ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: «7.500 φοιτητές στην πορεία, έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια» (vids)

Πλήθος φοιτητών που ξεπέρασε τους 7.500 διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Θεσσαλονίκη Πορεία
Συντάκτης: Μάριος Σταμπουλής Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με την Αστυνομία να κάνει λόγο για παρουσία περίπου 7.500 φοιτητών.

Πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας πραγματοποιήθηκε σήμερα (11/2) το απόγευμα, από φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργατικά σωματεία η οποία έληξε με επεισόδια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα βγήκαν στους δρόμους καθώς αντιτίθενται στο νομοσχέδιο που προβλέπει μεταξύ άλλων την πανεπιστημιακή αστυνόμευση αλλά και την αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες καταγγέλουν, επίσης, την αστυνομική βία και καταστολή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα τραυματισμούς και προσαγωγές δεκάδων φοιτητών.

Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για παρουσία 7.500 κόσμου, ενώ εξηγεί πως ξεκίνησαν τα επεισόδια, τονίζοντας πως προχώρησαν σε 24 προσαγωγές.

«Την 17.30 ώρα σήμερα (Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021), πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου (7.500) ατόμων στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς (Άγαλμα Βενιζέλου) και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση.

Από εκείνο το σημείο, ομάδα (1.000) περίπου ατόμων μετακινήθηκαν προς το μνημείο Καμάρας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη άλλη συγκέντρωση.

Στη συνέχεια απέκλεισαν την οδό Εγνατία με κάδους απορριμμάτων και επιτέθηκαν αναίτια και απρόκλητα με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου – λάμψης και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 24 άτομα, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Ακολουθεί σε παράρτημα κατάλογος με τα Σωματεία, Συλλόγους και Οργανώσεις που είχαν απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για συμμετοχή στη συνάθροιση.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

1. Φοιτητικοί Σύλλογοι

2. Άτομα ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου».

Αξίζει να σημειωθεί πως συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν και σε άλλες πόλεις τις Ελλάδας, αλλά και έξω από τη Βουλή στην Αθήνα, όπου και εκεί υπήρχε πλήθος κόσμου.

Θεσσαλονίκη: 17χρονος έπεσε στο κενό από τον 2ο όροφο του Ιπποκρατείου

Σεισμός ανοιχτά της Σάμου – Το σημείο που «χτύπησε» (pic)

Exit mobile version