέει η μάνα της αδικοχαμένης 21χρονης.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Ορφανίδης Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Είναι διαπιστωμένο πλέον ότι επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, οι περισσότερες σκανδαλώδεις αποφάσεις (είτε αυτές αφορούν τη δικαιοσύνη, είτε το κοινοβούλιο) παίρνονται όταν ο λαός είναι αποπροσανατολισμένος. Και ειδικά τώρα που βρίσκεται σε καλοκαιρινή ραστώνη, είναι η πλέον κατάλληλη εποχή για κουκουλώματα και εξωφρενικές αποφάσεις από πλευράς Πολιτείας.

Έτσι μετά το εξοργιστικό ξέπλυμα του σκανδάλου των υποκλοπών και το δικαστικό φιάσκο της υπόθεσης Καραϊβάζ που αθώωσε τους 2 κατηγορούμενους λόγω αμφιβολιών, τρίτωσε το κακό με την αποφυλάκιση με όρους, του μοιραίου σταθμάρχη Λάρισας που υπήρξε ο τελευταίος κρίκος του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος των Τεμπών.

Δεκτό έγινε από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές το αίτημα αποφυλάκισης του σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά που είχε προφυλακισθεί, και το δεκαοκτάμηνο της προφυλάκισης έληγε την 1η Σεπτεμβρίο. Ωστόσο αποφυλακίσθηκε υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και του κατ’ οίκον περιορισμού.

Δηλαδή δεν έφτανε που οι συγγενείς των θυμάτων εδώ και ενάμιση χρόνο υφίστανται έναν απίστευτο ψυχολογικό πόλεμο με συγκαλύψεις, αβλεψίες, περίεργες αποφάσεις και ολιγωρίες, τώρα βλέπουν και τον άνθρωπο που από ανικανότητα προέβη στην τελευταία πράξη του εγκλήματος, να αφήνεται ελεύθερος.

Και αυτό διότι δεν έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση και η δίκη θα γίνει με τεράστια καθυστέρηση (όπως συνήθως γίνεται για όλες τις δίκες που σχετίζονται με κυβερνητικά σκάνδαλα), αφού οι κινήσεις συγκάλυψης του εγκλήματος σαμποτάρισαν την έρευνα σε όλα τα επίπεδα, και όλα τα στοιχεία έπρεπε να ερευνηθούν από την αρχή. Κάτι που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το ότι ο Βασίλης Σαμαράς έγινε σταθμάρχης από… αχθοφόρος, το ότι ήταν ελλιπώς εκπαιδευμένος, αλλά και πολιτικό «βίσμα», φυσικά δεν μόνο είναι ευθύνη του ιδίου, αλλά κυρίως του διεφθαρμένου μηχανισμού που λειτουργούσε στον σιδηρόδρομο, με απόλυτη ευθύνη του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Οργή προκαλεί το γεγονός ότι απ’ όλους τους υπεύθυνους γι’ αυτό το έγκλημα (πολιτικούς και θεσμικούς κυρίως), ο μοναδικός που φυλακίστηκε για τα μάτια του κόσμου ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης, ο σταθμάρχης της Λάρισας. Και τελικά αποφυλακίστηκε και αυτός, και σήμερα εντός φυλακής δεν είναι κανείς από τους κατηγορούμενους για τα Τέμπη που είχαν προφυλακιστεί. Στο εδώλιο όταν γίνει η δίκη θα καθίσουν – με τα σημερινά δεδομένα – 41 άτομα, αλλά πιθανότατα αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί.

Ξέσπασε η μητέρα της 21χρονης Κλαούντια

Όπως ήταν λογικό, η είδηση της αποφυλάκισης του σταθμάρχη αντιμετωπίστηκε με οργή από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών.

Η μητέρας της 21χρονης Κλαούντια Λάτα ξέσπασε σχολιάζοντας την απόφαση των δικαστικών αρχών.

«Περιμένουμε κάθε μέρα και κάθε στιγμή τη στιγμή της δικαίωσης και τώρα ξαφνικά μάθαμε ότι αποφυλακίστηκε ο σταθμάρχης. Αν είναι δυνατόν, δεν ξέρω ποιοι είναι οι νόμοι που το επιτρέπουν αυτό και γιατί το επιτρέπουν να τον αφήσουν ελεύθερο. Δεν μπορείς να φανταστείς πως ακούγεται αυτό στα αυτιά των 57 οικογενειών. Τί μας λένε δηλαδή; Να πάμε να τον σκοτώσουμε; Τί περιμένουν; Θα αναρωτηθεί κάποιος, φταίει μόνο αυτός για όλο το κακό που έγινε; Όχι, ο τελευταίος είναι. Υπάρχουν και άλλοι που δεν μπήκαν ποτέ στη φυλακή», ανέφερε η Άλμα Λάτα στο newsit.gr με «σπασμένη» φωνή από την αγανάκτησή της.

Και συνέχισε:

«Να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει. Ας είναι ο Πρωθυπουργός, ας είναι υπουργοί, ας είναι όποιος ευθύνεται. Δεν ξέρουμε. Και το δικαστήριο αργεί. Λένε ότι θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο, αλλά τουλάχιστον να ξεκινήσει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει για να ηρεμήσουν και οι ψυχές των παιδιών μας».

«Εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε. Ζεις κάθε μέρα με τον πόνο. Να μην ξαναγίνει ποτέ αυτό. Να μην κλάψουν άλλες μανούλες τα παιδιά τους. Αυτά τα τρένα είναι χειρότερα από πριν. Πρέπει να μπουν κάποιοι φυλακή για να φοβούνται οι επόμενοι και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Δεν τα προστάτευσε κανείς αυτά τα παιδιά. Αν το ήξερα δεν θα έβαζα το παιδί μου στο τρένο. Πρέπει να κάνουμε όλοι κάτι. Όποιος έρθει στο σπίτι μου, θα δει ότι κλαίνε μέχρι και οι τοίχοι. Θέλουν να μας κάνουν να τρελαθούμε, να μην ξέρουμε τι μας γίνεται. Ο πόνος σε καταβάλλει. Πονάς πολύ. Έχουμε τεράστια οργή μέσα μας που δεν ξέρουμε τι να κάνουμε», είπε ακόμη η χαροκαμένη μάνα.

Exit mobile version