ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλία: Η οργή προς τον Κώστα Αγοραστό φέρνει «βροχή» από μηνύσεις – Πάνω από 150 πλημμυροπαθείς προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη

«Είναι μόνο η αρχή - Σύντομα θα ακολουθήσει και η συνέχεια με αδιάψευστα και αποκαλυπτικά στοιχεία» τόνισε ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας

«Είναι μόνο η αρχή - σύντομα θα ακολουθήσει και η συνέχεια με αδιάψευστα και αποκαλυπτικά στοιχεία» τόνισε ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας.
Συντάκτης: Πέτρος Δημόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Θεσσαλία: Η οργή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, μεταφράζεται σε «βροχή» από μηνύσεις κατά του αρμόδιου Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού. Έως τώρα περίπου 150 πλημμυροπαθείς που είδαν τον τόπο τους και το βιος τους να καταστρέφεται από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel και την ολιγωρία της Πολιτείας, προσφεύγουν στο ίστατο καταφύγιο του αδικημένου πολίτη, που δεν είναι άλλο από τη Δικαιοσύνη.

Ο Κώστας Αγοραστός που έως τώρα έχει επιδείξει μόνο θλιβερού τύπου απολογίες για την τραγική ανεπάρκειά του, έχει ήδη γυρίσει την πλάτη του στη δυστυχία των κατοίκων της Θεσσαλίας και ασχολείται πυρετωδώς με την επανεκλογή του ως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Αγοραστός ως πολιτικός που λαμβάνει την αμέριστη στήριξη της ΝΔ, ακολουθεί το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο επικοινωνιακό του προφίλ, που δεν είναι άλλο από το «εγώ δεν φταίω σε τίποτα – φταίνε όλοι οι άλλοι». Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας όπου σταθεί και όπου βρεθεί δηλώνει ότι όλα τα εποίησε… καλώς, ενώ αντιμετωπίζει σφοδρή κριτική για κακοδιαχείριση και ανευθυνότητα ως προς το πώς αξιοποιήθηκαν τα κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα μετά τον Ιανό, και ενώ με εντολή του έγινε ρωγμή σε φράγμα με αποτέλεσμα τα νερά από την κακοκαιρία Daniel να διοχετευτούν από τον ποταμό Καλέντζη, ώστε τα νερά να κατευθυνθούν και να πνίξουν τα χωριά του Παλαμά.

Κατά τα λόγια του ίδιου του κ. Αγοραστού άλλωστε, «τα έργα μας λειτούργησαν, αλλά το πρωτόγνωρο κλιματικό φαινόμενο ξεπέρασε τις αντοχές τους … βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα πραγματικότητα λόγω της κλιματικής κρίσης και των ανθρωπογενών παρεμβάσεων που την προκαλούν. Τώρα όσο ποτέ, είναι η ώρα των επιστημόνων, των ειδικών, να σχεδιάσουν ποιοι θα είναι οι μηχανισμοί προστασίας σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».

Φαίνεται όμως ότι το γνωστό «ποίημα» της κλιματικής κρίσης που χρησιμοποιείται ως μέσο αποποίησης ευθυνών, δεν πείθει καθόλου τους κατοίκους της Θεσσαλίας. «Πάνω από 150 συμπατριώτες μου από τη Φαρκαδόνα Τρικάλων μού έχουν ζητήσει να απευθύνω μήνυση κατά του Κ. Αγοραστού και κατά παντός τρίτου υπευθύνου» ανέφερε στο documentonews.gr ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας, ο οποίος είναι κάτοικος Φαρκαδόνας και επλήγη επίσης από τις πλημμύρες. Ο κ. Σούρλας πρόσθεσε ακόμα ότι «είναι μόνο η αρχή, καθώς σύντομα θα ακολουθήσει και η συνέχεια με περισσότερα αδιάψευστα και αποκαλυπτικά στοιχεία».

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεγάλου Ευυδρίου Νίκος Γούσιος κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, την οποία υπογράφουν 300 κάτοικοι του χωριού, ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας. «Έχουμε καταστραφεί δύο φορές μέσα σε τρία χρόνια, συν η τρίτη φορά με την κακοκαιρία Elias που πλημμυρίσαμε και ζητάμε να γίνουν τα έργα. Θα πρέπει κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι να πληρώσουν, γιατί τα τελευταία χρόνια την πληρώνει ο κόσμος» ανέφερε ο Ν. Γούσιος σε δηλώσεις του.

Φαίνεται λοιπόν ότι η πλημμύρα που έπνιξε τη Θεσσαλία, μεταφράζεται σε πλημμύρα οργής για τον Κώστα Αγοραστό με τον Θεσσαλικό κάμπο να είναι «καζάνι» που βράζει. Η αλαζονεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη φαίνεται να είναι η «θρυαλλίδα», αφού στην προεκλογική εκστρατεία του έφτασε να δηλώσει προς τους Θεσσαλούς «να με ξαναψηφίσουν γιατί φτάσαμε τη Θεσσαλία ψηλά, πρώτη στον κόσμο». Πρώτη στον κόσμο σε… καταστροφή ίσως…

Exit mobile version